جامعه‌شناسي تاريخي شعر فارسي
۱۳۹۹-۱۱-۲۰
جامعه‌شناسي تاريخي شعر فارسي (ظهور و بروز عوام‌گرايي در شعر فارسي)/ الهام مظفري ساغند

جامعه‌شناسي تاريخي شعر فارسي (ظهور و بروز عوام‌گرايي در شعر فارسي)/ الهام مظفري ساغند.- تهران: جامعه‌شناسان: روش‌شناسان، ‎۱۳۹۸.
شماره دیویی: ج642م3309/1فا8
الهام مظفري ساغند پدیدآور این کتاب و مجموعه شعر معاصر پاي درختان قلم شدند، ظهور و بروز عوام‎گرایی در شعر فارسی را از منظر جامعه‌شناسي تاريخي شعر فارسي بررسی نموده است. تاریخ  نقد و تفسیر شعر قرن نهم از منظر جامعه‏شناسی و روش‎شناسی موضوع این کار تحقیقی است.
اکثرا قرن نهم را، دوره تقلید و رکود ادبیات معرفی کرده‎اند. در این دوره اغلب مولفان مقلد و حامی شیوه گذشتگان خود بوده‎اند. به طور کلی وجه شاخص این دوره فداکردن معنی برای لفظ است.
گسترش زبان و ادبیات فارسی در قرن نهم، نشان دهنده گسترش کارکرد شعر در قرن نهم بود. در این دوره تکلف در شعر و نثر رواج داشته و شعرا در بسیاری از موارد بیشتر به اعجاب دیگران نظر داشتند. پس گرایش عوام در قرن نهم بیشتر نقاط منفی را از دیدگاه ادبیات به جای گذاشته است و نقاط مثبت آن برای فرد شاعر و اجتماع زمان خودش وجود داشته است.
وضعیت سیاسی ایران در قرن نهم و دوران قبل از تیموریان و ترکمانان قراقویونلوها و آق قویونلو، جامعه ایران در قرن نهم و علم و فرهنگ در این عصر، اوضاع ادبیات، هنر و علوم در قرن نهم، عامه‌گرایی در شعر قرن نهم، نکات مثبت و منفی شعر عوام‎گرا، از مباحث این کتاب است.

 

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.