معرفی کتاب ابن سینا
آنگونه که ناشر در ابتدای کتاب «ابن سینا» به قلم محمد دهقانی توضیح داده، «تاریخ و ادبیات ایران» که یکی از زیرمجموعههای آن محسوب میشود، برای کسانی نوشته شده که به تاریخ فرهنگی و ادبی ایران علاقهمندند و میخواهند برگزیدهای از بهترین شاهکارهای ادبی ایران را همراه با شرح و تفسیر لازم به زبانی ساده و روشن بخوانند و بدانند که این شاهکارها در کدام فضای تاریخی پدید آمده و متقابلاً چگونه بر آن تاثیر نهادهاند.
با چنین توضیحی اگر به سراغ کتاب «ابن سینا» که دومین اثر از آثار مربوط به دوره غزنوی این مجموعه است برویم ، مشتمل می شود بر 146 صفحه، که 92 صفحه آن را مقدمه اثر تشکیل میدهد و پس از این مقدمه، قطعاتی کوتاه از بعضی آثار ابنسینا نظیر دانشنامه علائی، اشارات، رساله عشق و رساله اضحویه در اثر مندرج شده است.
ابنسینا بخش زیادی از عمر نهچندان درازش در سفر یا در بحبوحهی زدوخوردها و ماجراهای سیاسی گذرانده و پس از مرگ گویی زندگی دیگری از سر گرفته است و خیلی زود راهی پایتختها و دانشگاههای اروپایی شده است، چنانکه در اوائل قرن سیزدهم میلادی مکتبی لاتینی به نام او پدید آمد و بزرگانی چون راجر بیکن و آلبرت کبیر (آلبرتوس ماگنوس) به آثار او توجه ویژهای نشان دادند و دانشمندانی چون گیوم دُوِرنی و توماس آکویناس از ترس نفوذ اندیشههای ابن سینا در میان مسیحیان اروپا خود را ناچار دیدند که به معارضه با وی برخیزند و به ردّ و نقض آرای او بپردازند.
این کتاب به خوبی توانسته است تعادلی میان انشای دلنشین و غنای تحقیقاتی را فراهم کند. ارجاعهای فراوان به تحقیقات دانشمندان و محققان پیشین از جمله نمودهای این غنای تحقیقاتی است.
کتاب ابن سینا در کتاخانه تخصصی ادبیات موجود می باشد.