معرفی کتاب مکاتب زبان شناسی
۱۴۰۰-۰۸-۲۹
معرفی کتاب مکاتب زبان شناسی آشنایی با روند شکل‌گیری هر علم کمک می‌کند تا وضعیت امروز آن بهتر شناخته شود. سرآغاز یک علم و مواردی که به عنوان مسئله برای آن مطرح است، اهدافی که پی می‌گیرد و تاریخچه‌ای که تاکنون پشت سر گذاشته است، همگی به ما در شناخت وضعیت کنونی آن یاری می‌رساند.

معرفی کتاب مکاتب زبان شناسی  
آشنایی با روند شکل‌گیری هر علم کمک می‌کند تا وضعیت امروز آن بهتر شناخته شود. سرآغاز یک علم و مواردی که به عنوان مسئله برای آن مطرح است، اهدافی که پی می‌گیرد و تاریخچه‌ای که تاکنون پشت سر گذاشته است، همگی به ما در شناخت وضعیت کنونی آن یاری می‌رساند. نام این مسیر هر چه باشد، خواه تاریخ علم نامیده شود یا بررسی مکاتب مختلف آن، چندان فرقی نمی‌کند. مهم تاباندن نوری بر مسیر گذشتۀ آن علم است تا جویندگان در پرتو آن، سیمای کنونی آن شاخه از دانش بشری را دریابند.
کتاب مکاتب زبان‌شناسی، نوشتة آقای دکتر محمد راسخ‌مهند، کتابی است در شش فصل، که توسط نشر آگه در سال ۱۳۹۸ منتشر شده‌است. به‌طور کلی می‌توان این شش فصل را به دو بخش جداگانه تقسیم کرد: بخش اول که به معرفی علم زبان‌شناسی، زبان‌شناسی تاریخی – تطبیقی و آغاز زبان‌شناسی نوین و طرح دیدگاه‌های سوسور، حلقه پراگ و توصیف‌گرایی پرداخته‌است و بخش دوم کتاب که به شرح و معرفی سه دیدگاه غالب در زبان‌شناسی امروز یعنی صورت‌گرایی، شناخت‌‌گرایی و نقش‌گرایی اختصاص داده شده‌است. این کتاب، مسیری را که دانش زبان‌شناسی از اواسط قرن نوزدهم تا به امروز طی کرده است، به‌تصویر می‌کشد و در نهایت به بحث در رابطه با وضعیت فعلی آن می-پردازد و همان‌طور که نویسنده خود در پیش‌گفتار می‌گوید، هدف این کتاب آن است که «نشان دهد از چه دریچه-هایی به زبان نگریسته شده و این دریچه‌ها چه تفاوت‌هایی با هم دارند.
هدف نویسنده دراین کتاب به تصویر کشیدن مسیری است که دانش زبان‌شناسی از اواسط قرن نوزدهم تاکنون طی کرده است تا بتواند از این رهگذر به بحث در مورد وضعیت فعلی آن بپردازد. این نگاه تاریخی می‌تواند نشان دهد که مهم‌ترین مسائل مطالعۀ زبان از زمان شروع زبان‌شناسی نوین تاکنون چه بوده‌اند و ما را با دیدگاه‌های افراد مختلفی که به این مسائل نگاهی داشته‌اند آشنا کند. در حقیقت هدف اصلی نویسنده این است که نشان دهد از چه «دریچه‌هایی» به زبان نگریسته شده و این دریچه‌ها چه تفاوت‌هایی با هم دارند. نگاه‌های متفاوت به برداشت‌های گوناگون می‌رسند و این برداشت‌ها در نهایت به راه‌حل‌های مختلف می‌انجامند. سعی نویسنده بر این است که مهم‌ترین دیدگاه‌های متفاوت به زبان را به طور خلاصه در این کتاب شرح دهد.

این کتاب در کتابخانه تخصصی ادبیات موجود می باشد.

 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.