جامعه شناسی شعارهای انقلاب اسلامی ایران
۱۴۰۰-۱۱-۱۴
در کتاب جامعه شناسی شعارهای انقلاب اسلامی ایران آمده است که، انقلاب اجتماعی یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال مهمترین پدیده‌های اجتماعی و تاریخی است که جامعه‌شناسان، دانشمندان علم سیاست و تاریخ و سایر علوم آن را بررسی می‌کنند.

معرفی کتاب جامعه‌شناسی شعارهای انقلاب اسلامی ایران؛ فرهنگ سیاسی انقلاب

در کتاب جامعه شناسی شعارهای انقلاب اسلامی ایران آمده است که، انقلاب اجتماعی یکی از پیچیده‌ترین و در عین حال مهمترین پدیده‌های اجتماعی و تاریخی است که جامعه‌شناسان، دانشمندان علم سیاست و تاریخ و سایر علوم آن را بررسی می‌کنند. با همه این، هر چند که از زمان افلاطون تا کنون بحث انقلاب اجتماعی به نحوی مطرح بوده است، ولی هنوز ابعاد ناشناخته آن زیاد است، و مطالعات و تحقیقات بیشتری می‌خواهد تا توصیف و تبیین کاملتری از آن ارائه شود. یکی از ابعاد مهم این پدیده، حرکت جمعی و بسیج فراگیر هزاران و گاهی میلیون‌ها نفر از مردم یک جامعه است. در این حرکت بزرگ توده‌ای، شعارها نقش مهمی دارند که ضرورت دارد به دقت جمع آوری و تجزیه و تحلیل شوند، و به عنوان یکی از اسناد و میراث فرهنگی و سیاسی مهم انقلاب در اختیار پژوهندگان فعلی و نسل‌های آینده قرار گیرند. هدف این کتاب، که نتیجه یک تحقیق جامعه‌شناختی درباره شعارهای انقلاب اسلامی ایران است، جمع آوری، حفظ و تجزیه و تحلیل مقدماتی شعارهای انقلاب اسلامی است، به این امید که راه جدیدی را در مطالعات انقلاب اسلامی ایران بگشاید، و منبع مفیدی برای مطالعه بیشتر انقلاب اسلامی شود.

انقلاب اسلامی ایران به عنوان جنبش اجتماعی ـ سیاسی معطوف به ارزش، از معدود انقلاب های فراگیر در قرن بیستم محسوب می شود که در آن ارزش ها و اعتقادات مردم، مهم ترین عامل پیش برنده انقلاب بوده است. با مروری بر روند حرکت انقلابی مردم ایران به رهبری مرجعیت دینی و هدایتگری حضرت امام (ره) می توان به یک جمع بندی نهایی از خواسته ها و مطالب تاریخی ملت، دست یافت که در قالب اعلامیه ها، شعارها و دیوارنوشته ها بروز یافته است. شعارهای مردم انقلابی را در واقع می توان شالوده و نماد این جنبش دانست. از این رو، به منظور شناخت و تحلیل هرچه دقیق تر و جامع تر انقلاب اسلامی، گردآوری و تحلیل آنها اقدامی ضروری می نماید. شعارهای انقلاب اسلامی خود بر دو نوع هستند: بخشی از آنها شعارهای شفاهی و برخی نیز شعارهای نوشتاری و دیوارنوشته هایی بودند که پیام پنهانی مردم را منعکس می کردند. شعارها اگرچه پیام های آنی و گذرا دربرداشتند، اما وجود عناصر پایداری در آنها، خود باعث شور انقلابی در توده مردم می شد و جریان نهضت را به جلو پیش می برد. تبدیل شعار به «شور انقلابی» و در پی آن به «شعور انقلابی» فرایندی بود که در انقلاب اسلامی به خوبی ماهیت انقلاب اسلامی را مشخص می ساخت و همین شعارها بودند که «فرهنگ انقلاب اسلامی» را برای نسل بعد از انقلاب، نمایان ساختند. از این روی مطالعه و بازخوانی این شعارها، بعد از هر دوره زمانی می تواند افق آینده را مشخص تر نماید.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.