معرفی کتاب معراج عشق
نگارنده کتاب معراج عشق:رازمانگاری روایت فتح شهید آوینی از بعد ادبی به بررسی روایت فتح( گنجینهی آسمانی)- نثر شهید آوینی- پرداخته و کوشیده است تشبیهات، استعارات، کنایات، مجازها و نمادها را در این متن بیابد و بررسی کند. شهید آوینی، حادثه ای بزرگ در حوزۀ مستند سازی جبهه و جنگ و رویداد های بزرگ در حوزۀ نثر ادبی دفاع مقدس است.
در مستند روایت فتح، او توانست شکوه و شوکت و غربت رزمندگان را جاودانه کند. این کتاب راز ماندگاری روایت فتح شهید آوینی را به خوانندگان انتقال میدهد. در دوران دفاع مقدس، هنرمندان نویسنده و نویسندگان هنرمندی بودند که از منظر هنری و ادبی به آن پرداختند، از جمله شخصیتهای فرهیخته و کاربلد هنری، در این زمینه؛ سید اهل قلم شهید مرتضی آوینی است که عشق، ایمان و هنر را عاشقانه و متعهدانه در مجموعهی متن نوشتهی مستندی به نام( روایت فتح)، نوشته و گردآوری شده است.
در ادامه وصیتنامهی سید اهل قلم شهید مرتضی آوینی و شهیدان مجموعهی روایت فتح از منبع کتاب معراج عشق آورده شده است. وصیتنامهی سید اهل قلم شهید مرتضی آوینی "زندگی زیباست، اما شهادت از آن زیباتر است؛ سلامت تن زیباست، اما پرندهی عشق، تن را قفسی میبیند که در باغ نهاده باشند. و مگر نه آنکه گردنها را باریک آفریدهاند تا در مقتل کربلای عشق، آسانتر بریده شوند. و مگر نه آنکه از پسر آدم، عهدی ازلی ستاندهاند که حسین را از سر خویش، بیشتر دوست داشته باشد. و مگر نه آنکه خانه تن، راه فرسودگی میپیماید تا خانه روح، آباد شود. و مگر این عاشق بیقرار را بر این سفینه سرگردان آسمانی که کرهی زمین باشد، برای ماندن در اصطبل خواب و خور آفریدهاند. و مگر از درون این خاک، اگر نردبانی به آسمان نباشد، جز کرمهایی فربه و تنپرور برمیآید. ای شهید، ای آنکه بر کرانهی ازلی و ابدی وجود بر نشستهای، دستی بردار و ما قبرستاننشینان عادات سخیف را نیز، از این منجلاب بیرون کش."