حافظ معنوی
۱۴۰۱-۰۲-۱۹
حافظ معنوی شرح و تفسیری روان و امروزی بر غزلیات عالمگیر حافظ شیرازی است که به عنوان یکی از شاعران بزرگ ایران و جهان، روایت زندگی ایرانی را برعهده دارد. در این تفسیر کوشش به عمل آمده است

معرفی کتاب حافظ معنوی نوشته کریم فیضی

حافظ معنوی شرح و تفسیری روان و امروزی بر غزلیات عالمگیر حافظ شیرازی است که به عنوان یکی از شاعران بزرگ ایران و جهان، روایت زندگی ایرانی را برعهده دارد. در این تفسیر کوشش به عمل آمده است تا علاوه بر رفع شدن مجهولات و ابهامات سخن خواجه شیراز، ارتباط آنها با حقیقت، انسان، زندگی، تاریخ و بخصوص فرهنگ ایرانی و اسلامی تبیین و تشریح شود. این کتاب از دو بخش عمده تشکیل شده است که عبارتند از: حافظ و چند مسئله بنیادی (مانند: حافظ و زمانه، جایگاه فلسفی و عرفانی حافظ، تفاوت ها و مشابهت های ابن سینا و حافظ، خیام و حافظ، حلاج و حافظ، آیا حافظ لیبرال است؟) بخش دوم هم به تفسیر غزلیات حافظ می پردازد که می توان به مباحث مربوط به: عشق، هستی، وحدت، کثرت، آزادی، سعادت، معرفت، اخلاق و روزگار اشاره کرد.

خواجه شمس الدین محمد شیرازی، با تخلص حافظ، یکی از قله های رفیع زبان فارسی و فرهنگ ایرانی است. از راز و رمزهای سخن حافظ شیرازی می توان به روح و اندرون فرهنگ ایرانی راه بُرد. کتاب حاضر، برای ایضاح سخن شاعر بلندآوازه ایران زمین، لسان الغیب حافظ به قلم آمده است و پاره دوم اثری است که جلد نخست آن سالها پیش منتشر شده و مورد استقبال خوانندگان گرامی و دانشوران و اهل تحقیق قرار گرفته است. بخشی از مقدمه پانزده صفحه ای دکتر ابراهیمی دینانی بر جلد دوم کتاب حافظ معنوی: دل انسان، کعبه باطنی و کلیسای درونی و دیرمغان است و حافظ با کعبه و کلیسا و دیرمغان بیگانه نیست. او از آتشی در دل خود خبر می دهد که هرگز خاموش نمی شود و آن آتش که هرگز خاموش نمی شود، آتش عشق و معرفت است.

زبان همیشه از سرشاری دل، سخن می گوید و آنجا که دل از سرشاری عشق و معرفت خالی باشد، سخن نیز یاوه و تهی و بدون محتوا خواهد بود. سخن، زمینه ساز تلاقی و هماهنگی میان معرفت و تصویر و عقل با خیال است. به واسطه سخن است که عقل در خیال ظهور پیدا میکند و معرفت در شکل ظاهری متجلی می گردد. عالم خیال و جهان مثال نقش میانجی دارد و به واسطه همین میانجی گری است که راه عالم باطن به جهان ظاهر گشوده می شود و انسان می تواند از جهان ظاهری به عالم باطن دست پیدا کند. جلد دوم این کتاب از دو بخش عمده تشکیل شده است که عبارتند از: حافظ و چند مسئله بنیادی (مانند: حافظ و زمانه، جایگاه فلسفی و عرفانی حافظ، تفاوت ها و مشابهت های ابن سینا و حافظ، خیام و حافظ، حلاج و حافظ، آیا حافظ لیبرال است؟...) بخش دوم هم به تفسیر غزلیات حافظ می پردازد که می توان به مباحث مربوط به: عشق، هستی، وحدت، کثرت، آزادی، سعادت، معرفت، اخلاق و روزگار اشاره کرد.

سازندگان:
منابع:
حافظ معنوی
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.