چرا باید شاهنامه خواند
۱۴۰۱-۰۴-۰۱
کتاب چرا باید شاهنامه خواند پیرامون شاهنامه نگارش شده و از ضرورت شاهنامه خوانی سخن گفته است. مولف در ابتدا دلایل سروده شدن این اثر گرانبهای فردوسی را مورد بررسی قرار داده و پس از آن نیازی را که امروزه به شاهنامه احساس می شود آشکار کرده است.

معرفی کتاب چرا باید شاهنامه خواند اثر سیامک شیرمردی

کتاب چرا باید شاهنامه خواند پیرامون شاهنامه نگارش شده و از ضرورت شاهنامه خوانی سخن گفته است. مولف در ابتدا دلایل سروده شدن این اثر گرانبهای فردوسی را مورد بررسی قرار داده و پس از آن نیازی را که امروزه به شاهنامه احساس می شود آشکار کرده است. او از حکمت و خرد و ماندگاری شاهکار شاعر بلند آوازه کشورمان سخن رانده و به آن چه که محتوای این کتاب را به خود اختصاص داده پرداخته است.

گزیده ای از کتاب چرا باید شاهنامه خواند: فردوسی هرجا سخن از زن می گوید جنبه های زیبایی و معشوقه بودن او را پررنگ نمی سازد تا دیگر ابعاد شخصیتی آنان دیده نشود. در شاهنامه زنان حق انتخاب دارند و این انتخاب خواه برای حضور در میدان جنگ و پوشیدن لباس رزم باشد، خواه برای انتخاب شوهر و همسر و این نشان میدهد، منابع قدیمی ئی که فردوسی در شاهنامه به آن اشاره میکند و در اختیار داشته بیانگر این بوده که زنان ایران در گذشته های دور، حق انتخاب و حتی دیدن مقدماتی و پیشنهاد ازدواج را داشته اند. اینگونه رفتارهای زنان و آزادی بیان خواسته های خود و گاهی پافشاری بر روی خواسته بیانگر رفتار و جایگاه اجتماعی آنان در آن روزگاران داشته است. هرچند شاید بعضی از مردمان با ساده اندیشی اینگونه داستان ها و آزادی عمل زنان ایرانی را زاییده تخیلات فردوسی بدانند ولی قاطعانه می توان گفت که این آزادی زنان در منابع متعدد که در دسترس فردوسی و همچنین در عصر وی، برای زنان وجود داشته که توانسته به زیبایی آن را در کتاب خود بگنجاند آنهم در عصری که نسبت دادن و یا خواستن هرگونه آزادی عمل برای زنان حد شرعی در پی داشت. در آن روزگاران از این که زنی شمشیرزنی و تیراندازی یاد بگیرد یا اسب سوار ماهری باشد ابایی نبود و یعنی اگر در خانه ای هم فرزند دختر و هم فرزند پسری وجود داشت، دختران نیز تحت آموزش پدر خانواده قرار گرفته و آن ها با تیراندازی و سوارکاری آشنا می شدند.

در شاهنامه، دختر هیچ وقت پرده نشین و خانه نشین نیست. او به موقع از پرده نشینی بیرون آمده و پا به پای مردان در وقایع و حوادث و جنگها شرکت می جست. البته نمی شود گفت که پا به پای مردها در جنگ شرکت می کردند؛ جنگ برای مردها بود، اما در مواقع حساس و نیاز متوجه می شویم که آن زن چقدر پهلوان است، اما به روی خودش نیاورده است.

سازندگان:
منابع:
چرا باید شاهنامه خواند اثر سیامک شیرمردی
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.