دوازدهم مهرماه ۱۴۰۲ نشست شمس با حضور استاد حمیدرضا صدوقی در سالن کنفرانس کتابخانه مرکزی آستان قدس برگزار شد.
در این نشست استاد فیض آبادی، سرکار خانم عرفانیان، جناب آقای قربانی، مدیر انتشارات حماسه یاران و جمعی از علاقمندان ادبیات پایداری میهمانان جلسه بودند.
یاد و خاطرهی شهید محمود کاوه و شرح کتاب و فعالیتهای استاد صدوقی در مصاحبه و پژوهش و شکل گیری «حماسه کاوه» بسیار شنیدنی و دلنشین بود و روز به یادماندنیای برای علاقهمندان رقم خورد.
تصویر شهید کاوه توسط خانم اکرامی، نوجوان مهمان، با سیاه قلم نقاشی و به عنوان یادگار به استاد هدیه شد.
حمیدرضا صدوقی متولد اول بهمن ۱۳۴۵ اگرچه امروز بهعنوان یکی از نویسندههای دفاع مقدس مطرح است و ۱۵ جلد کتاب در همین زمینه منتشر کرده، وجه شاخص دیگری نیز دارد که سالها قبلتر از نویسندگیاش نمایان شده است. او یک پژوهشگر و راوی جنگ است؛ کسی که دیدهها، شنیدهها و تجربههای ۷۲ماه حضورش در مناطق جنگی را ۳۶ سال است که برای مردم جنگ ندیده روایت میکند. او همچنین سازنده مستند «قدمگاه» است که با نشاندادن شرایط اسفناک معراج شهدای مشهد پساز جنگ، در حفظ و احیای این مکان خاطرهانگیز اثرگذار بود.
کتاب حماسه کاوه نوشته حمیدرضا صدوقی، خاطراتی درباره زندگی سردار شهید محمود کاوه و خصوصیات اخلاقی ایشان است. در این نوشتار خاطراتی از شجاعتها و دلاوریهای این شهید بزرگوار نیز وجود دارد.
کتاب کاوه معجزه انقلاب
سردار شهید محمود کاوه در اول خرداد ماه 1340 در یکی از محلّاتشهر مشهد (خیابان ضد) در خانوادۀ مذهبی دیده به جهان گشود.تحصیلات ابتدایی را که به پایان رساند، با راهنمایی و هدایت پدر سرگرمفراگیری علوم دینی گردید. در جلسهای که محمود همراه پدرش، خدمتمقام معظّم رهبری حضرت آیتاللّه خامنهای که آن زمان امام جماعتمسجد امام حسن مجتبی(ع) بودند، میرسند. ایشان میفرمایند: «اگرمحمود دروس کلاسیک را به اتمام برساند و سپس به دروس حوزویبپردازد بهتر است» با این توصیه، محمود در مدرسۀ راهنمایی علامهقزوینی، ثبت نام و به ادامه تحصیل مشغول میشود. همزمان با شرکتدر جلسات مذهبی و روشنگرانۀ شهیدان هاشمینژاد و کامیاب، تفکرمبارزاتی و ضد حکومتی او شکل میگیرد و با تکثیر و پخش نوار واعلامیههای حضرت امام، به دیگر انقلابیون میپیوندد.
محمودکاوه تنها فرزند ذکور خانواده، در یازدهم شهریور ماه 1365 در سن 25سالگی، هنگامی که به منظور تصرّف ارتفاعات مهم 2519، پیشاپیشرزمندگان اسلام در حرکت بود، در اثر اصابت ترکش خمپاره، به فیضعظیم شهادت نائل آمد و بدین سان قفس تنگ تن را شکست و به آرزویدیرینۀ خود که همان شهادت بود، رسید.