کتاب بررسی داستان رستم و سهراب
۱۴۰۲-۰۹-۰۸
کتاب بررسی داستان رستم و سهراب؛ از دیدگاه اساطیر هند و ایرانی نوشته و پژوهش کبری تکلو بیغش است و نشر برسم آن را منتشر کرده است

کتاب بررسی داستان رستم و سهراب اثر کبری تکلو بیغش

کتاب بررسی داستان رستم و سهراب؛ از دیدگاه اساطیر هند و ایرانی نوشته و پژوهش کبری تکلو بیغش است و نشر برسم آن را منتشر کرده است.

کتاب بررسی داستان رستم و سهراب به بررسی یکی از داستان‌های شاهنامه می‌پردازد. 

این مجموعه در چهار فصل منظم گردیده و سعی بر آن شده تا با نگاهی دیگر به غم‌نامهٔ رستم و سهراب بنگرد. در جای جای این غم‌نامه از متون اوستایی و فارسی میانهٔ زردشتی بهره‌ها برده شده و تلاش شده تا در پسِ شخصیت‌های این داستان، اهریمنان و اهوراییان را بنمایاند. به عنوان مثال، در پسِ شخصیت افراسیاب، اَنْگرَه‌مَینو را دیده، زیرا همانگونه که اَنگِرَه مینو سرکردهٔ دیوان است و کمالهٔ دیوان، افراسیاب نیز سرکردهٔ آدمیان دیوخصلتی چون هومان، بارمان، الکوس و... است و همانگونه که در اوستای متأخر از اَنگِرَه مینو با صفت هایی چون پرمرگ، نادان، بداندیش و ناتوان یاد شده است، اوصاف و القاب افراسیاب نیز در شاهنامه عبارت است از آهَرْمَن؛ مرد اهریمنی؛ دیو؛ کم خرد؛ مرد شوم و همانگونه که اهریمن زدار کامه است و رشک کامه، افراسیاب نیز همواره به سبب رشک کامگی است که چشم طمع به آبادی ایرانشهر دوخته است و در نهایت اگر اَنگِرَه مینو برای به دست‌آورده فرّه، چالاک‌ترین پیک‌های خود، اَکومن و دیو خشم، خونین درفش و نیز اژدهاک و سَپیتوَر را گسیل می‌دارد، افراسیاب نیز برای تحقق نقشهٔ شوم خود هومان و بارمان، این راهیان کل شر و بدی در شاهنامه را عازم می‌کند. همچنین در پسِ شخصیت هومان و بارمان این راهیان شر و بدی و این دو سرسپردهٔ افراسیاب، دیوان اکومنه و ایشمه دیده می‌شود. زیرا همان گونه که هومان اندیشهٔ سهراب را آشفته می‌کند و می‌فریبد، اکومنه نیز اندرونی‌ترین دیو است و مینوی‌ترین و مگر نه اینکه فریبِ اندیشه‌ها تنها بر عهدهٔ اوست، او نخستین کماله دیو و نمادی از بداندیشی و آشتی‌ناپذیری است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.