چهارمین نشست ادبی شمس به بررسی و نقد کتاب مرمرهای سرخ اثر خانم سودابه حمزه ای پرداخت
۱۴۰۳-۰۸-۰۷
این نشست شمس با محوریت نقد و بررسی عناصر داستانی در کتاب «مرمرهای سرخ» با حضور سودابه حمزه‌ای، دبیر این مجموعه داستانی و جمعی از کارشناسان و خادمیاران سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نویسندگان و ادب‌دوستان مشهدی، پنج‌شنبه سوم آبان ماه در تالار کنفرانس کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی اجرا شد. مریم عرفانیان نیز دبیری نشست را برعهده داشت. 

در چهارمین برنامه از سلسله نشست‌های ادبی «شمس» سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در سال جاری بر لزوم خلق آثار ادبی هنرمندانه و ماندگار توسط نویسندگان از وقایع تاریخی عصر حاضر، تأکید شد.

به گزارش گنجینه رضوی، این نشست شمس با محوریت نقد و بررسی عناصر داستانی در کتاب «مرمرهای سرخ» با حضور سودابه حمزه‌ای، دبیر این مجموعه داستانی و جمعی از کارشناسان و خادمیاران سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نویسندگان و ادب‌دوستان مشهدی، پنج‌شنبه سوم آبان ماه در تالار کنفرانس کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی اجرا شد. مریم عرفانیان نیز دبیری نشست را برعهده داشت. 
این نشست به مناسبت فرارسیدن سومین سالگرد حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، گرامی‌داشت یاد شهدای غزه و لبنان و همچنین بزرگداشت شهدای مقاومت و دفاع مقدس، برگزار شد.  
هماسادات رضوی‌زاده، نویسنده و مدرس مشهدی که به‌عنوان کارشناس در این برنامه حضور داشت، اظهار کرد: مجموعه مرمرهای سرخ روایتگر داستان‌هایی با محوریت شهدای وقایع چند سال اخیر کشور از جمله حمله تروریستی به حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) است که هر کدام توسط یک نویسنده نگارش یافته است. 
وی گفت: اگرچه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران وقایع و حوادث تاریخی را روایت می‌کنند، اما نویسندگان نیز در این میان نقش اثرگذاری دارند و باید این وقایع را به بهترین شکل هنری انتقال دهند و آن را برای آیندگان ماندگار کنند تا نسل جوان آینده بتواند درک روشنی از وقایع تاریخی گذشته داشته باشد. 
رضوی‌زاده ادامه داد: دراین‌میان، نویسنده باید قالب روایت(داستان، تاریخ شفاهی، گزارش و...) و حتی نوع راوی خود را متناسب با آن حادثه پیدا کند. همچنین موقعیت‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و... مردم جامعه را در زمان وقوع آن حادثه در نظر بگیرد.  
وی تصریح کرد: در واقع، یک نویسنده متعهد به هنر ادبیات، باید اثری را خلق کند که مخاطب خود را از جنبه هنری به کشف برساند تا وی پس از خواندن آن کتاب ترغیب شود تاریخ را بخواند. 
این کارشناس ادبی گفت: داستان‌های کتاب مرمرهای سرخ از نظر زبان داستانی، بسیار روان بود، اما در هیج کدام از داستان‌های آن به خود واقعه حرم مطهر شاهچراغ (ع) پرداخته نشده و بیشتر با محوریت شهدا نوشته شده است. در حالی که در معرفی شهدای این واقعه باید موقعیت و فضای احساسی و اجتماعی حاکم بر جامعه را نیز نشان دهیم. 
در ادامه، ملیحه غیور، مدیر حفظ آثار و نشر ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس خراسان رضوی نیز با بیان این‌که تمامی شهدا سوژه خلق اثر هستند، آمادگی این نهاد را برای همکاری با نویسندگان به منظور زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره شهدا به‌ویژه شهدای زن، اعلام کرد.  
همچنین در این نشست مطالبی با محوریت مشکلات داستان‌نویسان در حوزه خلق آثار دینی مطرح و بر دوری نویسندگان از هرگونه قضاوت‌گری در آثارشان، خلق آثاری در موضوعات ملی و مذهبی که نسل جوان امروزی بتواند با آن هم‌ذات‌پنداری کند، داشتن نگاه عمقی به مسائل جهان و توجه به سلیقه مخاطبان، تأکید شد. 
گفتنی است، کتاب مرمرهای سرخ دربردارنده مجموعه آثار منتخب فراخوان ادبی داستان کوتاه و داستانک «خون نگاشت» با موضوع شهدای حافظ امنیت نظام جمهوری اسلامی از جمله شهدای حرم شاهچراغ (ع)، است که به دبیری سودابه حمزه‌ای توسط انتشارات کتاب جمکران در زمستان 1402 به زیور چاپ آراسته شده است. 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.