جویبار لحظه ها" به قلم استاد "محمدجعفر یاحقی"، ادبیات معاصر فارسی را از نظرگاه نظم و نثر، مورد بررسی قرار میدهد. تلاشهای زیادی در راستای تعریف ادبیات، توسط محققین مختلف انجام گرفته است. به عنوان مثال، بعضی از صاحبنظران، ادبیات را معنای تخیلی یک داستان یا نوشته غیرواقعی میدانند. با این حال، به وضوح مشخص است که چنین گفتهای به دور از یک تعریف جامع است. ادبیات امروزه به آثار ادبی ارزشمند برگرفته از اندیشه و تخیل اطلاق میشود. در حقیقت این یک تعریف کامل و اساسی از ادبیات است که آن را به عنوان نوشتههای متعالی و ارزشمندی معرفی میکند که خیال و اندیشه را به بهترین و عالیترین حالت ممکن بیان میکنند.
مطالعه ادبیات یک کشور، برای شهروندان آن الزامی است؛ زیرا مطالعه ادبیات، آنها را با فرهنگ و آداب و رسوم نیاکان خود آشنا میکند و در واقع دلیل و منشا تاریخی برخی باورها را کشف میکند و به همین دلیل دانش آموزان از کلاس اول ابتدایی تا دانشگاه، ادبیات فارسی را در برنامهی درسی خود مطالعه میکنند. ادبیات یک هنر خلاقانه است و همه ما میدانیم که هر هنری مواد خام خود را دارد. از آنجایی که زبان، یکی از مواد خام ادبیات است، برای درک ادبیات، باید زبان و قواعد آن را فهمید.
"جویبار لحظه ها" به قلم استاد "محمدجعفر یاحقی"، منبعی جامع و روان است که شامل آثار برجسته و باشکوه نویسندگان و شاعران بزرگ ادبیات معاصر فارسی است. این منبع جامع مبتنی بر دو بخش شعر و نثر است که با کمک دانشجویان و اساتید تمامی رشتهها در ترمهای آغازین آنان، نوشته شده است. این کتاب به بررسی جریان های ادبی از هشت دهه اخیر تا به امروز میپردازد. این کتاب در بسیاری از دانشگاه های داخل و خارج از جمله در ترکیه و تاجیکستان و افغانستان و آلبانی متن درسی ادبیات معاصر است و تدریس می شود و در سال ۲۰۰۵ به زبان عربی همترجمه و در سوریه منتشر شده است .