سیامین نشست ادبی خوانش متون کهن فارسی در کتابخانۀ تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی برگزار شد. این نشست، همزمان با ولادت ابنسینا، به خوانش و بررسی شعر سینوی اختصاص یافت.
به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، سلسله نشستهای ادبی خوانش متون کهن فارسی که به همت سازمان کتابخانههای آستان قدس رضوی برگزار میشود، با حضور دکتر سیدعلی کرامتیمقدم و جمعی از ادبدوستان، به دلیل همزمانی با ولادت شیخالرئیس ابوعلیسینا، در سیامین جلسۀ خود به خوانش و بررسی گزیدهای از اشعار این حکیم بزرگ ایرانی پرداخت. کرامتیمقدم در ابتدای این نشست، بوعلیسینا را پزشک، شاعر، فیلسوف، منجم و از مشهورترین دانشمندان ایرانی خواند و گفت: 450 کتاب از شیخالرئیس نقل شده که بسیاری از آنها در پزشکی و فلسفه است. وی به نبوغ ابنسینا در واژهسازی اشاره کرد و اظهار داشت: گفته شده است که شیخالرئیس در کتاب «رگشناسی» خود، تعداد 1039 واژه در این علم خلق کرده که هماکنون نیز مورد استفادۀ متخصصان این حوزه است. این استاد ادبیات فارسی با بیان اینکه 65 بیت از اشعار فارسی ابنسینا وجود دارد، ایجاز را یکی دیگر از ویژگیهای آثار این حکیم بزرگ دانست و افزود: ابنسینا در اشعار خود عنوان «رحمت» را برای امیرالمؤمنین(ع) به کار برده است و این تعبیر در شعر شاعران سالهای بعد همچون شهریار نیز نمود پیدا کرده است. همچنین، کارشناس کتابخانۀ تخصصی ادبیات نیز به رسم ثابت این نشستها به معرفی کتاب دربارۀ این موضوع پرداخت. نسرین کمالیپور، از کتاب «نادره دانای جهان؛ پورسینا» به قلم مسعود میدانچی نام برد و اظهار داشت: این اثر حاصل 10 سال تحقیق نویسنده است و تقریضهای افراد سرشناسی همچون پروفسور امین بر روی این کتاب نوشته شده است. وی در ادامه، کتاب «شعر سینوی» نوشتۀ مجید رستنده را از دیگر کتب قابلتوجه در این حوزه دانست که نویسنده در آن به گردآوری و بررسی اشعار فارسی و عربی ابنسینا اقدام کرده است.
گفتنی است در سلسله نشستهای ادبی خوانش متون کهن که با مدیریت کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار میشود، ادب دوستان در طول دو سال، به مثنویخوانی پرداختند و همزمان با آغاز سال 97 و شروع سومین سال از این جلسات، مثنویخوانی جای خود را به شاهنامهخوانی داد. این درحالی است که سیامین نشستِ آن به دلیل تقارن با ولادت ابوعلیسینا به خوانش و بررسی اشعار این حکیم نامی اختصاص یافت.