مناسبتهای تقویمی دیماه و معرفی کتب موجود در کتابخانهتخصصی ادبیات
17 دی 1346 شمسی: درگذشت جهان پهلوان تختی
غلامرضا: زندگينامه و خاطراتي از جهان پهلوان غلامرضا تختي/ گروه فرهنگي شهيد ابراهيم هادي.- تهران: امينان، ۱۳۹۳.
فاتح قلوب: این کتاب سالنگار زندگی جهان پهلوان است.
سخن گفتن از پهلوانی که بعد از سالها، هنوز هم در قلب مردم این سرزمین جای دارد و نامش به عنوان یک اسطوره برده میشود، کار آسانی نیست. جوانی که همه مادران و پدران، او را فرزند خود میدانند و خالصانه از یاد میکنند.
غلامرضا تختی در روز ۵ شهریور ۱۳۰۹ در خانوادهای متوسط در محلهٔ خانی آباد در تهران به دنیا آمد. «رجب خان» (پدر تختی) غیر از وی دو پسر و دو دختر دیگر نیز داشت که همهٔ آنها از غلامرضا بزرگتر بودند. «حاج قلی»، پدر بزرگ غلامرضا، فروشندهٔ خواربار و بنشن بود. از قول رجب خان، تعریف میکنند که حاج قلی در دکانش بر روی تخت بلندی مینشست و به همین سبب در میان اهالی خانیآباد به حاج قلی تختی شهرت یافته بود. همین نام بعدها به خانوادههای رجب خان منتقل شد و به نام خانوادگی آنها تبدیل شد.
رجب خان با پولی که از ماترک پدرش به دست آورده بود، در محل سابق انبار راه آهن زمینی خریده و یک یخچال طبیعی احداث کرده بود و از همین راه مخارج زندگی خانوادهٔ پرجمعیت خود را تأمین میکرد. نخستین واقعهای که در کودکی غلامرضا روی داد و ضربهای بزرگ و فراموش نشدنی بر روح او وارد کرد، آن بود که مرحوم پدرش برای تأمین معاش خانواده ناچارشد خانهٔ مسکونی خود را گرو بگذارد. شادروان تختی به لحاظ مشکلات خانوادگی فقط ۹ سال در دبستان و دبیرستان منوچهری خانیآباد درس خواند و در سال ۱۳۲۹ به سبب علاقه به کشتی و ورزش باستانی به باشگاه پولاد رفت. تختی در دوران زندگی ورزشیاش رکورددار شرکت در المپیکها و کسب بیشترین مدال از این آوردگاه بود. درچهار دوره المپیک حضور داشت و حاصل آن یک طلا، دو نقره و یک عنوان چهارم بود که در کشتی ایران این امر اتفاق نادری است. جهان پهلوان علاوه بر قهرمانی، به لحاظ منش و رفتار انسانی و سجایای اخلاقی پسندیده و جوانمردی و نوع دوستی شهره خاص و عام بوده است.
او زندگی خود را وقف مردم کرده بود. شادروان تختی در ورزش باستانی و کشتی پهلوانی نیز دارای تبحر و مهارت بود، چنان که سه بار پهلوان ایران شد و هر بار کشتیگیران نامداری را مغلوب کرد.
وی چهار ماه پس از بازگشت از آخرین سفر خود (تولیدو، ۱۹۶۶) در آبان ماه سال ۱۳۴۵ زندگی مشترک خود را با همسرش آغاز کرد که حاصل آن تولد بابک در سال ۱۳۴۶ بود. پس از گذشت چهار ماه از تولد فرزندش، خبر درگذشت وی اعلام شد و همه را در اندوهی عظیم و بهتی شگفتانگیز فرو برد. این کتاب به بررسی این شخصیت بزرگ میپردازد که فاتح قلوب شده بود.
غلامرضا تختی خطاب به جوانان: برای آندسته از جوانانی که کوچکترین شکست، یاس و ناامیدی در رگ و ریشه خود جایگزین میسازند موضوعی را در میان میگذارم... در برابر مصائب زندگی استقامت کنید و از وسوسه های بیجا و خانمان برانداز دور باشید. بیایید این افکاری که در خود جمع کردهاید مثل یاس و ناامیدی و ترس از شکست را دور بریزید، فقط تلاش کنید تا مفید به حال خویش و جامعه خود باشید. من اگر در کار خودم استقامت نشان نمیدادم، بدون تردید امروز نمیتوانستم به مقام قهرمانی برسم. تنها در عالم ورزش چنین قانونی حاکم نیست، در همه امور زندگانی چنین است.
17 دی 1314 شمسی: اجرای طرح استعماری حذف حجاب به دست رضاخان
پوشش و حجاب زن در ادبيات فارسي/ مهدي محبتي.- تهران: پژوهشکده مطالعات فرهنگي و اجتماعي، ۱۳۸۹.
مسئله پوشش یکی از مسائل مهم اعتقادی، اجتماعی و حتی سیاسی جهان است. در واقع پیچیدگی این پدیده را باید یکی از ویژگیهای جهان کنونی نامید. بررسی جایگاه تاریخی پوشش ایرانی ما را به حقایق شگفتی رهنمون میشود. این امر را میتوان از زاویههای گوناگون مورد توجه قرار داد. اما در هر صورت، ادبیات یکی از بهترین منابع برای این پژوهش است. ادبیات روح تاریخی ملت را در خود جاری میسازد و با برجسته ساختن دغدغههایی که در هر عصر و مکان به موضوع توجه اعضای جامعه تبدیل شده است، ما را در فهم تحولات تاریخی آن یاری میرساند.
کتاب «پوشش و حجاب زن در ادبیات فارسی» با تمرکز بر متون تولیدشده در عرصه ادبیات در دوران اخیر به دنبال آن است که از تحول پوشش و نقش آن در تحول فرهنگی در جامعه ایرانی معاصر پردهگشایی کند. با توجه به اینکه ادبیات در شکلدهی به تغییرات اجتماعی سترگ سدههای اخیر و همچنین بازنمایی و تفسیر آن سهمی بهسزا داشته است، از همینرو کتاب «پوشش و حجاب زن در ادبیات فارسی» در سه فصل تدوین شده است.
نویسنده در فصل اول کتاب به فرهنگ و ادب پوشش در ایران، رنگ و فرهنگ پوشش و کلیات پرداخته است. فصل دوم به بررسی حجاب در آثار ادبیات ایرانی میپردازد. پوشاک زنان ایران پیش از ایلامیها، مادها، هخامنشیان، سلوکیان، اشکانیان، ساسانیان بررسی شده است. فصل سوم پوشش زن در ادبیات فارسی از آغاز تا مشروطه و سیر تحولات فرهنگی و تاریخی از ظهور اسلام تا قاجاریه، زمینهها و کارکردها مثل پارچهها و نقشها، آرایهها و تزئینات، جلوهها و نمادها، پوشش و تفاخر، پوشش و سلوک آیینی و پوشش و اسرار معنوی مطرح شده است. پوشش زن در آثار ادبی هم بیان شده است.
این کتاب در دو جلد تدوین شده است. جلد اول پوشش و حجاب زن در ادبیات فارسی از ایران باستان تا انقلاب مشروطه است. جلد دوم اثر پوشش و حجاب زن در ادبیات فارسی از انقلاب مشروطه تا امروز را بررسی نموده است.
بررسی و تحلیل متون ادبی دوران مشروطه به آثار عارف قزوینی، میرزاده عشقی، ایرجمیرزا، نسیم شمال، محمود افشار، گلشن، فراهانی، نجفدری فیروزکوهی و... اختصاص دارد و پوشش و حجاب زن در ادبیات معاصر ایران با تکیه بر آثار ادبی این دوره تبیین شده است.
20 دی 1320 شمسی: شهادت میرزا تقیخان امیر کبیر
اميرکبير، فقط اسم يک خيابان، نيست (داستان بلند براي نوجوانان)/ نويسنده فرهاد حسن زاده.- تهران: نشر روزگار، ۱۳۷۷.
این کتاب نوشته فرهاد حسنزاده است. فرهاد حسنزاده، نویسنده، روزنامهنگار و طنزپرداز است. آثار فرهاد حسن زاده بسیار متنوع هستند. وی از نویسندگانی است که در تمامی حوزههای ادبی از داستان کودکان، نوجوانان تا رمان برای بزرگسالان دست به نگارش زدهاست. او برای تمام گروههای سنی کتاب نوشته و در گونههای مختلف ادبی مانند رمان، داستان کوتاه، شعر، داستان تصویری، بازآفرینی متون کهن، زندگینامه و طنز دست به تألیف زده و تاکنون نزدیک به صد اثر از او به چاپ رسیده است. از حسنزاده تا کنون بیش از ۸۰ اثر چاپ شدهاست. برخی از آثار او به زبانهای انگلیسی، مالایی ، چینی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه و انتشار یافتهاست. همچنین بر اساس بعضی از کتابهای او فیلم، انیمیشن و e-book تهیه شدهاست. کتابهای فرهاد حسنزاده از جشنوارههای داخلی و بینالمللی جوایز بسیاری گرفته که میتوان به مهمترینشان اشاره کرد: جایزه ماه طلایی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، تقدیر شده در سه دوره کتاب سال ایران، برگزیده چند دوره جشنواره کتاب کانون پرورش فکری، برنده تندیس نقرهای از جشنواره لاکپشت پرنده. حسنزاده از جوایز بینالمللی در سال ۲۰۱۸ به فهرست نهایی جایزه هانس کریستین اندرسن راه یافت و برنده لوح سپاس اندرسن شد. همچنین دیپلم افتخار برای رمان زیبا صدایم کن را از دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان IBBY در شهر آتن دریافت کرد.
در كتاب اميرکبير، فقط اسم يک خيابان، نيست، گوشههایی از زندگی و اقدامات میرزا تقی خان امیركبیر بهگونه داستان برای نوجوانان تصویر شده است. داستان، در قالب نامههای دختری بهنام شهرزاد به برادرش، امیرمسعود شكل گرفته است. پدر و مادر آنها از یكدیگر جدا شدهاند. شهرزاد به همراه مادرش در ایران است و امیر مسعود با پدرش در انگلستان زندگی میكند. شهرزاد به طور اتفاقی از طریق معلم ادبیات و تاریخ خود، مطلع میشود كه از فرزندزادگان میرزا تقی خان امیركبیر است. از این رو، وقتی كه درمییابد آگاهیهای برادرش درباره امیركبیر اندك است، در نامههای بعدی تلاش میكند این شخصیت ملی و تاریخی را بهتر به او بشناساند.
22 دی 1397 همزمان با 5 جمادیالاول 1440 قمری: میلاد با سعادت حضرت زینب علیهالسلام
دلم بهانه ميگيرد: داستان زندگي حضرت زينب (س)/ بازآفريده رضا شيرازي.- تهران: پيام نور، ۱۳۷۲.
فصلهای کتاب داستان زندگی حضرت زينب، شامل: آسمان پرستاره، تسلیت مادر، زنی بجای مادر، به خانه همسر میروم، از مدینه به کوفه، نگذارید خواهرم ببیند، خداحافظ مدینه، دلم بهانه میگیرد، تجلی یک زن، کوفه! همیشه گریه کن، عشقهای بزرگ، بازگشت به شهر خویش میباشد.
از نویسنده این کتاب آثاری چون: عاشقان بپاخيزيد: داستان زندگي امام علي بن موسي الرضا علیهالسلام ، خورشيد نميميرد: داستان زندگي حضرت امام صادق علیهالسلام، پرواز در زنجير: داستان زندگي حضرت امام موسي کاظم علیهالسلام و نوشتههای مذهبی- ادبی دیگر برای کودکان و نوجوانان قابل ذکر میباشد.
(یاد قهرمانانی که حرم عقیله بنیهاشم را از چنگال یزیدیان زمان رهایی بخشیدند هم بهانهای برای معرفی کتاب مدافعان حرم است)
مدافعان حرم: زندگينامه و خاطرات چهل شهيد مدافع حرم حضرت زينب عليهاالسلام به همراه زندگينامه، کرامات و عنايات حضرت زينب عليهاالسلام/ گروه فرهنگي شهيد ابراهيم هادي.- تهران: انتشارات شهيد ابراهيم هادي، ۱۳۹۴.
دشمنان خدا و رسول خدا، بارگاه زینب کبری را مورد هجمه قرار دادند، آنان تا نزدیک حرم آمده بودند و به دستور بزرگان وهابیت میخواستند این حرم اهل بیت علیهمالسلام را با خاک یکسان کنند. اما اینبار مسلمانان غیور، از سراسر جهان برمیخیزند، همه عباس میشوند برای زینب علیهاالسلام.
این کتاب به همت گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی، اولین کتاب «مدافعان حرم» برگرفته از زندگینامه و خاطرات چهل شهید مدافع حرم حضرت زینب علیهالسلام به همراه زندگینامه، کرامات و عنایات این بانوی مکرمه است.
در این کتاب خاطرات شهدایی از هشت ملیت اعم از ایرانی، لبنانی، افغانستانی، کانادایی، پاکستانی، آفریقایی، عراقی و سوری آمده است.
27 دی 1334 شمسی: شهادت نواب صفوی، طهماسبی، برادران واحدی و ذوالقدر از فداییان اسلام
به ياري خداوند توانا/ به کوشش: علي اکبري.- تهران: نشر يا زهرا (س)، ۱۳۹۰.
علیاکبری مزدآبادی پژوهشگر و نویسنده دفاع مقدس، نویسنده کتاب به یاری خداوند توانا نیازها و عطشهای جوان امروز را رصد کرده و با توجه به همین دغدغههاست که خاطرات معطر شهیدان را گلچین میکند. او با تحقیقاتی که راجع به هر شهید انجام میدهد در این تکاپوست تا سیره عملی، اخلاقی و معنوی این سربلندان را به تصویر بکشد. کتابهای «یاران ناب» که توسط «نشر یا زهرا(س)» انتشار یافته است، کوشیده تا زبان ساده و پوست کنده راویان دست نخورد. و همین سادگی است که خوش تراش بودن خاطرهها را سبب شده است. نام همه کتابهایی که به کوشش «علی اکبری مزدآبادی» تدوین شده از صداقت و سادگی لبریز است. یعنی مولف کوشیده تا عنوان کتاب را مردمیتر و خودمانیتر انتخاب کند. این مهم باعث شده برخی از این کتابها در مدت کوتاهی به چاپ دهم – یازدهم برسد. شهیدبرونسي، شهیدچمران، شهیدهمت و شهدای دیگری توسط این نویسنده در مجموعه کتابهای یاران ناب با عناوین مختلف خواندنی است.
به هر روی مجموعه کتب «یاران ناب» تلاش موفقی است برای جذب کردن عموم مردم به مطالعه سیره شهدا و در کتاب به یاری خداوند توانا، خاطراتی از شهید سیدمجتبی نواب صفوی روایت میشود.
آنچه در این کتاب میخوانیم: سالشمار زندگی سیدمجتبی نواب صفوی است. پیاده به سمت کربلا، ازدواج نواب، ممانعت پدر، خجالت نکش، خدایا! این مرد کیست؟، تحمل درد، من لات چاله میدون اسلامم، پانزده شب گریه میکرد، بینهایت عاطفی بود، غیرت شما کجاست، خدایا! او عاشق توست، از جمله مباحث خواندنی این کتاب است.
28 دی میلاد شیخالرئیس ابوعلی سینا در سال 270 قمری
شعر سينوي/ مولف: مجيد رستنده.- همدان: چنار، ۱۳۹۱.
شمار بسیاری از دانشمندان مسلمان، علاوه بر تلاشهای علمی از ذوق شعری بهرهمند بودند. دانشمندان مسلمان به درستی پیبردهاند که این کالای فاخر(شعر) میتواند در خدمت کمال انسان و جامعه قرار گیرد و در مسیر رشد آدمی تاثیری فوقالعاده شگرف داشته باشد.
نگاهی گذرا به عالمانی نظیر فارابی، خیام، خواجه نصیرالدین توسی و ابنسینا به اهمیت شعر فارسی و انتقال باورها از مسیر شعر این مفاخر ادبی اشاره دارد.
در میان مشاهیر بزرگ ایران و جهان، نام پرآوازه ابوعلی سینا، برجستگی و اعتباری خاص و منحصر به فرد دارد و در این کتاب به بعد شاعری این اندیشمند جهانی پرداخته شدهاست، هر چند این موضوع در کنار ابعاد دیگر شخصیت علمی وی چندان مورد توجه نبوده و نیست، اما این شخصیت ممتاز و برجسته علمی را بیش از پیش به ما معرفی میکند.
در این نوشتار نگاهی کوتاه به زندگی و آثار او و سپس معرفی اشعار فارسی و عربی این نابغه بزرگ پرداخته و به تاثیر این سرودهها بر ذهن و زبان دیگر اندیشمندان و گویندگان اشاره و پارهای از مختصات اشعار ابن سینا آمده است. رهرو چالاک، سرودهها، مختصات سرودهها، رویکرد اندیشمندان و شاعران از بخشهای خواندنی این کتاب است.
نادره داناي جهان پوسينا/ به کوشش مسعود ميدانچي.- تهران: روزبهان، ۱۳۹۲.
حجتالحق، شرف الملک، امام الحکماء، هر چه خواهند، بخوانند و بنامند تو را، تو همان نادره دانای جهان، بوعلی سینایی، گوهری در صدف کون و مکان یکتایی. (فریدون مشیری)
بوعلی سینا اعجوبه دهر و نادره روزگار است که شناساندنش کتابی بسیار قطور میخواهد. (شهید مطهری)
خورشید خرد خاوری، حکیم شیخ الرییس بوعلی سینا مشهور به ابن سینا، یکی از شاهکارهای خلقت، از نوابغ عالم بشریت در طول تاریخ و از مفاخر جهان اسلام است.
نام کتاب نادره داناي جهان پورسينا از بند نخست قطعه شعر زیبای کاش میتوانستی تیشه بر ریشه نادانی زد اثر زندهیاد فریدون مشیری که در تحسین آن طبیب عالیقدر سروده، گرفته شده است.
مطالب این کتاب دربرگیرنده شرح حال و ابعاد فکری و اندیشههای والای آن فیلسوف جهانی از نظرگاه دانشمندان معاصر ایران است و همچنین اشعار عربی و فارسی نامبرده و سرودههای فارسی گویان ایرانی، افغانی و تاجیک در ستایش اوست.
واپسین بخش کتاب انعکاس برگزاری همایشهای اخیر و تلاشهای گردآورنده و مکاتبات او درباره پیشنهاد و پیگیری تحقق جایزه جهانی ابن سینا و پی افکندن بنیاد بینالمللی بوعلی سیناست که مورد تصویب دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان جهانی یونسکو قرار گرفته است.
فهرست مطالب کتاب شامل: «بوعلی سینا فرزند بشریت»، «بررسی زوایای مختلف شخصیت بوعلی سینا»، «سرودههای بوعلی سینا»، «بوعلی در آیینه شعر فارسی، افغانی و تاجیکی» و «پیشنهاد جایزه جهانی ابن سینا» میباشد.
30 دی 1397 به روایتی شهادت حضرت فاطمه سال 11 قمری
کشتي پهلو گرفته/ نوشته مهدي شجاعي.- تهران: جوان، ۱۳۶۸.
کشتی پهلوگرفته کتابی است که سید مهدی شجاعی آن را نوشته است. این کتاب، روایتگر زندگی حضرت فاطمه زهرا علیهالسلام با زبان ادبی و داستانی است و مصائب ایشان را از زبان اطرافیان بازگو میکند. این اثر از پرتیراژترین و پرفروشترین کتابهای ادبیات داستانی ایران و طبق آمار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیش از 800 هزار نسخه از این کتاب منتشر شده است. ضمن مروری بر نقاط عطف حیات حضرت فاطمه زهرا علیهالسلام، روایت مصائب زندگی ایشان از زبان اطرافیانشان و نیز شخص خودشان است. در واقع میتوان گفت این کتاب مرثیهای است منثور از زبان و دل صاحبان عزای فاطمی.
شجاعی نویسنده کتاب، ابتدا کارگردانی خواند و سپس به نمایشنامه نویسی و ادبیات دراماتیک روی آورد. محور اصلی فعالیتهای او هنر و ادبیات متعهد بوده است. اگرچه رشته تحصیلیاش ادبیات نمایشی بوده و چند نمایشنامه هم به دست چاپ سپرده، اما بیشتر بر روی داستاننویسی متمرکز شده و مجموعههایی از داستانهای کوتاه و بلند و قطعههای ادبی او در قالب کتاب منتشر شده که برخی از آنها به زبانهای دیگر ترجمه شدهاند. در برخی از جشنوارههای بین المللی نیز بهعنوان داور حضور دارد. کتابهای «کشتی پهلو گرفته»، «پدر، عشق و پسر»، «آفتاب در حجاب»، «از دیار حبیب»، «شکوای سبز»، «خدا کند تو بیایی»، «سقای آب وادب»، «دست دعا، چشم امید» و رمان «کمی دیرتر» حاصل تجربههای او در زمینه ادبیات مذهبی هستند.
ادبیات کودک و نوجوان بخش دیگری از فعالیتهای ادبی جدی و مستمر سیدمهدی شجاعی بهشمار میرود. او در این زمینه تاکنون به تألیف و ترجمه بیش از ۱۰۰ کتاب مبادرت ورزیدهاست. وی در نظرسنجی پیامکی برنامه تلویزیونی کارنامه از شبکه چهار سیما در تاریخ پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲ به عنوان موردپسندترین نویسنده ایران از سوی مخاطبان این برنامه شناخته شد.
کتاب از ۱۴ فصل تشکیل یافته و راوی اول شخص در هر کدام از فصول، یکی از وابستگان حضرت فاطمه علیهالسلام هستند. خواننده کتاب در خلال خواندن این اثر با تاریخ این دوران آشنا میشود.
مهدی فیروزان، مدیر عامل مرکز فرهنگی شهر کتاب گفت: اثر کشتی پهلو گرفته، خصوصا در دورهای که وارد بازار نشر شد، یکی از کم نظیرترین آثار شجاعی است. هنوز هم کمیابند آثاری که بتواند روایت زیبایی از تنها دختر رسول خدا ارائه دهند. این کتاب یک شاخص است در ادبیات آئینی ما و ادبیاتی که به تاریخ زندگی اهل بیت میپردازد.
صادق کرمیار نویسنده کتاب «نامیرا» میگوید: سیدمهدی شجاعی برای اولین بار با کتاب کشتی پهلو گرفته نشان داد ادبیات مدرن امروز میتواند مفاهیم دینی را بیان کند.
صابر امامی شاعر ایرانی گفت: کشتی پهلو گرفته نمونهای برجسته درکارنامه هنری شجاعی است چراکه او با گنجینهای که به اهل بیت و خصوصا امام حسین(ع) رسیده، نسبت برقرار کرده است.
گزیده کتاب:
روزگار غریبی است دخترم! دنیا از آن غریب تر! این چه دنیایی است که دختر رسول خدا را در خویش تاب نمی آورد؟ این چه روزگاری است که «راز آفرینش زن» را در خود تحمل نمی کند؟ این چه عالمی است که دردانه ی خدا را از خویش می راند؟ روزگار غریبی است دخترم. دنیا از آن غریب تر. آنجا جای تو نیست، دنیا هرگز جای تو نبوده است. بیا دخترم، بیا، تو از آغاز هم دنیایی نبودی. تو از بهشت آمده بودی، تو از بهشت آمده بودی …
کتاب ارزشمند کشتی پهلو گرفته اثر استاد سید مهدی شجاعی با نگارشی زیبا گوشه ای از درد و رنج بانوی بزرگ اسلام و مادر مظلومیت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را بیان می کند.
بعضی کتابها خیلی زود بر سر زبان ها میافتد. «کشتی پهلو گرفته» از معدود آثار داستانیای است که در این حوزه تالیف شده است و ارزش بر سر زبان افتادنها و خواندن را دارد.
کشتی پهلو گرفته تاکنون بیش از ۴۳ بار تجدید چاپ شده است و انتشار آن را ابتدا انتشارات مدرسه برعهده داشت و چند چاپ آخر نشر آن برعهده انتشارات کتاب نیستان بوده است.
گزیده دیگری از کتاب: زهراي من! این تازه ابتداي مصیبت ماست
این پاي را بگو از ارتعاش بایستد، این دست را بگو که دست بدارد از این لرزش مدام، این قلب را بگو که نلرزد، این بغض را بگو که نشکند و اشک از ناودان چشم نریزد. این دل بیتاب را بگو که فاطمه هست، نمرده است. اي جلوهي خدا! اي یادگار رسول! زیستن، بیتو چه سخت است. ماندن، بیتو چه دشوار. این مرگ، مرگ تو نیست. مرگ عالم است. حیات بیتو، حیات نیست. این مرگ، نقطهي ختمی است بر کتاب جهان. زمین با چه دلی ترا در خویش میگیرد و متلاشی نمیشود؟ آسمان با چه چشمی به رفتن تو مینگرد که از هم نمیپاشد و فرونمیریزد؟ خدا اگر نبود من چه میکردم با این مصیبت عظمی؟ اِنّا للَّهِ و انّا اِلیْه راجِعُون.
جمعه يعني عطر نرگس در هوا سر ميکشد
جمعه يعني قلب عاشق سوي او پر ميکشد
جمعه يعني روشن از رويش بگردد اين جهان
جمعه يعني انتظار مَهدي صاحب زمان
4 جمعه در دی ماه، بهانهای برای آگاهانه، به یاد ولی عصر بودن با معرفی کتاب
انعکاس آفتاب: نثر ادبي ويژه حضرت ولي عصر (عج)/ به اهتمام: عبدالرحيم سعيديراد؛ با مقدمهاي از محمد رضا سنگري.- تهران: امينان، ۱۳۸۹.
"انعکاس آفتاب" شامل 102 قطعه نثر ادبی در رابطه با امام زمان(عج) از 72 نویسنده و شاعر است. سعیدی راد در این اثر کوشیده تا مجموعه ای از نثرهای ادبی که به قلم نویسندگان مطرحی همچون محمودرضا اکرامی فر، سیدمرتضی آوینی، علی شریعتی، فریبا کلهر، عبدالرسول مشکات، سیمین دخت وحیدی و ... به رشته تحریر درآمده است را درقالب اثری مجزا تدوین و منتشر کند.
هریک از نویسندگان در این نثرها به بیان درد دل ها و دغدغه های خود با امام زمان(عج) پرداخته و کلام خود در این موضوع را با انواع آرایه های ادبی زینت بخشیده اند.
مقدمه "انعکاس آفتاب" به قلم محمدرضا سنگری، نویسنده و پژوهشگر، پیرامون موضوع اثر و ویژگی نثرهای این حوزه نگارش یافته و تدوین اثر نیز 6 ماه به طول انجامیده است.
در اوج تنهايي/ نوشته عليرضا نعمتي.- [قم]: عليرضا نعمتي، ۱۳۷۷.
در اوج تنهایی... این کلمه شما را یاد چه چیز می اندازد؟ آیا تا کنون در جمعی قرار گرفتهاید که همه به شما بیتوجه باشند؟ آیا احساس غربت و تنهایی کردهاید؟
وقتی در میان جمعی زندگی کنید که اعمالشان، کردارشان برخلاف میل شما است، خود را تنها احساس می کنید. اکنون اگر ببینید در جمعی بالغ بر شش میلیارد نفر، یک انسان کامل که خداوند متعال او را به مردم معرفی نمود تا از او پیروی کنند و بوسیله او خود را به کمال برسانند همه به یک سو می روند و او به سوی دیگر چه احساسی خواهید داشت؟ او به اندازه شش میلیارد نفر احساس تنهایی می کند.
و اینجا اوج تنهایی اوست که معتقدین به او توجهی به او نداشته باشند، یعنی: بعضی از آنان بگویند امام زمان علیهالسلام حالا ظهور نمیکند، هنوز جهان آماده نیست.
عدهای دیگر بگویند برو دعا کن امام زمان علیهالسلام نیاید والا اول با من و تو چه خواهد کرد. دیگری بگوید زیاد از امام زمان علیهالسلام حرف نزن والا میگویند تو جزء کدام دسته هستی؟ بعضی هم بگویند ما لیاقت نداریم آنحضرت را ببینیم، ما گنهکاریم، ای کاش آقا حالا ظهور نفرماید زیرا ما خود را نساختهایم.
چرا؟ چرا باید من و تو اینقدر کم بیاد آن حضرت باشیم که سخنان فوق درباره آن حضرت گفته شود؟
این جملات زیبا بندهایی از اولین مقاله کتاب «اوج تنهایی» نوشته آقای علیرضا نعمتی میباشد. این کتاب بیان میکند چگونه امام عصر ارواحنا فداه در جهان متمدن امروز در اوج تنهایی بسر میبرند. و این کتاب تکانی است به دلهای خفتهای که عزیزترین گمشده خود صاحب امر و تدبیر را فراموش نموده و به زندگی معمولی خود سرگرم شدهاند.