به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، هفتمین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی» برگزار شد.
به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی،
هفتمین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی» برگزار شد
در آستانه میلاد پربرکت پیامبر اکرم(ص) و در ادامه برپایی سلسله نشستهای ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»، به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، هفتمین ضیافت ادبی این سازمان برگزار شد.
به گزارش آستاننیوز، در این نشست ادبی که جمعی از کارشناسان ادبدوست این سازمان و محققان و دانشجویان علاقهمند حضور داشتند، ابیاتی از شعر موسی و شبان از دفتر دوم مثنوی معنوی مولانا خوانده و توسط استاد محمدرضا خوشدل، نایب رئیس انجمن علمی- آموزشی معلمان زبان و ادبیات فارسی خراسان رضوی، بررسی و تفسیر شد.
استاد خوشدل در این نشست ضمن بررسی زندگینامه جلالالدین محمد بلخی معروف به مولانا، مولوی و رومی گفت: مولانا مباحث و علومی که در زمان خود، تنها در اختیار یک گروه خاص بود را از ژرفای آن بیرون کشید و قابل دسترس برای عامه مردم کرد.
وی با اشاره به اینکه برای شناخت آثار یک شاعر باید تاریخ روزگار و شرایط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی او را شناخت، بیان کرد: با بررسی دوره تاریخی خوارزمشاهیان در ابعاد مختلف میتوانید روزگار مولانا را بشناسید و کنایه، ایهام و تشبیههای موجود در مثنوی را به درستی درک کنید.
خوشدل با اشاره به اینکه مولوی بر آیات، احادیث و روایات تسلط داشت، افزود: بُعد مذهبی شخصیت مولوی به تعالیم و تربیت دینی بهاءالدین ولد، پدر مولوی که از عارفان و واعظان عصر خود بود و سیدبرهانالدین محقق، دوست و شاگرد بهاءالدین برمیگردد.
وی با تأکید بر اینکه داستان نهفته در شعر موسی و شبان نمادین است، گفت: در مثنوی نکاتی نهفته است که فقط خود مولوی میتواند آنها را گرهگشایی کند. همچنین برخی نکات قابل فهم توسط عوام و بعضی دیگر توسط متخصصان قابل تفسیر و درک است.
در ادامه این نشست، استاد خوشدل با خوانش صحیح ابیات و تحلیل بسیاری از واژههای کهن موجود در متن شعر موسی و شبان، به آداب و رسوم مردم در گذشته اشاره کرد.
سلسله نشستهای ادبی بازخوانی متون کهن پارسی، هر ماه با محوریت مناسبتهای ملی و مذهبی و دعوت از استادان ادبیات، به همت واحد آموزش سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری کتابخانه تخصصی ادبیات این آستان مقدس و روابط عمومی و امور بینالملل این سازمان برپا میشود.
لازم به ذکر است، هفتمین نشست ادبی این سازمان از ساعت 9 تا 11، در روز چهارشنبه، 24 آذر 1395، در سالن کنفرانس مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی با حضور اهل ادب و معرفت برگزار شد.