التوجیه؛ تطوره و بلاغته
۱۳۹۷-۰۸-۲۰
مقاله حاضر به بررسی سبک توجیه در علم بلاغت میپردازد. توجیه از جمله محسنات معنوی در علم بدیع است که علمای بلاغت آن را محتمل الضدین و ابهام نیز می نامند.
التوجیه؛ تطوره و بلاغته
  زهرا وحدانی - دانشجوی دکتری زبان وادبیات عربی و مدرس دانشگاه پیام نور
چکیده مقاله:
مقاله حاضر به بررسی سبک توجیه در علم بلاغت میپردازد. توجیه از جمله محسنات معنوی در علم بدیع است که علمای بلاغت آن را محتمل الضدین و ابهام نیز می نامند. هدف از آن آوردن جملاتی است که احتمال دو معنای مختلف را به طور یکسان دارد؛ مثل مدح و ذم. بشار بن برد پیشگام بکارگیری این سبک در ادبیات میباشد و سکاکی نخستین کسی است که آن را توجیه نامید. این مقاله بر آن است نظرات علمای بلاغت در این سبک و اهداف بکارگیری آن را کنکاش نماید. همچنین در کنار اشاره به سیر تاریخی آن به ذکر نمونه هایی از شعر و نثر جهت نمود بیشتر زیبایی های این سبک میپردازد. بررسیها نشان میدهد که بسیاری از علماء، توجیه را با سایر آرایه های ادبی به اشتباه میگیرند حال آن که تفاوت های بسیار و ظریفی بین آنها میباشد. توجیه سبکی است که نه تنها ادیبان آن را بکار میبرند بلکه هرکس اندک هوش و ذکاوتی داشته باشد از آن بهرمند میشود به همین خاطر دارای ارزش بلاغی والایی است هر چند در کتاب های بلاغی کمتر بدان توجه شده است.
کلید واژه ها: توجیه، بدیع، آرایه های معنایی، بلاغت
https://www.civilica.com/Paper-MATNPAGOOHI05-MATNPAGOOHI05_011=%D8%A7%D9%84%D8%AA%D9%88%D8%AC%DB%8C%D9%87%D8%9B-%D8%AA%D8%B7%D9%88%D8%B1%D9%87-%D9%88-%D8%A8%D9%84%D8%A7%D8%BA%D8%AA%D9%87.html
سازندگان:
منابع:
http://www.civilica.com
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.