شماره سوم و چهارم دوماهنامه «روزنه فرهنگی» در قالب دومین شماره این مجله منتشر شد
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شماره سوم و چهارم دوماهنامه «روزنه فرهنگی» در قالب دومین شماره این مجله منتشر شد و روی پیشخوان مطبوعات آمد. در این شماره به پروندهای درباره «نگاهی به زوال نویسنده در زمانه محمود دولتآبادی» و نگاهی ویژه به فراماسونری در ایران پرداخته شده است. «روزنه فرهنگی» به سردبیری حسین فاضلی و رضا حیرانی و مدیر مسئولی داریوش معمار در حال فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر است.
در ابتدای این نشریه شاهد بررسی رخدادهای فرهنگی ایران در 10 ماه اخیر به قلم هادی حسینینژاد هستیم.
بررسی فراماسونری
در بخش اندیشه این نشریه با یادداشت محمد میلانی و مصاحبههای محمد آسیابانی و افشین حیدری با پیروز مجتهدزاده،عباس سلیمینمین، عبدالله جبلعاملی، محمدعلی بهمنیقاجار و مجید مددی به موضوع فراماسونری در ایران پرداخته شده است. همچنین در این پرونده امین خرمی به واکاوی مفهوم فراماسونری و ماسونها در هزارتوی تئاتر پرداخته است. «سید جمالادین اسدآبادی، ماسون یا کادرساز» به قلم محمد آسیابانی و «فراماسونری و هنرمندان تجسمی» به قلم محمد بهارفر از دیگر مطالب این بخش است.
بررسی آقای سینمای ایران
در بخش سینما شاهد پروندهای درباره اصغر فرهادی هستیم که «فرهادی، هیچکاک و آرتور میلر» به قلم پرویز جاهد، «رئالیسم و اخلاق در فروشنده» به قلم آزاده جعفری، «تنهاترینِ مردم» به قلم اسداللهعلامعلی و «در جستوجوی ارتفاع درست» به قلم منصور دلریش عناوین یادداشتهای این پرونده است.
نگاهی به زوال نویسندگان در زمان دولتآبادی
در بخش داستان به دبیری حسین فاضلی به پروندهای با عنوان «برای تنهایی کلنل» پرداخته و زوال نویسنده در زمانه محمود دولتآبادی بررسی شده است. «نویسندگی در حصار» به قلم داریوش معمار، «محمود دولتآبادی و مجموعه داستان «بنی آدم»» به قلم حسن گلمحمدی و «واقعیتهای عینی در رمانهای دولتآبادی» به قلم قهرمان شیری عناوین یادداشتهای این پرونده است. همچنین یادداشتهای «شعاعی از کاظم رضا» به قلم سید حمید شریفنیا و داستانهایی از کاظم رضا، روحالله مهدی پورعمرانی، حسین فاضلی، آلن وودمن با ترجمه حمید یزدانپناه و کورتونهگات با ترجمه حمید یزدانپناه، از دیگر مطالب بخش داستان است.
چرا باب دیلن؟
دوماهنامه «روزنه فرهنگی» در بخش شعر به پرونده «باب دیلن» پرداخته است که گزارشی درباره این انتخاب به قلم علی قنبری، متن سخنرانی باب دیلن برای جایزه نوبل، بررسی ترانهها توسط حامد کیان و ترجمه ترانه «چیزی نیست مادر» با ترجمه الهام ذوالقدر از بخشهای جذاب این پرونده است.
آسیبشناسی انتقاد در شعر امروز ایران و انواع آفتهای آن به قلم داریوش معمار، چهار شعر از هرمز علیپور، 14 شعر از احمت جان عثمان با ترجمه مجتبی ویسی دیگر مطالب بخش شعر این نشریه است.
در بخش تجسمی که آخرین بخش این نشریه است به گفتوگو با رامین اعتمادی و یادداشتی از محمدعلی اردهالی درباره مجموعهداری در هنرهای تجسمی پرداخته است.شماره دوم (سوم و چهارم) دوماهنامه «روزنه فرهنگی» در 231 صفحه و بهبهای 15 هزار تومان منتشر شده است.