سلسله نشستهای ادبی بازخوانی متون کهن پارسی، هر ماه با محوریت مناسبتهای ملی و مذهبی و دعوت از دوستداران ادبیات در جمع کارکنان اهل فرهنگ و ادب سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، برگزار می شود.
اغلب ملتهایی که پیشرفت کردند و به درجات بالای معنوی و فرهنگی رسیدهاند به آثار ادبی پیشنیان خود که برآمده از فرهنگ و اندیشه چندین هزارساله است، توجه کردند. از این رو برپایی این نشستهای خوانش متون کهن پارسی و آشنایی با فرهنگ، اندیشه و عرفان ایرانی اسلامی، نقش مثبتی در مسیر رسیدن به رشد و تعالی فرد دارد.
سلسله نشستهای ادبی بازخوانی متون کهن پارسی، هر ماه با محوریت مناسبتهای ملی و مذهبی و دعوت از دوستداران ادبیات در جمع کارکنان اهل فرهنگ و ادب این سازمان برگزار شد.
نخستین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»
به گزارش آستان نیوز، در این نشست که با حضور محمدهادی زاهدی؛ رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و گروهی از کارکنان ادبدوست این سازمان 21 اردیبهشت 1395 برگزار شد، بخشی از منطقالطیر عطار نیشابوری در وصف پیامبراکرم(ص) توسط حاضران خوانش و تفسیر شد.
زاهدی در ابتدای این نشست، زبان فارسی را زبانی زنده و پویا دانست و گفت: برای حیات و اعتلای زبان فارسی رنجهای بسیاری کشیده شده است و باید در حفظ و پاسداری آن تلاش کرد.
وی با اشاره به اینکه واژهشناسی، آفرینش واژگان نو و افزایش دایره واژگانی برای اهل کتاب بسیار حائز اهمیت است، افزود: کسی که دایره واژگانی وسیعتری داشته باشد، از اندیشه وسیعتری نیز برخوردار است.
از دیگر برنامههای این ضیافت ادبی میتوان به خوانش اشعاری از فردوسی و حکیم عمر خیام در آستانه فرارسیدن بزرگداشت این دو شاعر نامدار ایران زمین در 25 و 28 اردیبهشت سال 1395، اشاره کرد.
دومین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»
به گزارش آستان نیوز، این ضیافت که دومین جلسه از سلسه نشستهای ادبی بازخوانی متون کهن پارسی این سازمان به شمار میرود، با حضور دکتر سیدعلی کرامتیمقدم؛ استاد ادبیات فارسی، دکتر رئیسالسادات؛ از محققان برجسته کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، محمدهادی زاهدی؛ رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران و کارشناسان ادبدوست این سازمان برپا شد.
لازم به یادآوری است، ضیافت ادبی بازخوانی مثنوی نینامه مولانا در آستانه ماه مبارک رمضان، در روز یکشنبه 16 خرداد 1395، در اتاق کنفرانس مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی با حضور گروهی از مدیران و کارشناسان این سازمان برگزار شد.
سومین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»
سومین نشست از سلسله نشستهای ادبی بازخوانی متون کهن پارسی در روز یکشنبه، 27 تیر 1395، در اتاق کنفرانس مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی با حضور دکتر سیدعلی کرامتیمقدم؛ استاد ادبیات فارسی و گروهی از کارشناسان اهل شعر و ادب این سازمان برگزار شد.
در این جلسه ابتدا نکاتی از موضوع خوانش جلسه قبلی (نی نامه و داستان شاه و کنیزک) توسط استاد کرامتیمقدم یادآوری و سپس حکایت «بقال و طوطی» از مثنوی توسط تک تک حاضران خوانده و تحلیل شد.
در این برنامه به منظور گرامیداشت یاد مرحوم «مهدیه الهی قمشهای»؛ شاعر، مولویشناس و پژوهشگر ادبیات عرفانی که در 19 تیر ماه سال جاری درگذشت، کتاب «سیری در گلزار مثنوی» اثر این بانوی فرهیخته معرفی شد.
حسن ختام برنامه هم خوانش اشعاری از همکار شاعر در این جمع، آقای نظامی سرایدار صاحب آثار: سکر آفتاب، سایه آفتاب، اجابت در ملکوت بود.
چهارمین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»
به گزارش آستان نیوز چهارمین ضیافت ادبی این سازمان با خوانش «حکایت نخچیران در مثنوی معنوی» برگزار شد.
این نشست ادبی با حضور دکتر سیدعلی کرامتیمقدم؛ استاد ادبیات فارسی و محمدهادی زاهدی؛ رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران و کارشناسان ادبدوست این سازمان برپا شد.
در پایان این ضیافت ادبی، حفیظالله جلالی چالشتری از شاعران غرب کشور که به عنوان میهمان در این نشست حضور داشت، ابیاتی از آثار خود را در مدح امام رضا(ع) خواند و مورد تحسین جمع حاضر قرار گرفت.
لازم به ذکر است، این شاعر اهل شهرکرد با وجود آنکه تحصیلاتش محدود به دوره ابتدایی است، اما خداوند چنان قریحهای به او اعطا کرده که در کوتاهترین زمان ممکن میتواند صدها بیت شعر بسراید، چنانچه تاکنون توانسته هشت کتاب شعر به چاپ برساند و کتاب «غربت هشتمین خورشید» او در سومین جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی به عنوان یکی از آثار شایسته چاپ معرفی شود.
یادآور میشود، چهارمین نشست ادبی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با خوانش ابیاتی از حکایت نخچیران در مثنوی معنوی، در روز سهشنبه، 26 مرداد 1395، در اتاق کنفرانس مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی با حضور گروهی از مدیران و کارشناسان این سازمان برپا شد.
پنجمین ضیافت ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»
به گزارش آستان نیوز، این نشست ادبی با حضور دکتر سیدعلی کرامتیمقدم؛ استاد ادبیات فارسی، جمعی از کارشناسان ادبدوست این سازمان و علاقهمندان به آثار مولانا برگزار شد.
در این ضیافت ادبی، به مناسبت بزرگداشت عید غدیرخم در 30 شهریور، ابیاتی از دفتر اول مثنوی معنوی مولوی در مدح امام علی(ع) توسط تک تک حاضران خوانده و مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به مناسبت فرا رسیدن ایام ماه محرم، ابیاتی از مثنوی معنوی مولانا خوانده شد که به نقش و اهمیت شناخت واقعه عاشورا و مقام و جایگاه امام حسین(ع) در زندگی شیعیان اشاره میکرد.
در پایان نیز سیدمحمد مؤمنیان، یکی از کارکنان بخش تأسیسات آستان قدس رضوی و مداح اهل بیت(ع) که به عنوان میهمان در این نشست حضور داشت، ابیاتی از آثار خود را درباره واقعه غدیرخم و همچنین ماه محرم قرائت کرد و حال و هوای معنوی خاصی به این ضیافت ادبی بخشید.
یادآور میشود، پنجمین نشست ادبی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در روز پنجشنبه، 8 مهر 1395، روز بزرگداشت مولوی، در اتاق آموزش این سازمان با حضور علاقهمندان برگزار شد.
ششمین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»
همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی و در ادامه برپایی سلسله ضیافتهای ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی» به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، ششمین نشست ادبی این سازمان برگزار شد.
به گزارش آستان نیوز، در این نشست ادبی که جمعی از کارشناسان اهل ادب و فرهنگ این سازمان حضور داشتند، ابیاتی از دفتر اول مثنوی معنوی مولانا(حکایت رفتن گرگ و روباه در خدمت شیر به شکار) خوانده و توسط دکتر سیدعلی کرامتیمقدم؛ استاد ادبیات فارسی، بررسی و تحلیل شد.
همچنین در این ضیافت، استاد اکبر منافزاده، نویسنده کتاب «نور عشق حافظ» به عنوان میهمان ویژه حضور داشت که با محوریت این کتاب به معرفی هر چه بیشتر حافظ شیرازی و دیوان اشعار این شاعر برجسته کشور پرداخت.
ششمین ضیافت ادبی این سازمان در روز چهارشنبه، 19 آبان 1395، در اتاق کنفرانس مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی با حضور علاقهمندان برپا شد.
هفتمین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی» برگزار شد
در آستانه میلاد پربرکت پیامبر اکرم(ص) و در ادامه برپایی سلسله نشستهای ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»، به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، هفتمین ضیافت ادبی این سازمان برگزار شد.
به گزارش آستاننیوز، در این نشست ادبی که جمعی از کارشناسان ادبدوست این سازمان و محققان و دانشجویان علاقهمند حضور داشتند، ابیاتی از شعر موسی و شبان از دفتر دوم مثنوی معنوی مولانا خوانده و توسط استاد محمدرضا خوشدل، نایب رئیس انجمن علمی- آموزشی معلمان زبان و ادبیات فارسی خراسان رضوی، بررسی و تفسیر شد.
لازم به ذکر است، هفتمین نشست ادبی این سازمان از ساعت 9 تا 11، در روز چهارشنبه، 24 آذر 1395، در سالن کنفرانس مدیریت امور اسناد و مطبوعات آستان قدس رضوی با حضور اهل ادب و معرفت برگزار شد.
هشتمین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی»
هشتمین نشست ادبی «بازخوانی متون کهن پارسی» با خوانش ابیاتی منتخب از مثنوی مولوی، شاهکار عرفانی قرن هفتم هجری قمری، برپا شد.
به گزارش آستاننیوز، در این ضیافت ادبی که جمعی از کارشناسان اهل ادب و معرفت بخشهای مختلف این سازمان حضور داشتند، بخشهایی از حکایت «طوطی و بازرگان» دفتر اول مثنوی معنوی مولانا جلال الدین محمد بلخی توسط تک تک حاضران خوانده و بررسی شد.
همچنین یکی از کتابهای پرفروش جهان توسط محمد صبوری، کارشناس فرهیخته بازنشسته مجموعه آستان قدس رضوی که به عنوان میهمان در این نشست حضور داشت، معرفی شد و توسط دیگر حاضران مورد بررسی و نقد قرار گرفت.
یادآور میشود؛ هشتمین نشست ادبی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در روز چهارشنبه، 6 بهمن 1395، در سالن کنفرانس مدیریت امور اسناد و مطبوعات این آستان مقدس برپا شد.
در نهمین نشست «بازخوانی متون کهن پارسی»
به گزارش آستاننیوز، دکتر سیدعلی کرامتی مقدم؛ استاد ادبیات فارسی در نهمین نشست «بازخوانی متون کهن پارسی» سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، از مثنوی مولانا به عنوان اثری ارزشمند که مملو از نکات عرفانی، مذهبی و نمادین است، نام برد.
این نشست ادبی در روز شنبه، هفتم اسفند 1395، در کتابخانه تخصصی ادبیات، با خوانش و تفسیر حکایتی در شناخت حضرت حق در بین آدمیان با عنوان «پیل و کوران»، از دفتر سوم مثنوی مولوی و با حضور جمعی از کارکنان اهل ادب و فرهنگ مجموعه آستان قدس رضوی و محققان ادبدوست کتابخانه مرکزی این آستان مقدس برگزار شد.
با تلخیص
از آستان نیوز