غزل تاجبخش، شاعر و بنیانگذار جلسه در این آیین گفت: 35 سال برگزاری این مراسم شوخی نیست، اما این جلسه با لطف خدا و عشق و علاقه شاعران 35 سال ادامه پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سی و پنجمین سالگرد برگزاری جلسه شعر «انجمن غزل» شامگاه روز یکشنبه (25 مهرماه) با حضور شاعران جوان و پیشکسوت مانند غزل تاجبخش، سینا بهمنش، کیومرث منشیزاده، فرهاد عابدینی، صلصال گیلانی، احسان هاشمی، لیلا سعیدی، امید بیگدلی، هانا فردکریمیان، جمشید شهرابی، محمدرضا عالی پیام، زمان زارع، سوسن میهنخواه، شیما شاهسواران احمدی، بهمن زدوار، فریده نصوحی، آذر عاصمی، مسعود پایندهمهر، همایون مقیمی، صدف درخشان، زهره کوچکیان، عبدالله صمدیان، فرنگیس کردی، حسن فرازمند، دکتر جمال بیگ و علاقهمندان شعر و ادبیات در منزل بانو تاجبخش برگزار شد. در این آیین به احترام ایام ماه محرم بهجای کیک، گل و شیرینی با کتاب از مهمانان پذیرایی شد.
سینا بهمنش، شاعر و مجری این برنامه در ابتدای این آیین گفت: در نخستین سالهای پس از انقلاب، در روزهای ابتدایی جنگ، در مهرماه سال ۱۳۶۰ جمعی از شاعران در پی سنگری بودند تا در پناه آن زندگی کنند. زندهیاد سیدضیاالدین سجادی، زندهیاد حمید عاملی، استاد ابوالقاسم حالت، استاد همایون خرم و خسرو فرشیدورد در منزل بانو غزل تاجبخش گردهم آمدند و جلساتی را آغاز کردند که به حرمت نام خانم تاجبخش، آنرا «انجمن غزل» نامیدند.
وی ادامه داد: این دوستان چراغی روشن کردند که پس از 35 سال، با همت بانو غزل تاجبخش و لطف حضور شاعران این سرزمین، هنوز روشن و پرفروغ است. منزل غزل تاجبخش، با لطف و همراهی همسر وی، زندهیاد مهندس رازانی در آخرین یکشنبه هر ماه به «انجمن غزل» تبدیل شد، انجمنی که طی سالیان گذشته شاعران بزرگی در آن حضور پیدا کردند؛ عزیزانی مانند سیمین بهبهانی، حسین منزوی، مشفق کاشانی، محمدعلی سپانلو، سیمین دانشور و دیگر بزرگانی که دیگر در میان ما نیستند.
این شاعر برجسته با اشاره به ادامه این جلسه در طول این سالها اظهار کرد: این جلسه ادامه دارد و امروز هم در هر جلسه چشم ما به حضور بزرگان شعر و ادب مانند استاد سیدعلی صالحی، کیومرث منشیزاده، دکتر فاطمه راکعی و دیگر عزیزان بزرگوار روشن میشود.
وی افزود: «انجمن غزل» از طبع بانو تاجبخش تبعیت میکند و پذیرای شاعران با سلایق و علایق گوناگون است. بسیاری از شاعرانی که امروز جایگاهی در ادبیات ما دارند، حضور خود را در جوامع ادبی از همین انجمن آغاز کردهاند؛ آغاز در روزگاری که مثل امروز با کثرت جلسات شعر روبهرو نبودیم و ماهی یکبار حضور در انجمن غزل برای ما غنیمت بود.
بهمنش در توضیح مجریان این جلسه از ابتدا تا به امروز گفت: مدیریت جلسات انجمن از ابتدا تاکنون برعهده
شادروان حمید عاملی، استاد کریم قنبری، زندهیاد علیشاه مولوی و احسان هاشمی بوده و از سال ۹۰ هم این مسئولیت به بنده سپرده شده و مدتی است با لطف و همراهی شیما شاهسواران احمدی و سوسن میهنخواه در خدمت «انجمن غزل» هستیم.
وی ادامه داد: در این میان باید از لطف ایمان رازانی سپاسگزار باشم که در برگزاری جلسات ما را مدد میرساند. همچنین باید تشکر کنم از بهمن زدوار و دکتر جمال بیگ که در بخش نقد شعر و کتاب و ارائه مقالات و مباحثی درباره شعر، موجب پربار شدن جلسات هستند. امیدوارم با همت بانو غزل تاجبخش و حضور شاعران چراغ «انجمن غزل» سالیان سال روشن بماند.
35 سال برگزاری جلسه شوخی نیست
در ادامه این جلسه غزل تاجبخش، شاعر و بنیانگذار «انجمن غزل» اظهار کرد: جلسه شعر «انجمن غزل» با لطف خدا و همراهی شاعران عزیز که همگی فرزندان من هستند، وارد سی و ششمین سال تاسیسش شد. در این جلسه به احترام ایام ماه محرم تصمیم بر این شد که احترام این ماه را نگهداریم و به جای کیک با کتاب از مهمانان پذیرایی کنیم. این حفظ احترام ظاهری نیست چراکه ما علاقهای به تظاهر کردن نداریم و احترام در ذات جلسات ماست.
وی افزود: 35 سال برگزاری یک جلسه شوخی نیست و اگر لطف خدا و حضور شما عزیزان نبود، بنده قادر به انجام اینکار نبودم. در طول این 35 سال همیشه در انجمن رو به تمامی شاعران باز بوده و من هیچکس را برای حضور در جلسه دعوت نکردم، چراکه این جلسه متعلق به همه شاعران است و هیچکس را برای حضور در منزلش دعوت نمیکنند.
بنیانگذار جلسه «انجمن غزل» با تاکید به حفظ ادب در این جلسه گفت: شاعران سلاطین واژه هستند و خوشبختانه در این جلسهها شاعران احترام شعر و ادب را حفظ میکنند و از واژههایی استفاده میشود که از ادبیات دور نباشد.
وی ادامه داد: در این جلسه سعی خواهیم کرد تا با خواندن شعرهای ارزشی، احترام ماه محرم را حفظ کنیم. در این ماه عدهای با سینهزدن، عدهای با گریه کردن و عدهای از راههای دیگر دلشان آرام میگیرد، اما بهنظرم دل ما شاعران با اندیشیدن تسکین مییابد.
تاجبخش با اشاره به درگذشت سعید آذین در روزهای اخیر اظهار کرد: امروز قصد داشتیم در مراسمی کوتاه از خانواده سعید آذین تقدیر کنیم که متاسفانه شرایط حضور فراهم نشد و نتوانستند در این مراسم حضور پیدا کنند. رفتن جزئی از برنامه خلقت است، نه آمدن دست ماست و رفتن. در این میان چیزی که اهمیت دارد، فاصله بین آمدن و رفتن است و اینکه در این سالها چه کاری انجام دادهایم. خوشبختانه سعید آذین عمر پربرکتی داشت و آثار ارزشمندی در این سالها از خود بهجای گذاشت.
بعد سخنرانی غزل تاجبش، شاعران شروع به شعرخوانی کردند. این مراسم از ساعت 17 در منزل غزل تاجبخش برگزار و تا ساعت 21 ادامه داشت.