هجدهمین نشست ادبی خوانش متون کهن پارسی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با خوانش منتخبی از اشعار مثنوی معنوی مولانا برگزار شد.
با برگزاری هجدهمین نشست ادبی خوانش متون کهن پارسی،
اشعار مولانا در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی زمزمه شد
هجدهمین نشست ادبی خوانش متون کهن پارسی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با خوانش منتخبی از اشعار مثنوی معنوی مولانا برگزار شد.
به گزارش آستان نیوز، این نشست در ادامه سلسله برنامههای ادبی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با حضور سیدعلی کرامتیمقدم؛ استاد ادبیات فارسی و جمعی از کارکنان و مراجعان اهل شعر و ادب کتابخانه مرکزی این آستان مقدس در جوار بارگاه منور حضرت ثامن الحجج(ع) برپا شد.
دو حکایت منتخب از دفتر دوم مثنوی مولوی، شاعر نامدار قرن هفتم هجری مورد خوانش حاضرین جلسه قرار گرفت و لایههای پنهان و پندآموز حکایتهای مولانا و همچنین خوانش درست واژگان آنها توسط این استاد دانشگاه و مشاور مطالعاتی کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی بیان شد.
این استاد ادبیات فارسی درباره مضمون این دو حکایت مثنوی گفت: نکوهش پرخوری و طمع، رعایت اعتدال و قناعت در زندگی، اهمیت مناجات و راز و نیاز با خدا، بخشش مادیات در مسیر رسیدن به قرب الهی، امید و توکل به خدا، راضی بودن در زندگی و آمادگی برای مرگ، از جمله محورهای موضوعی این حکایتها بهشمار میرود.
سیدعلی کرامتیمقدم ادامه داد: چه در متون دینی و چه عرفانی به امر خوردن و آشامیدن اشارههای بسیاری شده و پرخوری همواره مورد نکوهش بزرگان قرار گرفته است.
وی با اشاره به بیتی درباره طمع ابراز کرد: ریشه تمام بدبختیهای انسان بهدلیل طمع اوست که مانند مویی جلوی دیدش را گرفته است.
کرامتیمقدم با بیان اینکه ابیات این حکایتهای مثنوی دارای پشتوانه دینی است، افزود: مولوی از تلمیحات قرآنی و احادیث ائمه اطهار(ع) در سرودن این اشعار استفاده کرده و در آنها به گوشههایی از زندگی برخی پیامبران مانند حضرت ابراهیم(ع)، حضرت موسی(ع) و حضرت خضر(ع)، اشاره کرده است.
در ادامه وی ضمن تبریک هفته پژوهش به محققان و کارکنان کتابخانههای آستان قدس رضوی حاضر در نشست گفت: کتابداران نقش اثرگذاری در راهنمایی پژوهشگران و رسیدن آنان به سرمنزل مقصود دارند.
وی به حدیثی از امام رضا(ع) درباره علم و دانش اشاره و اضافه کرد: نوآوری، جوهر پژوهش و تحقیق است و محقق واقعی فردی است که با بررسی و مطالعه آثار و اندیشههای صاحبنظران دیروز و امروز، تولید دانش کرده و اثری جدید ارائه کند.
در کنار خوانش ابیات مثنوی، حفیظ الله جلالی چالشتری، شاعر و زائر شیرازی حرم مطهر امام هشتم(ع) به زمزمه منتخبی از اشعارش از کتابهای شعر خود مانند «هشتمین خورشید» در این نشست پرداخت که مورد توجه حاضرین قرار گرفت.
در ادامه اکبر منافزاده؛ نویسنده کتاب «نور عشق حافظ»، با قرائت بعضی از اشعار حافظ به بیان اندیشههای این شاعر ملقب به لسان الغیب و معرفی اثر خود پرداخت. همچنین این کتاب از طرف این نویسنده 77 ساله، به حاضران در نشست اهدا شد.
معرفی کتاب «سلطان ولد، فرزندی زیر سایه پدر؟» و ارائه نکاتی درباره زندگی و خدمات سلطان ولد؛ پسر لایق مولوی در ماندگار شدن نام و آثار این شاعر خالق مثنوی و دیوان شمس، از دیگر بخشهای این نشست ادبی بود.
یادآور میشود، سلسله نشستهای ادبی خوانش متون کهن پارسی، هر ماه با محوریت مناسبتهای ملی و مذهبی و دعوت از استادان ادبیات، به همت واحد آموزش سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری کتابخانه تخصصی ادبیات این آستان مقدس و روابط عمومی و امور بینالملل این سازمان در جوار حرم مطهر رضوی دایر میشود.