ادبیات عاشورا
۱۳۹۴-۰۷-۲۹
مجموعه آثاری است که در قالبهای مختلف ادبی و هنری، بر محور حادثه وقهرمانان کربلا، در طول چهارده قرن پدید آمده است.این آثار، شامل شعر و مرثیه، نوحه‏ و تعزیه، مقتل و مصیبت نامه، نمایشنامه و فیلمنامه، داستان، فیلم، عکس و اسلاید، کتب و مقالات و نثرهای ادبی، شرح حال قهرمانان کربلا، تابلوها، طرحها، پوسترها، ماکت و... می‏تواند باشد.
مقصود، مجموعه آثاری است که در قالبهای مختلف ادبی و هنری، بر محور حادثه وقهرمانان کربلا، در طول چهارده قرن پدید آمده است.این آثار، شامل شعر و مرثیه، نوحه‏ و تعزیه، مقتل و مصیبت نامه، نمایشنامه و فیلمنامه، داستان، فیلم، عکس و اسلاید، کتب و مقالات و نثرهای ادبی، شرح حال قهرمانان کربلا، تابلوها، طرحها، پوسترها، ماکت و... می‏تواند باشد.عاشورا هم دارای محتواست (که: چه شد؟) هم دارای پیام است (که: چه ‏باید کرد؟) و ادبیات و هنر، رسالت پرداختن به هر دو را دارد.گاهی یک تابلو از یک‏ کتاب، گویاتر است. خطاطان، کتیبه‏ها و شعارها را می‏توانند سرشار از پیام و جهت بسازندو با اسامی عاشورایی، هنر نمایی کنند و از این طریق به خط و نقش، بعد متافیزیکی بدهندو شاعران و نویسندگان با خلق آثار ماندگار پیرامون حادثه و پیام آن، آن جلوه‏های متجلی‏در کربلا را جاودان سازند.
شایسته است که موزه یا نمایشگاهی عظیم از آنچه به نحوی به این حماسه جاودان ‏مربوط می‏شود پدید آید که منبعی برای هر گونه تحقیق و الهام گیری گردد.در زمینه ‏شناخت محتوای عاشورا و پیامها و اهدافش، به منابعی همچون زیارتنامه‏ها، دعاها و مقتلها هم می‏توان مراجعه کرد و در زیارتها، به سبک، مضامین، تعبیرات و واژه‏ها و نیزحالات روحی خواننده دعا و زیارت دقت داشت.[1] .
با عنوان‏ «ادبیات عاشورا» یک سری مجموعه‏های شعر از شاعران مختلف گرد آمده ‏که پیرامون شهدای کربلا و حادثه عاشوراست.ناشر آن‏ «حوزه هنری‏» و با کوشش‏ محمد علی مردانی است.تا سال 1372 تعداد 6 جلد از این مجموعه‏ها منتشر شده است.


پی نوشتها :
[1] در این زمینه ر.ک: مقاله‏ «ادبیات عاشورا در دوره حضور امامان‏» از محمود رضا افتخار زاده، «چشمه خورشید»، ج 1، ص 81 تا 104 نیز «عاشورا فی الادب العاملی المعاصر» سید حسین نور الدین، الدار الاسلامیة، لبنان.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.