ادای احترام کتابداران آستان قدس رضوی بر مزار شاعران برجسته خراسانی
۱۳۹۶-۰۷-۱۹
در ادامه برگزاری برنامه‌های ادبی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با حضور محمدرضا خوشدل؛ استاد نام‌دار ادبیات فارسی در قالب بازدید از آرامستان شعرای خراسان، آرامگاه و موزه فردوسی و بنای مشهور هارونیه انجام شد.
هم‌زمان با بازدید از آرام‌گاه فردوسی صورت گرفت؛
ادای احترام کتابداران آستان قدس رضوی بر مزار شاعران برجسته خراسانی
هم‌زمان با بازدید از آرامگاه فردوسی، جمعی از کارکنان کتابخانه‌های‌ آستان قدس رضوی در مقبره‌الشعراء حاضر شدند و به شاعران برجسته خراسانی از جمله استاد غلامرضا شکوهی؛ شکوه غزل معاصر، ادای احترام کردند.
به گزارش آستان نیوز، این مراسم در ادامه برگزاری برنامه‌های ادبی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با حضور محمدرضا خوشدل؛ استاد نام‌دار ادبیات فارسی در قالب بازدید از آرامستان شعرای خراسان، آرامگاه و موزه فردوسی و بنای مشهور هارونیه انجام شد.
کارشناسان بخش‌های مختلف این سازمان به ‌ویژه کتابداران کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی ضمن آشنایی با زندگی و برخی آثار شاعران زنده ‌یاد خراسانی مانند غلامرضا شکوهی، ذبیح‌الله صاحب‌کار، محمد قهرمان، احمد کمال‌پور، سیدعمادالدین حسن برقعی(عماد خراسانی) و دیگر استادان نام‌دار شعر و ادب فارسی، به مقام وارسته آنان ادای احترام کردند.
همچنین با حضور بر مزار مهدی اخوان ثالث؛ یکی از پنج شاعر بزرگ معاصر ایران، به وی نیز ادای احترام کرده و با این شاعر نام‌آور کشور و اشعارش بیشتر آشنا شدند.
استاد خوشدل در طول بازدید، علاوه بر معرفی و خوانش اشعاری از شاعران زنده‌ یاد خراسانی و بیان خاطراتی از آشنایی خود با برخی از این شاعران، به معرفی آثار تاریخی موزه آرام‌گاه فردوسی، کاربردهای اشیاء نفیس موزه در گذشته و بیان تاریخ توس و معرفی بقعه هارونیه پرداخت.
آشنایی با آثار ملی
در حاشیه این بازدید، رئیس اداره کتابخانه عمومی آستان قدس رضوی گفت: این بازدید به منظور شناخت بیشتر آثار ملی و شخصیت‌های ادبی خراسان و همچنین ایجاد انگیزه مطالعه و پژوهش بیشتر درباره موضوعات ادبی و تاریخی در بین کتابداران و انتقال آن‌ها به مراجعان کتابخانه‌‌ها برگزار شد.
محمد مشایخی به منابع غنی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی درباره شاعران خراسانی و آیین‌های ملی و مذهبی این سرزمین اشاره کرد و افزود: در کنار مطالعه این منابع اطلاعاتی متنوع، حضور در یک مکان تاریخی ادبی می‌تواند کتابداران را در مسیر رشد و شکوفایی بیشتر و ارتقای سطح دانش و آگاهی هدایت کند و توانمندی‌های آنان را در ارائه خدمات به اهل علم و پژوهش افزایش دهد.
وی تصریح کرد: کتابداران آستان قدس رضوی در محیطی آرام و ساکت مشغول به خدمت هستند و جدایی آنان از محیط بسته کتابخانه در قالب برگزاری این بازدیدها، می‌تواند نقش اثرگذاری در پویایی آنان و همچنین پاسخگویی به مخاطبان بگذارد.
کتابخانه‌ها؛ مکانی برای دانش‌اندوزی
در ادامه، رئیس اداره فناوری اطلاعات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از کتابخانه‌ به عنوان یک مدرسه یا دانشگاه نام برد و گفت: کتابخانه‌های امروزی فقط قرائت‌خانه نیستند و باید نقش آموزشی برای مراجعان خود داشته باشند.
محمد نعیم‌آبادی، برپایی جلسات آموزشی مرتبط با رشته‌ها و نیازهای علمی کارکنان آستان قدس رضوی را مهم و ضروری دانست و ابراز کرد: چنین برنامه‌های فرهنگی می‌تواند از یک سو سطح دانش کتابداران را افزایش دهد و از سوی دیگر سطح خدمات‌رسانی به مراجعان کتاب‌دوست را ارتقا بخشد.
وی به برپایی نشست‌های مختلف ادبی در طی یک سال اخیر توسط این سازمان اشاره کرد و افزود: با حضور در نشست‌های بازخوانی متون کهن پارسی، به اشتباهات خود در خوانش این متون پی برده و از برگزاری این جلسات مانند دیگر ادب‌دوستان زائر و مجاور به خوبی استفاده کردم.
نعیم‌آبادی با تأکید بر اهمیت وجود یک راهنمای خبره و آگاه در آشنایی کامل بازدیدکنندگان با یک بنای تاریخی یا موزه، گفت: به ‌دلیل حضور استاد خوشدل و توضیحات ادبی و تاریخی‌ ایشان در طول این بازدید، برای نخستین بار با آثار موزه آرام‌گاه فردوسی از دریچه دیگری آشنا شدم و به کاربردها و تفاوت اشیای این موزه پی بردم.
لازم به ذکر است، این برنامه فرهنگی با همکاری کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی، واحد آموزش و اداره روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در آستانه روز بزرگداشت حافظ شیرازی در آرام‌گاه فردوسی مشهد برگزار شد.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.