هیات خرید در دو سال گذشته بیش از 32 میلیارد تومان کتاب خریده است
۱۳۹۷-۰۵-۰۶
عضو هیات خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به اعلام وصول 24 هزار و 327 عنوان کتاب طی دو دوره قبل هیات خرید، گفت: 7 هزار و 868 عنوان از مصوبات خرید به کتاب‌های تالیف اختصاص دارد در حالی‌که 3 هزار و 177 عنوان کتاب ترجمه خریداری شده است. مجید سامی؛ عضو هیات خرید کتاب و معاون امور آموزشی و پژوهشی دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره آمار خرید کتاب دو سال گذشته این هیات بیان کرد: کتاب‌هایی که به هیات خرید ارائه می‌شود براساس تمایل و نظر ناشر انتخاب شده است. به‌ عبارت دیگر همه کتاب‌های چاپ نخست به هیات خرید واگذار نمی‌شوند. طی دو سال 1395 و 96 کل‌ عنوان‌هایی که به هیات خرید ارائه شده 24‌هزار و 327 عنوان بوده است.

عضو هیات خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به اعلام وصول 24 هزار و 327 عنوان کتاب طی دو دوره قبل هیات خرید، گفت: 7 هزار و 868 عنوان از مصوبات خرید به کتاب‌های تالیف اختصاص دارد در حالی‌که 3 هزار و 177 عنوان کتاب ترجمه خریداری شده است.

مجید سامی؛ عضو هیات خرید کتاب و معاون امور آموزشی و پژوهشی دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره آمار خرید کتاب دو سال گذشته این هیات بیان کرد: کتاب‌هایی که به هیات خرید ارائه می‌شود براساس تمایل و نظر ناشر انتخاب شده است. به‌ عبارت دیگر همه کتاب‌های چاپ نخست به هیات خرید واگذار نمی‌شوند. طی دو سال 1395 و 96 کل‌ عنوان‌هایی که به هیات خرید ارائه شده 24‌هزار و 327 عنوان بوده است.

 

وی افزود: از مجموع عنوان‌های ارائه شده 11 هزار و 45 عنوان مصوب و از آن‌ها به تعداد مختلف خریداری شده است. شمارگان مصوبات یک میلیون و 628 هزار و 288 نسخه و جمع مبالغ ریالی براساس پشت جلد کتاب‌ها نیز برابر 324 میلیارد و 331 میلیون و 872 هزار ریال در دو سال گذشته بوده است.
 

سامی با اشاره به تفکیک مصوبات براساس تالیف و ترجمه ادامه داد: 7 هزار و 868 عنوان از مصوبات به  کتاب‌های تالیف اختصاص دارد در حالی‌که 3 هزار و 177 عنوان کتاب ترجمه خریداری شده است. اختلاف 4 هزار و 291 به دلیل توجه هیات خرید به کتاب‌های تالیفی است.      

 

این عضو کمیته هیات خرید کتاب درباره تفکیک آمار خرید از ناشران تهرانی و ناشران دیگر مراکز استان‌ها گفت: با توجه به اینکه تهران قطب صنعت نشر کشور به حساب می‌آید، خرید از ناشران تهرانی بیشتر از دیگر مراکز استان‌هاست. هیات خرید دو دوره گذشته 8 هزار و 277 عنوان مصوب شده است. شمارگان این میزان نیز برابر با 1 میلیون و 258 هزار و 603 نسخه است بنابراین از سایر استان‌ها نیز 2 هزار و 768 عنوان با شمارگان 369 هزار و 685 نسخه خریداری شده است.       



سامی با اشاره به مصوبات دوره گذشته هیات خرید براساس دسته‌بندی دیویی افزود: هیات خرید از حوزه ادبیات 2 هزار و 418 عنوان، تاریخ و جغرافیا هزار و 119 عنوان،‌ دین و مذهب هزار و 940 عنوان، زبان 248 عنوان، علوم‌اجتماعی هزار و 786 عنوان، علوم خاص 330 عنوان، علوم کاربردی 934 عنوان،‌ فلسفه و روان‌شناسی 924 عنوان، هنر 532 عنوان و کلیات 814 عنوان مصوب کرده‌اند. بنابراین مجموع این اعداد برابر با 11 هزار و 45 عنوان مصوب دوره قبل هیات خرید است.

 

وی درباره بودجه هیات خرید کتاب بیان کرد: بودجه هیات خرید سالیانه تصویب می‌شود و براساس دوره حضور اعضای هیات تعیین نمی‌شود. تلاش داریم که بودجه هیات خرید در دوره جدید در مقایسه با دوره‌های قبل تغییر نکند.

 

معاون امور آموزشی و پژوهشی دفتر امور چاپ و نشر با اشاره به افزایش تعداد ناشران متقاضی برای ارائه کتاب به هیات خرید ادامه داد: به نظر می‌رسد که نزدیک به 15 درصد به میزان ناشران متقاضیان افزوده شده است.  

 

سامی درباره فعالیت هیات خرید در سی‌و‌یکمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: 31 تیر‌ماه آخرین مهلت تحویل کتاب‌‌های خریداری شده در نمایشگاه بود. رقم خرید با توجه قیمت برخی از کتاب‌ها در زمان حضور کارشناسان هیات خرید در غرفه‌ها با قیمت زمان تحویل از سوی ناشران تغییراتی داشت. به‌عنوان مثال، کارشناسان خرید قیمت‌ها را بر اساس ریال ثبت کرده بودند در حالی‌که قیمت اصلی به تومان بوده است. هیات خرید بیشتر این تغییرات را پذیرفت و اعمال کرد.

 

به گفته وی، براساس آخرین تغییرات مجموع کل خرید 10 میلیارد و 836 میلیون و 638 هزار ریال بوده که در مقایسه با دوره قبل تغییر نکرده است.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.