آن‌چه در داستان انقلاب باید مورد توجه باشد
۱۳۹۷-۱۱-۲۱
ساسان ناطق می‌گوید: آن‌چه در حوزه ادبیات داستانی انقلاب اسلامی باید مورد توجه باشد این است که کار رنگ و بوی انقلاب را به‌خوبی به مخاطب نشان دهد.

آن‌چه در داستان انقلاب باید مورد توجه باشد

این نویسنده و قائم‌مقام مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به انتشار کتاب «هفت زمستان» اظهار کرد: مجموعه داستان «هفت زمستان» به همت حوزه هنری قزوین و در حوزه ادبیات داستانی انقلاب اسلامی منتشر شده است و پرداخت ویژه‌ای به حادثه زمستان ۱۳۵۷ در قزوین دارد. این مجموعه ویژه استان قزوین است و نمادهای بومی قزوین در آن تا حد قابل قبولی رعایت شده است.
او افزود: وقتی مخاطب با یک اثر ادبی خیال‌انگیز روبه‌رو می‌شود باید علاوه بر اطلاعاتی که از کتاب می‌گیرد به‌خوبی همزادپنداری کرده و احساس کند که در جهان داستانی کتاب حضور دارد، زیرا هنرمندی نویسنده آن است که بتواند داشته‌های یک مخاطب را افزایش دهد.
ناطق خاطرنشان کرد: مجموعه داستان «هفت زمستان» ماحصل یک کار جمعی است و از میان ۱۳ داستان، درنهایت در این مجموعه هشت داستان از پنج نویسنده منتشر شده است، این کار در تمامی مراحل نگارش به شکل گروهی بوده و از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های همه نویسندگان برای پردازش آثار استفاده‌ شده است.
او درباره حال و هوای داستان‌های این مجموعه گفت: در این مجموعه داستان فضاسازی خوبی از دوران انقلاب در قزوین را شاهد هستیم و نویسندگان توانسته‌اند این کار را به‌خوبی انجام دهند.
این نویسنده تصریح کرد: ادبیات داستانی کار بسیار سختی است مخصوصاً اگر بخواهیم برای کودکان نوجوانان بنویسیم، زیرا این حوزه دقت و تیزهوشی نویسنده را می‌طلبد.
او اضافه کرد: اگر نویسنده‌ای برای مخاطب نوجوان اثری را خلق می‌کند باید تکیه‌گاه ذهنی او نگاه مخاطب نوجوان به مسائل مختلف باشد نه این‌که با نگاه بزرگسال بنویسد.
ناطق همچنین گفت: در استان قزوین نویسندگان در مراکز مختلفی مانند حوزه هنری، اداره ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یا انجمن‌های مختلف ادبی دور هم جمع می‌شوند و آثار داستانی یکدیگر را به‌صورت گروهی بررسی می‌کنند و این امر به بهبود آثار خلق‌شده توسط نویسندگان کمک می‌کند.

او بیان کرد: به‌عنوان کسی که در حوزه هنری با بخش ادبیات داستانی استان‌ها بیشتر در ارتباط هستم، مجموعه داستان‌های مختلفی از نویسندگان استان قزوین را مطالعه کرده و در شورای ادبیات داستانی بررسی کرده‌ام؛ در شورای ادبیات داستانی ضمن بررسی آثار نویسندگان استان‌ها تلاش می‌کنیم به سمتی پیش برویم که آثار منتشرشده به لحاظ داستانی سطح بالایی داشته باشند، به همین دلیل است که گاه مجموعه داستان‌ها یا رمان‌های رسیده به شورا برای بازنویسی برگشت داده می‌شود.
قائم‌مقام مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در پایان بیان کرد: به نظر بنده نهال داستان در استان قزوین به‌خوبی کاشته شده و در حوزه طنز، انقلاب و دفاع مقدس نویسندگان این استان حرف‌های قابل اعتنایی برای گفتن دارند.

سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.