ادب الهی (کتاب سوم: تربیت فرزند) / نویسنده: مجتبی تهرانی/ انتشارات مؤسسة فرهنگی پژوهشی مصابیح الهدی/ ۳۶۵ صفحه
زنده¬یاد حضرت آیت¬الله مجتبی تهرانی (رحمت الله علیه) در جلد سوم از درس¬گفتارهای تربیتی خود طی ۳۱ جلسه به مقولة بسیار حسّاس تربیت فرزند ¬پرداخته¬اند. ریشه¬یابی دقیق مسائل مربوط به تربیت و جستجوی آن در عرصه¬های مختلف زندگی و بالاخره دستورها و رهنمودهای عملی برای رسیدن به مقام شایستة یک انسان با ایمان در صفحه صفحة کتاب موج می¬زند. ایشان در طی جلسان یاد¬شده، تربیت فرزند را در چهار حوزة خانواده، مراکز آموزشی، محیطهای رفاقتی و دوستی و در محل کار و اشتغال مورد بررسی قرار داده¬اند.
مراحل تربیت کودک و اقتضائات هر مرحله، ابزار و روشهای تربیت¬ کردن و تربیت¬ شدن، نقش حیاء در تربیت و منوط نبودن آن به قصد و اراده، نقش اصلاح ظاهر در تهذیب باطن، پیوند تفکیک¬ناپذیر میان تعلیم و تربیت یا علم و ادب، حسّاسیت مراکز آموزشی و اهمّیت سرنوشت¬ ساز شخصیت استادان و آموزگاران، آثار ویرانگر انحرافات فکری و رفتاری متصدّیان آمور آموزشی و پرورشی، شیوة دوست¬یابی و آزمودن رفیقان، آثار تربیتی شغل و حرفه و نیز همکاران و مراجعان در شکل¬گیری شخصیت انسان، از جمله محورهای بسیار مهم مباحث این کتاب است که باید به دقّت خواند و در آنها اندیشه کرد و به کار بست.
مطالب این کتاب را باید توأمان از دو نگاه خواند: یکی از نگاه تربیت خود و دیگری از نگاه تربیت فرزندان؛ و در این میان به باور استاد، آنچه در این کتاب از دانستنی¬ها و بایستنی¬ها خواهید خواند، نخست باید راهنمای پرورش جان و روح خود ما باشد؛ و در غیر این صورت، تلاش برای تربیت فرزندان سودی نخواهد داشت.