«سلام اول»
۱۳۹۵-۱۰-۰۶
«سلام اول» منتشر شد
«سلام اول» منتشر شد
گزیده سرمقاله‌های روزنامه «عصر نو» در مزارشریف در قالب کتاب «سلام اول» منتشر شد.
به گزارش ایسنا، کتاب «سلام اول» نوشته سیداسحاق شجاعی در ۴۰۰ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و به بهای ۴۰۰ افغانی ( ۲۰ هزار تومان) به تازگی توسط بنیاد فرهنگی راه تقوا و انتشارات بدخشان در مشهد منتشر شده است.
در معرفی این کتاب عنوان شده است: «سلام اول» گزیده سرمقاله‌های چهارساله روزنامه عصر نو در مزارشریف است. روزنامه عصر نو از زمستان سال ۱۳۹۰ خورشیدی در مزارشریف منتشر می‌شود. روزنامه‌ای که ولایات شمال کشور را زیر پوشش خبری و فرهنگی خود قرار داده است و به گفته‌ صاحب‌نظران یکی از معیاری‌ترین و پرمحتواترین و ملی‌ترین روزنامه‌های کشور است. بنیاد فرهنگی راه تقوا به ریاست سیدحسن صفایی صاحب امتیاز، سیداسحاق شجاعی مدیرمسوول، ذبیح‌الله عسکرزاده سردبیر و جمعی از فرهنگیان مزارشریف و شمال کشور اعضای تحریریه این روزنامه را تشکیل می‌دهند.
این روزنامه ستون ثابتی دارد به نام سلام اول که درواقع سرمقاله‌ روزنامه است و مهم‌ترین حوادث سیاسی و اجتماعی و فرهنگی کشور را تحلیل می‌کند و دیدگاه‌های خود را در آن انعکاس می‌دهد. سلام اول را مدیرمسئول روزنامه می‌نویسد و موضع‌گیری‌های سیاسی و فرهنگی مسوولان روزنامه در آن انعکاس می‌یابد.
روزنامه عصر نو نزدیک به ۷۰۰ شماره انتشار یافته و به همین تعداد نیز سرمقاله یا سلام اول در آن چاپ شده است. حالا سیداسحاق شجاعی گزیده‌ای از این سرمقاله‌ها را به تعداد ۱۱۳ عنوان بِه‌گزین کرده و به صورت کتاب انتشار داده است.
به نظر می‌رسد چاپ گزیده از سرمقاله‌های یک روزنامه یک اقدام ضروری و ماندگار است که می‌تواند برای دیگر روزنامه‌ها و نشریات نمونه باشد؛ زیرا روزنامه را معمولا کسی نگه‌ نمی‌دارد؛ اما در همین روزنامه‌ها مقالاتی به نشر می‌رسد یا سرمقاله‌هایی چاپ می‌شود که بخشی از تاریخ و حقایق سیاسی و اجتماعی دوره خود را بیان می‌کنند و برای نسل‌های بعد می‌تواند بسیار مفید و برای پژوهشگران و تاریخ‌نویسان به حیث یک منبع قابل استفاده باشد. این مقالات و سرمقاله‌ها وقتی به دست نسل‌های بعد و پژوهشگران می‌رسد که به صورت کتاب درآمده و در اختیار مردم و کتابخانه‌ها قرار بگیرد و ماندگار شود.
قسمتی از مقدمه نویسنده:
کتابی که در دست شماست، گزیده‌ای از سرمقاله‌های روزنامه عصر نو به نام «سلام اول» است. این مقاله‌ها روزانه و در فرصت اندک نوشته شده و نقد و بررسی تحولات سیاسی و اجتماعی و امنیتی این مقطع از تاریخ افغانستان است. بیش از این ادعایی ندارد؛ نه مقالات علمی و تئوریک است و نه تحلیل‌های جامع و کارشناسانه. بلکه تحلیل کوتاهی از حوادث آن‌ سال‌هاست که نویسنده خود در صحنه حضور داشته و آن‌ها را ساده و کوتاه تحلیل کرده است. هدف از انتشار این مجموعه این است که بتواند خواننده‌ امروزی را که از آن حوادث فاصله دارد، به آن روزها ببرد و حوادث را در ظرف زمانی خودش به خواننده نشان بدهد.
نکته دیگری که لازم به یادآوری می‌دانم این است که با توجه به فراوانی تحولات سیاسی و اجتماعی و امنیتی در این سال‌ها، «سلام اول» نیز موضوعات متنوّع و فراوانی را در بر می‌گیرد؛ تحولات جنگ و ناامنی، موضوعات مختلف سیاسی کشور، مذاکره و مصالحه با طالبان، مسأله انتخابات ریاست‌جمهوری، فراز و فرود حکومت وحدت ملی، ناهنجاری‌های اجتماعی، افراط‌گرایی و گروه‌های تکفیری، طالبان و جنگ، تحولات سیاسی و امنیتی ولایات شمال، تحولات خاورمیانه و ظهور گروه‌های تکفیری، تحولات سیاسی و نظامی سوریه، عراق، فلسطین، یمن و ... .
تحولات سیاسی و اجتماعی حالت فرّار و گذرا دارند؛ در قالب خاصی ماندگار نمی‌شوند؛ به سرعت تغییر شکل می‌دهند و چهره عوض می‌کنند. به همان نسبت نقد و تحلیل‌های خود را نیز زمان‌مند می‌سازند. مهم دیدن این تحلیل‌ها در ظرف زمانی خودشان است. در برخی موارد ممکن است این تحلیل‌ها اشتباه از کار درآمده باشد؛ چه باک که خود بخشی از واقعیت‌های زمانه ما بوده است.
این مجموعه ۱۱۳ مقاله کوتاه، از میان بیش از ۶۰۰ «سلام اول» انتخاب شده است و از نظر زمانی از نیمه‌ سال ۱۳۹۱ تا پایان سال ۱۳۹۴خورشیدی را در بر می‌گیرد. معیار ما برای انتخاب مقالات، اهمیّت و ماندگاری حوادثی بوده که سرمقاله، آن‌ها را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. این مقالات به همان نام و مشخصاتی که در روزنامه منتشر شده، در کتاب آمده است. تنها برخی از مقالات را اندکی کوتاه کرده‌ایم.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.