تحلیل زندگی و آثار جمال‌زاده
۱۳۹۵-۱۲-۲۸
کتاب «شهروند شهرهای داستانی؛ تحلیل زندگی و آثار محمدعلی جمال‌زاده» اثر حسن میرعابدینی در نشر دنیای اقتصاد منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حسن میرعابدینی در کتاب «شهروند شهرهای داستانی؛ تحلیل زندگی و آثار محمدعلی جمال‌زاده» روایتی جذاب و خواندنی از زندگی و آثار محجمدعلی جمال‌زاده - از نسل نخست داستان‌نویس‌های فارسی - به دست می‌دهد.  این کتاب در بخش‌هایی جداگانه داستان‌های کوتاه و رمان‌های این نویسنده ایرانی را بررسی کرده است.  کتاب حسن میرعابدینی درباره جمال‌زاده جلد نخست از این مجموعه است و مجلد‌های دیگر از این مجموعه نیز به تدریج منتشر خواهد شد. 
در مقدمه کتاب آمده است: «این کتاب نخستین دفتر از «مجموعه کلاسیک‌های ادبیات معاصر» است. این مجموعه به بررسی زندگی و حاصل ادبیِ نویسندگانی اختصاص دارد که منتقدان دربارة آثارشان بسیار نوشته‌اند، به اجمالی رسیده‌اند و آنها را در صفِ اولِ آثار آفرینانِ ایران جای داده‌اند. اینان نویسندگانی‌اند که از لحاظ مضمون، زبان و شکل، چیزی به داستانِ ایرانی افزوده‌اند و آن را گامی به پیش برده‌اند. چه موافق آفریده‌هاشان باشیم و چه مخالفشان، نمی‌توانیم در برابرشان بی‌تفاوت باشیم و آنها را نادیده بگیریم. زیرا آنان نوشتن را به‌عنوان سرنوشت خود برگزیده‌اند؛ و آثاری آفریده‌اند که بسیار خوانده شده است، و برخی از آنها خواننده را به بازخوانی برانگیخته‌اند تا او در خوانش تازه، و با وجود تغییر افق معناییِ پیش روی خود، به نکته‌ای متفاوت و متناسب با آهنگ زندگیِ امروز خویش برسد. زیرا این نوع آثار، با وجود عوض شدن روزگار، همچنان حرف‌هایی برای مطرح‌کردن دارند. در تک‌نگاری‌های «مجموعه کلاسیک‌های ادبیات معاصر» به نویسندگانی می‌پردازیم که خواندن داستان‌هاشان برای کتابخوانان ایرانی و به ویژه جوانانی که سودای نوشتن در سر دارند، ضروری است. زیرا درک گذشته، چراغ راهِ آینده است؛ و این نوشته‌ها خاطره‌های ادبیات ما هستند. فقدان خاطره یا بی‌توجهی به خاطره خلأیی باقی می‌گذارد که باعث می‌شود نتوانیم باگذشته ارتباط لازم را برقرار کنیم و برای پیداکردن راه آینده دچار مشکل شویم.» 
همچنین در تبیین اهداف این تک‌نگاری‌ها از زندگی نویسندگان آمده است:«تک‌نگاری‌ها، درباره زندگی و آثار نویسندگان طراز اول ایران، با این هدف نوشته می‌شود که خواننده در قالب کتابی موجز و جمع و جور، و از منظری انتقادی، با جنبه‌های گوناگونِ جهان داستانیِ نویسنده آشنا شود. در این رویکرد، به ویژه تأکید بر ابداع‌هایی است که جواز ورود هر نویسنده به تاریخ ادبی تلقی می‌شود. »
اولین کتاب این مجموعه مختصِ زندگی و آثار داستانیِ سیدمحمدعلی جمال‌زاده است که در آستانه ورود به روزگار نو، در ادبیات فارسی جایگاهی رفیع یافت. هرچند قصه‌گویی سابقه دیرینه‌ای در فرهنگ ایران دارد، داستان کوتاه نوع ادبیِ تازه‌ای است که پیشینه آن به سال 1300 شمسی و زمانی برمی‌گردد که جمال‌زاده مجموعه یکی بود یکی نبود را به چاپ سپرد. او از این‌رو آغاز گر است که توانست، از طریق آمیختن هنر قصه‌سرایی شرقی و قصه‌گویی شفاهی با صناعت داستان‌نویسی غربی، طرحی نو دراندازد و داستان‌های واقع‌گرایانه‌ای پدید آورد.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.