هویت ملی در قصههای عامه دوره صفوی/ محمد حنیف.- تهران: شرکت انتشارات علمی و فنی، ۱۳۹۴.
هویت ملی در قصههای عامه دوره صفوی/ محمد حنیف.- تهران: شرکت انتشارات علمی و فنی، ۱۳۹۴.
در این اثر قصههای عامه دوره صفوی، با هدف کمک به روشنساختن جنبههای زندگی فرهنگی و اجتماعی و نگرشهای فکری و عاطفی مردم در دورۀ صفویان، در دو بخش کتبی و شفاهی، بررسی شده است.
هویت، قصۀ عامه و داستانسرایی دورۀ صفوی، هویت ملی دورۀ صفوی در قصههای شفاهی، هویت ملی در قصههای مکتوب دورۀ صفوی، فصول این کتاب را تشکیل میدهند که پژوهش آن دو سال به طول انجامیده است.
هدف اصلی این اثر «هویت ملی در قصههای عامه دوره صفوی» شناخت و تبیین وجوه مختلف هویت ملی ایرانیان در قصههای عامۀ دورۀ صفوی است که جمعآوری بخش شفاهی آن برای اولین بار انجام شده است.
به گفته حنیف، شناخت قصههای کهن و عامه هم از بعد تاریخی و هم از بعد زبانی اهمیت زیادی دارد. این پژوهشگر معتقد است مطالعه این آثار هم سطح گنجینه لغت نویسندگان را بالا میبرد و هم از منظر روانشناسی و معماری زبان مهم است.
تجزیه و تحلیل مقابلهای گفتمان شناختی زبان فارسی و انگلیسی در چارچوب زبانشناسی انتقادی/ لطفالله یارمحمدی.- تهران: هرمس، ۱۳۹۵.
تجزیه و تحلیل مقابله ای گفتمان شناختی عنوان کتابی است از لطف الله یارمحمدی که در 243 صفحه و توسط انتشارات شرکت نشر کتاب هرمس در سال 1395 به چاپ رسیده است. موضوع اصلی این کتاب زبان شناسی مقابله ای است. از لطف الله یارمحمدی، کتابهای زبان در عرصه های ذهن و جامعه(شرکت نشر کتاب هرمس)، درآمدی به گفتمان شناسی(شرکت نشر کتاب هرمس)، گفتمان شناسی رایج و انتقادی(شرکت نشر کتاب هرمس)، ارتباطات از منظر گفتمان شناسی انتقادی(شرکت نشر کتاب هرمس)، نیز در بازار کتاب موجود میباشد.
چهارده فصل این کتاب شامل: گفتمان و گفتمانشناسی، شیوههای تحلیل، گفتمانشناسی انتقادی، شبکه نظاممند، زبانشناسی مقابلهای، چارچوب تحلیل، فرهنگ، امثال و زبان، فرهنگ ایرانی و... است.