داینامو
۱۳۹۶-۰۴-۱۱
داینامو تصویرگر چالش های درونی انسان عقل گرا در عصری که مدرنیته و تجدد طلبی ، انسان عقل محور را به برکناری دین از ساحت زندگی بشری یا پوشاندن لباسی نو بر تن ادیان کهن ترغیب می کند.
 

داینامو اثر یوجین اونیل و ترجمه بیتا دارایی، برنده جایزه نوبل ادبیات و برنده چهار جایزه پولیتزرمی باشد
داینامو در سال 1929به چاپ رسید . استفاده از تجربه های شخصی در خلق شخصیت های نمایش نامه از ویزگی های اصلی آثار اونیل به شمار می رود ؛ بنابر این رد پای دغدغه های شخصی اونیل در خلق نمایش نامه داینامو غیر قابل انکار است . زیستن در عصر دین داری کورکورانه و هم زمان ظهور جلوه های مدرنیته ، همگام با پیشرفت های تکنولوزی ، ذهن خردورز اونیل را به چالش کشیده ودر این اثر تردید های شخصی اونسبت به تاویل های بشری
از مفهوم دین به روشنی مشهود است . داینامو تصویرگر چالش های درونی انسان عقل گرا در عصری که مدرنیته و تجدد طلبی ، انسان عقل محور را به برکناری دین از ساحت زندگی بشری یا پوشاندن لباسی نوبر تن ادیان کهن ترغیب می کند. نزاع دین داران و تجددطلبان در مواجه علم و دین و تاکید بر عقلانیت علم و ضرورت نوسازی دین و هم زمان ظهور بحران تمدن و بهره گیری جنون آمیز از زندگی ماشینی و تفکیک حوزه ی علم و معنویات از مباحث  عمده ی این نمایش نامه به شمار می رود. قهرمان داینامو انسان عقل گرایی است که جهان بینی خود را بر اساس معیارهای فیزیکی و علمی تفسیر کرده و در تلاش عقلائی نمودن جهان بر مبنای الگوهای مدرنیته ،خودرا بی نیاز از دین پنداشسته و مغرور و متکبرانه دچار جنون خود بنیاد انگاری گشته ، حیات خود را دگرگون نموده و در نهایت به خلق یک تراژدی مدرن دامن می زند .
 
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.