داینامو تصویرگر چالش های درونی انسان عقل گرا در عصری که مدرنیته و تجدد طلبی ، انسان عقل محور را به برکناری دین از ساحت زندگی بشری یا پوشاندن لباسی نو بر تن ادیان کهن ترغیب می کند.
داینامو اثر یوجین اونیل و ترجمه بیتا دارایی، برنده جایزه نوبل ادبیات و برنده چهار جایزه پولیتزرمی باشد
داینامو در سال 1929به چاپ رسید . استفاده از تجربه های شخصی در خلق شخصیت های نمایش نامه از ویزگی های اصلی آثار اونیل به شمار می رود ؛ بنابر این رد پای دغدغه های شخصی اونیل در خلق نمایش نامه داینامو غیر قابل انکار است . زیستن در عصر دین داری کورکورانه و هم زمان ظهور جلوه های مدرنیته ، همگام با پیشرفت های تکنولوزی ، ذهن خردورز اونیل را به چالش کشیده ودر این اثر تردید های شخصی اونسبت به تاویل های بشری
از مفهوم دین به روشنی مشهود است . داینامو تصویرگر چالش های درونی انسان عقل گرا در عصری که مدرنیته و تجدد طلبی ، انسان عقل محور را به برکناری دین از ساحت زندگی بشری یا پوشاندن لباسی نوبر تن ادیان کهن ترغیب می کند. نزاع دین داران و تجددطلبان در مواجه علم و دین و تاکید بر عقلانیت علم و ضرورت نوسازی دین و هم زمان ظهور بحران تمدن و بهره گیری جنون آمیز از زندگی ماشینی و تفکیک حوزه ی علم و معنویات از مباحث عمده ی این نمایش نامه به شمار می رود. قهرمان داینامو انسان عقل گرایی است که جهان بینی خود را بر اساس معیارهای فیزیکی و علمی تفسیر کرده و در تلاش عقلائی نمودن جهان بر مبنای الگوهای مدرنیته ،خودرا بی نیاز از دین پنداشسته و مغرور و متکبرانه دچار جنون خود بنیاد انگاری گشته ، حیات خود را دگرگون نموده و در نهایت به خلق یک تراژدی مدرن دامن می زند .