نشریه فرهنگی «آزما»
۱۳۹۵-۰۸-۲۲
فقط ادبیات می‌تواند ما را به اصل خود برگرداند.
نشست آسیب‌شناسی رسانه‌های فرهنگی ۲۰ آبان‌ماه توسط نشریه فرهنگی «آزما» در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
به گزارش ایسنا در این نشست، هوشنگ اعلم - سردبیر نشریه آزما - و مسعود کوثری - عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران - به سخنرانی پرداختند.
هوشنگ اعلم - سردبیر نشریه آزما - اظهار کرد: فرهنگ به معنی سنن و آیین مردم یک کشور است که براساس آن زندگی می‌کنند. ما گاهی از عارضه‌ای به نام بی‌فرهنگی یاد می‌کنیم که در واقع بدفرهنگی است. فرهنگ در کنش رفتار و گفتار یک جامعه تجلی پیدا می‌کند. بیشترین احتیاج کشور ما به رسانه‌های فرهنگی است. ما میراث فرهنگی زیادی داریم، اما اعتنای چندانی به آن نداریم.
مسعود کوثری - عضو هیات علمی گروه ارتباطات دانشگاه تهران - نیز در این نشست گفت: ما در حوزه فرهنگ در یک بی‌معنایی و خلأ به سر می‌بریم. ما به لحاظ فرهنگی حال‌مان خوب نیست. در گذشته یک رابطه‌ای میان ادبیات و مجلات وجود داشت، مجله‌ها مطالب ادبی را منتشر می‌کردند و این مطالب برای مردم خواندنی بود. بعد از انقلاب این رابطه گسسته شد و سینما جای ادبیات را گرفت و ادبیات را منزوی کرد. در این مسیر شعر بیشترین لطمه را دیده است، زیرا نمی‌تواند اندیشه‌ساز باشد.
کوثری در ادامه بیان کرد: سینمایی که ما با حاتمی‌کیا و کیارستمی جذب آن شدیم، امروزه بی‌معنا شده است، در نتیجه سینما نمی‌تواند پاسخی به نیازهای ما بدهد و نشریه‌های فرهنگی خالی و بی‌معنا شده‌اند. تنها ادبیات است که می‌تواند ما را به اصل خود برگرداند.
او درباره مطالب روزنامه‌ها نیز گفت: در روزنامه‌ها مطالبی را به‌عنوان فرهنگ منتشر می‌کنند که جای آن در روزنامه‌ها نیست و این مطالب باید در ماهنامه‌ها منتشر شود. حجم مجله‌های فرهنگی ما به حدی زیاد است که مخاطب حوصله ندارد آن‌ها را کامل بخواند، در نتیجه می‌توان گفت تعامل فرهنگی در کشور ما از بین رفته است و ما نمی‌دانیم از چه چیزی لذت ببریم. ما انسان‌های مادی شده‌ایم که فرهنگ برای‌مان اهمیت ندارد. فرهنگ فقط در محدوده سنی کودکان رونق دارد.
کوثری درباره دلیل دیگر کم‌اهمیت شدن فرهنگ، گفت: شبکه‌های اجتماعی وقت زنان ما را به خود اختصاص داده است و شکاف عظیمی در تفکر زنان ما به‌وجود آمده است. شبکه‌های اجتماعی خانواده‌های ما را به سمت نخریدن کتاب سوق داده است. امیدوارم جامعه به فرهنگ برگردد، وگرنه جامعه وحشی خواهد شد.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.