سنت و نوآوری در شعر شاعران مشروطه
۱۳۹۶-۰۲-۰۶
عنوان این پژوهش سنت و نوآوری در شعر شاعران مشروطه (عارف، بهار، ایرج میرزا، ادیب نیشابوری و میرزاده‌ی عشقی) می باشد.   محقق بر آن است تا با بررسی نمونه هایی از شعر این شاعران میزان استفاده آنان را از سنت های پیشینیان و علاقه مندی هر یک را به نوآوری تبیین نماید. ابتدا اوضاع سیاسی و ادبی آن دوره را مورد بررسی و بعد سروده های معروف این شاعران، که عنصر نوآوری در آنها قویتر است انتخاب و بررسی شده است.
سنت و نوآوری در شعر شاعران مشروطه (عارف، بهار، ایرج میرزا، ادیب نیشابوری و میرزاده‌ی عشقی)/ نگارش: محمد موسیوند.- استاد راهنما: ناهید عزیزی؛ استاد مشاور: محمد رضا روزبه.- کارشناسی ارشد (دانشگاه آزاد اسلامی. واحد بروجرد، دانشکده تحصیلات تکمیلی، گروه زبان و ادبیات فارسی، رشته زبان و ادبیات فارسی) ؛ ‎۱۳۸۸.
عنوان این پژوهش " سنت و نوآوری در شعر شاعران مشروطه (عارف، بهار، ایرج میرزا، ادیب نیشابوری و میرزاده‌ی عشقی) " می باشد.   محقق بر آن است تا با بررسی نمونه هایی از شعر این شاعران میزان استفاده آنان را از سنت های پیشینیان و علاقه مندی هر یک را به نوآوری تبیین نماید. ابتدا اوضاع سیاسی و ادبی آن دوره را مورد بررسی و بعد سروده های معروف این شاعران، که عنصر نوآوری در آنها قویتر است انتخاب و بررسی شده است. بر این اساس اشعار منتخب ابتدا از نظر ساخت و صورت و سپس از جهت شرح و توضیح مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. در موضوع مورد بحث انواع شعر از جمله، قصاید، غزل و تصنیف و نیز قطعه مورد کاوش بوده است. تعاریف سنت و نوآوری در شعر توضیح داده شده و شرح حالی مختصر از زندگی شاعران و عناصر شعری آنان را از منظر سنت و نوآوری بررسی نموده است.
در شعر مشروطه واژگان اروپایی، بعضی از اصطلاحات سیاسی، واژگان و تعبیراتی از حوزه فرهنگ عوام و پاره ای شگردهای زبان تازه وارد ادبیات شد. ویژگیهای شعر این دوره را در این موارد می توان خلاصه کرد سادگی زبان، دوری از صنایع ادبی در نظم و نثر، کاربرد واژه های عامیانه و کوچه بازاری، آمیختگی واژه های قدیم و جدید، ریختن طرح نو در قالب های قدیم شعری، به کار بردن ضرب المثل و کنایه در شعر، فداکردن جوهره هنر به پای مباحث سیاسی صرف، رساندن منظور به واسطه طنز و هجو. زبان عامیانه و عاری از تکلفات لفظی رایج شد و این زبان به خدمت اندیشه ها و مفاهیم جدید به کار گرفته شد. دیگر حسن شعر در کذب بودن آن نبود بلکه راستی و واقع نگری اساس کار شد و شعر و نثری مورد توجه واقع گردید که هدفدار باشد و پیچیدگی های لفظ مانع فهم معنا نشود. پس سنت در شعر شاعران مشروطه رو به ضعف نهاد و نوآوری نیز در شعر نسبی بود و به طور کامل بروز نکرد. 
 
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.