وجد عارفانه در غزليات شمس
۱۳۹۶-۰۶-۱۶
هدف از این تحقیق بررسی مساله وجد و عوامل ایجاد آن و اثبات این که کلیات شمس در حالت وجد و سرور و از خود بی خودی سروده شده است.
وجد عارفانه در غزلیات شمس/ نگارش: عذرا تقوی.- استاد راهنما: رضا سمیع‌زاده؛ استاد مشاور: اسماعیل قافله‌باشی.- کارشناسی ارشد (دانشگاه آزاد اسلامی. واحد تاکستان، دانشکده علوم انسانی، گروه زبان و ادبیات فارسی، رشته زبان و ادبیات فارسی) ؛ ‎۱۳۹۰.
وجد وارد غیبی است که پرتوی از انوار الهی بر دل محب می تابد و آتش محبت را زبانه می زند و دل را می سوزاند و آرام و قرار را از واله و شیدا می رباید. هدف از این تحقیق بررسی مساله وجد و عوامل ایجاد آن و اثبات این که کلیات شمس در حالت وجد و سرور و از خود بی خودی سروده شده است. در این رساله ابتدا تعریف لغوی و اصطلاحی از واژه وجد و واژگان مربوط به آن با ذکر نمونه هایی از مثنوی و دیوان کبیر ارائه شده است. سپس شرح حال مختصری از مولانا و شمس و معرفی آثار آنان داده شده، و پس از آن بیان کلیاتی درباره عرفان، تصوف و سلوک مولانا، عوامل ایجاد وجد در چند غزل بررسی و نتیجه گرفته شده است. این رساله شامل چهار فصل است: کلیات و تعاریف وجد و واژگان مرتبط با آن، از نظر بزرگان با ذکر نمونه هایی از دیوان کبیر و مثنوی معنوی ارائه شده است. فصل دوم به شرح احوال مولانا و شمس تبریزی و توضیح مختصری در ارتباط با آثار آنان اختصاص یافته است. فصل سوم که فصل بحث و تجزیه و تحلیل است، شامل شرحی پیرامون دیوان کبیر، عرفان و تصوف و سلوک مولانا، نظر عرفا و مشایخ پیرامون وجد و سماع و سپس عوامل ایجاد وجد، حالات و عوالم روحی مولانا در چند غزل از غزلیات مشهور او پرداخته شده است. فصل آخر به نتیجه گیری اختصاص دارد. 
 
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.