سی و دومین نشست همزمان با بزرگداشت نظامی گنجوی در کتابخانه تخصصی ادبیات
۱۳۹۷-۱۲-۲۲
همزمان با روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی سی و دومین نشست ادبی خوانش متون كهن با حضور جمعی از ادب‌دوستان برگزار شد.

هم‌زمان با روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی‌؛

سی و دومین نشست ادبی «خوانش متون کهن» برگزار شد

همزمان با روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی سی و دومین نشست ادبی خوانش متون كهن با حضور جمعی از ادب‌دوستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار آستان نیوز، به همت واحد آموزش سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری کتابخانه تخصصی ادبیات و روابط عمومی و امور بین‌الملل این سازمان، امروز سی و دومین ‌ نشست ادبی خوانش متون کهن با بررسی اشعار شاعر داستان‌سرایی که در ادبیات غنایی آثار مهمی را آفرید‌ه‌ است برگزار شد.
سید علی کرامتی‌مقدم استاد ادبیات و زبان پارسی دانشگاه فردوسی در ابتدای این نشست ادبی به تبیین شخصیت شاعر و حکیم نظامی گنجوی پرداخت و گفت: نظامی گنجوی، شاعری مسلمان و مقید به مسائل دینی است که اشعار و نعت‌های زیادی در وصف رسول گرامی اسلام(ص) و اولیای الهی سروده است.
وی ابراز کرد: این شاعر در بخش‌های آغازین منظومه‌های خود به مباحث تاریخی و زندگی پیامبر(ص) و همچنین زندگی زمینی و آسمانی توجه داشته است و از حضرت محمد(ص) به عنوان اسوه حسنه و الگوی کامل انسانی یاد می‌کند.
کرامتی مقدم ادامه داد: موضوع داستان‌های این شاعر در اثر «پنج گنج» بسیار عجیب و متفاوت است؛ تاریخ، شخصیت‌ها و زبان‌هایی که انتخاب کرده است با هم متفاوت بوده و از تنوع و گستردگی مضامین برخوردار است.
وی افزود: حکیم نظامی شخصیتی زاهدانه دارد و به دور از تعصبات مذهبی و فرقه‌ای به مقام علمی و فضایل حضرت علی‌(ع) می‌پردازد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: عشق در اشعار و داستان‌های این شاعر عشق پاک است، برای خود دستورالعمل ویژه‌ای دارد و از هوی و هوس خبری نیست. او وصال را مرگ عشق می‌داند و از همین رو داستان لیلی و مجنون عشق بی سرانجامی دارد.
غلامرضا حافظی محقق و پژوهش‌گر در حوزه نظامی گنجوی نیز در ادامه این نشست به معرفی جایگاه این شاعر پرداخت و عنوان کرد: نظامی پدیده شگفت‌انگیز سده ششم هجری شمسی است. آثار او، با توجه به حجم و گسترش و تاثیر آن، محدود به مرزهای زمان و مکان مشخصی نمی‏شود و نظامی از همان اندیشه‏های انسانی و آرمانهای بشری الهام گرفته است که امروز نیز الهام‌بخش هنرمندان معاصر است.
وی ادامه داد: اثر معروف و شاهکار بی‌مانند نظامی، خمسه یا پنج گنج است که در قلمرو داستان‌های غنایی امتیاز بسیار بالایی دارد و او را باید پیشوای این‌گونه شعر در ادب فارسی دانست. شاعر بر روی هم رفته سی سال از زندگانی خود را بر سر نظم و تدوین آن‌ها گذاشته‌است. خمسه یا پنج گنج نظامی شامل پنج مثنوی با نام‌های مخزن‌الاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون، اسکندرنامه و هفت پیکر است.
این محقق و پژوهش‌گر تصریح کرد: این شاعر هم متکلم بسیار زبردست و هم نصیحت‌الملوک نویس ماهری است. او در فصل 4 کتاب مخزن‌الاسرار که نصیحت‌الملوک نام دارد سیاست‌مداری و اندیشه‌های کشورداری را به پادشاهان زمان خود می‌آموزد و خود را وزیری شاعر‌پیشه می‌داند.
گفتنی است؛ در این نشست ادبی منتخبی از اشعار حکیم نظامی گنجوی  توسط حاضرین خوانش شد.
همچنین، در آخرین نشست ادبی خوانش متون کهن که از سال 1395 تا پایان اسفند 1397 سه سال متوالی و هر ماه یک نشست برگزار شده است، به رسم معمول نشستها هر جلسه کتاب متناسب با موضوع نشست جهت آشنایی بیشتر شرکت کنندگان معرفی شده است و در نشست اسفند 97 نمایشگاهی از این کتب که به بیش از سی عنوان رسید، در کتابخانه تخصصی ادبیات برگزار گردید.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.