سی و سومین نشست ادبی «خوانش متون کهن»
۱۳۹۸-۰۱-۲۹
سی و سومین نشست ادبی «خوانش متون کهن» به همت سازمان کتابخانه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با محور بررسی آثار عطار نیشابوری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار آستان نیوز، این نشست ادبی با حضور جمعی از ادب دوستان، محققان، اساتید ادب فارسی و جمعی از دانش‌آموزان دختر و پسر در کتابخانه تخصصی ادبیات حرم مطهر رضوی برگزار شد.
سید علی کرامتی مقدم رئیس انجمن علمی آموزشی معلمان زبان و ادبیات فارسی خراسان رضوی در ابتدای این جلسه به فلسفه برگزاری این گونه نشستها اشاره کرد و گفت: بهترین ادبیات در زبان فارسی کهن وجود دارد و هدف از برگزاری این نشست‌ها خوانش متون فارسی کهن و آشنایی جوانان با این متون است.
وی ادامه داد: این نشست به مناسبت ایام بزرگداشت شیخ عطار نیشابوری تدارک دیده شده است و هدف ما آشنایی بیشتر با شخصیت و آثار این عارف بزرگ است.
کرامتی مقدم به تبیین شخصیت و زندگی شیخ عطار نیشابوری پرداخت و عنوان کرد: فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری مشهور به شیخ عطار نیشابوری یکی از عارفان و شاعران ایرانی ادبیات فارسی است که در پایان قرن ششم و آغاز قرن هفتم زندگی می‌کرد. او در سال ۵۴۰ در نیشابور به دنیا آمد و در سال ۶۱۸ به هنگام حمله مغول به قتل رسید.
وی ادامه داد: زندگی عطار نیشابوری در هاله‌ای از ابهام و افسانه پردازی‌هاست و اطلاعات زیادی از زندگی او نداریم. آنچه از اشعار او به ما رسیده حاصل 800 سال اندیشه شاگردان وی و کسانی است که در زمان وی زندگی می‌کردند.
این استاد دانشگاه افزود: او در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد و مسائل دینی و روحیه تدین در سراسر زندگی و در تمام آثارش همچون توحیدیه‌ها، نعت‌ها، تذکره‌الاولیا، منطق‌الطیر و... دیده می‌شود. او هیچ‌گاه وارد دربار نشد و یکی از افتخاراتش این بود که در سراسر عمرش مدح کسی را نگفته است.
وی گفت: عطار نیشابوری عرفان ذوقی را به کمال رسانده است و عرفان خشک را از خانقاه بیرون آورده و به آن طراوت و تازگی بخشیده است. بنای شعر او بر سه اصل درد، اشک و خون است.
رئیس انجمن علمی آموزشی معلمان زبان و ادبیات فارسی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: منطق الطیر یک منظومه تمثیلی عرفانی است. هر کدام از پرندگان نمادی از طبقات انسان در زمین هستند؛ برای نمونه سیمرغ نماد حق تعالی، کوه قاف مقام قرب الهی، هدهد نماد پیر و پیامبر و... است.
گفتنی است، در ادامه این نشست ابیاتی از منطق‌الطیر توسط حاضرین خوانش و توضیحاتی در خصوص این ابیات ارائه شد.
سازندگان:
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

نظرسنجی

نظر شما در مورد مطالب این وب سایت چیست؟

انتخاب‌ها

تصاویر شاعران

This block is broken or missing. You may be missing content or you might need to enable the original module.