مولف: محمد عالمزاده نوري
ناشر: بوستان کتاب قم
تاریخ چاپ: 1389
تعداد صفحه: 192
"نقل از مقدمهی کتاب"
طلبه در حیات صنفی خود باید به سمت یک غایت بلند در حرکت باشد و خود را برای رسیدن به قلهای مرتفع آماده کند. بسنده کردن به اهداف خرد و اکتفا به بهرههاي معمولي و دم دستي، و خود را آماده اقدامات بزرگ نديدن و شور حركت عالي نداشتن، نشان از كوچكي شخصيّت و پايين بودن قيمت انسان دارد. همان گونه كه دل مشغوليهاي بزرگ و در سر پرورندان همتهاي عالي نشان عظمت شخصيّت و علو قيمت او است. كه: "قدر الرجل علي قدر همته و من شرفت همته عظمت قيمته".
در اين نوشتار برآنيم كه با استفاده از ارشادات رهبر انقلاب حضرت آيتالله خامنهاي سيماي مطلوب طلبه را ترسيم كنيم و افق دوردستي را كه طلبه با تلاش و تكاپو بايد در جان خود محقق سازد معلوم سازيم. يعني بيان كنيم "طلبه مطلوب" چه ويژگيها، برخورداریها و داراییهایی دارد؟
این اثر، عمده نگاه خود را به حيات خود طلبه، فارغ از تشكيلات و سازمان روحانيت معطوف ساخته و مخاطب خود را تنها آحاد طلاب – نه مديران و برنامهريزان و كارگزاران و مسئولان حوزه – قرار داده است. گرچه بی تردید همهی مدیران و سیاستگذاران حوزه به اين نگاه نياز دارند. بنابراين رسالت اين دفتر اعطاي خودشناسي و خودآگاهي صنفي به شخص طلبه است نه مهندسي ساختار حوزه، و بنا دارد طلبه را در طرح كلان خودسازي صنفي ياري رساند.
موضوعات مهم
طلبهی مطلوب و نصاب طلبگی/ جامعیّت اخلاقی، علمی، و اجتماعی/ بایستههای اخلاقی، معنوی و شخصیّتی