کتاب «خرمشهر در اسناد ارتش عراق» توسط اصغر کاظمی گردآوری شده است.
صدام جنگ با انقلاب اسلامی ایران را جنگ عرب و ایران مینامد. او در مصاحبهای در 23 فروردین ماه 1362 خطاب به اعراب چنین میگوید: ما که برادرانتان هستیم به نمایندگی از شما دفاع از سرزمین اعراب را آنگونه که در خور است به عهده خواهیم گرفت. تشبیه او به شخصیتهایی همچون صلاحالدین ایوبی فاتح جنگهای صلیبی، هارونالرشید و منصور، و انتساب القاب پدر و ابوالرئیس، قهرمان آزادیبخش ریشه در وضع روحی و روانپریشی او دارد.
کتاب «خرمشهر در اسناد ارتش عراق» هم همان طور که از نامش برمیآید، با خود اسنادی را دارد که مطالعه آنها میتواند ما را در درک بهتر ماجرای حمله این کشور به خرمشهر راهنمایی کند.
در این کتاب 130 فقره سند و مدرک گزینش و ارائه شده که نمایانگر چگونگی هجوم و اشغال خرمشهر به دست دشمن (سوم آبانماه 1359) و اسارت این شهر تا آزادسازی آن (سوم خردادماه 1361) در عملیات بیتالمقدس است.
در بخشهای مختلف این کتاب اسناد مربوط به کارهای مختلف ارتش عراق منتشر شده و درباره آنها شرح هم داده شده است. مثلا در فصلی که عنوان آن غارت و کشتار است، نامههای سرهنگها و فرماندهان عراقی مبنی بر گزارش عملکرد آنها اعلام شده است. در میان سندها مواردی چون تخریب نخلها و راه آهن هم مشاهده میشود و همه این موارد اسنادی است که رفتار وحشیانه رژیم بعث عراق در کشورمان را به طور کامل و همراه با شرح دقیق و همچنین چاپ اصل اسناد ـ که به زبان عربی است ـ اثبات میکند.
فهرست مطالب
مقدمه
فصل یکم: آغاز تجاوز
فصل دوم: اشغال خرمشهر
فصل سوم: تبلیغات دشمن
فصل چهارم : کشتار و غارت
فصل پنجم : تخریب
فصل ششم: آزادسازی خرمشهر