مجتمع فرهنگی، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا (ع) شهر سوق
۱۴۰۳-۱۰-۱۱
مجتمع فرهنگی، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا (ع) شهر سوق
با اتمام ساخت و آماده‌سازی طبقه زیرین پروژه ساختمانی (کتابخانه، موزه و مرکز اسناد)، موقوفه مذکور در روز پنج‌شنبه هشتم آذرماه 1403، با حضور استاندار، ائمه جمعه و جماعات، مديران اجرايي، علما و اساتيد حوزه و دانشگاه و جمع كثيري از مشتاقان و مردم ولايتمدار منطقه و شهر باستاني سوق، افتتاح و مورد بهره برداري قرار گرفت.

تاریخچه و موقعیت جغرافیایی:
این مرکز در اواخر سال ۱۳۵۲ خورشیدی، در قالب یک واحد کتابخانه و موزه با وسعت و حوزه فعالیت محدود، در شهر باستانی سوق از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد، با موقعیت جغرافیایی محصور به شش استان در جنوب و جنوب‌غرب کشور تأسیس شد. تعدادی کتاب خطی و چاپ‌سنگی، تصاویر قدیمی، دفاتر خانگی نایاب و نیز چند قلم وسایل سمعی‌وبصری از جمله دوربین عکاسی، دوربین سوپر هشت میلی‌متری، پروژکتورهای هشت و 15 میلی‌متری سینمایی، رادیو ضبط، تلگراف و نوارهای کاست صوتی در اتاق خشت و گلی کوچکی جمع‌آوری و نگهداری می‌شد که گاهی در معرض دید دیگران قرار می‌گرفت.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۶۵، ساختمان قدیم به‌کلی تخریب شد و احداث ساختمانی مجهز با بیش از ۵۵۰ مترمربع زیربنا در سه طبقه با رعایت اصول و ضوابط مهندسی در دستور کار قرار گرفت که طبقه زیرین این بنا فعلا به موزه، مرکز اسناد و کتابخانه اختصاص یافت. متولیان دغدغه‌مند، در طول سال‌ها، برای غنی‌سازی، رشد، رونق و تعالی مجموعه فرهنگی مزبور، زحمات و هزینه بسیاری را متحمل شده‌اند.
آقای سیدعلی موسوی‌نژاد، واقف این مرکز، در سال ۱۳۸۰ تصمیم گرفت این مرکز را با همه منابع مطالعاتی و اشیای موزه‌ای، به ساحت مقدس امام علی بن‌موسی الرضا (ع) وقف و اهدا نماید. لذا پس از ۱۱ سال پیگیری، وقف این مجموعه فرهنگی در تاریخ 10/10/1397، توسط شهید آیت‌الله رئیسی(ره)، تولیت وقت آستان قدس رضوی پذیرفته شد و در تاریخ 18/11/1397 به نام آستان قدس رضوی انتقال یافت.
با توجه به اتمام ساخت و آماده‌سازی طبقه زیرین پروژه ساختمانی (کتابخانه، موزه و مرکز اسناد)، موقوفه مذکور در روز پنج‌شنبه هشتم آذرماه 1403، با حضور استاندار، ائمه جمعه و جماعات، مديران اجرايي، علما و اساتيد حوزه و دانشگاه و جمع كثيري از مشتاقان و مردم ولايتمدار منطقه و شهر باستاني سوق، افتتاح و مورد بهره برداري قرار گرفت.

منابع موجود در کتابخانه و تعداد اعضاء:
در حال حاضر، این قطب فرهنگی جنوب‌غرب کشور، بیش از 26000 برگ سند تاریخی از دوره آل‌بویه و سلجوقیان، بیش از 200 شیء موزه‌ای و تاریخی، 31 نسخه خطی، چاپ‌سنگی و دست‌نوشته و بیش از 6000 نسخه کتاب چاپی با تاکید بر حوزه جنوب و جنوب‌غرب زاگرس را در خود جای داده است.

بخشهای مختلف کتابخانه:
این کتابخانه دارای بخشهای مختلف از جمله کتابخانه، اسناد، انساب، اشیاء موزه ای، تالار مطالعه و تالار اجتماعات می باشد.

ساعات کار:
کتابخانه همه روزه بجز ایام تعطیل روزهای زوج برای بانوان و روزهای فرد برای آقایان  از ساعت 7:30 الی 13:30 در خدمت علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی است.
موزه از ساعت 14 تا 18 برای بازدید علاقه مندان دایر است.

نشانی: استان کهکیلویه و بویراحمد- شهرستان کهکیلویه (دهدشت)- سوق- خیابان امام رضا (ع)- مجتمع فرهنگی، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد امام رضا علیه‌السلام- جنوب و جنوب غرب
تلفن : 32282124–074 و 32282125-074
 

افزودن دیدگاه جدید: