برگزاری نشست هم‌اندیشی فعالان کتاب و کتاب‌خوانی نیشابور و سبزوار
۱۴۰۳-۱۲-۰۴
به میزبانی مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) سبزوار انجام شد
برگزاری نشست هم‌اندیشی فعالان کتاب و کتاب‌خوانی نیشابور و سبزوار
نشست هم‌اندیشی فعالان کتاب و کتاب‌خوانی نیشابور و سبزوار در مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) سبزوار، برگزار شد.

به گزارش گنجینه رضوی، این نشست با حضور جمعی از مدیران فرهنگی سبزوار و نیشابور، همچنین خادمیاران کانون کتاب و کتاب‌خوانی شهرستان سبزوار و فعالان مردمی این دو شهر، پنجشنبه دوم اسفندماه 1403، در مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) سبزوار وابسته به سازمان کتابخانه‌‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برپا شد.
در ابتدای این نشست احمدآبادی، رئیس شورای اسلامی شهر نیشابور به معرفی تعدادی از طرح‌های اجرا شده کتاب و کتاب‌خوانی در این شهرستان، پرداخت.
همچنین وی در ادامه، گفت: طرح «وقف در گردش» با همکاری کانون مداحان نیشابور در حال اجرا است و بازماندگان درگذشتگان این شهرستان تمام یا بخشی از هزینه‌های برگزاری مراسم ترحیم درگذشتگان خود را به خرید کتاب، اختصاص می‌دهند. 
رئیس شورای شهر نیشابور، افزود: این طرح با همکاری فعالان کتاب، کتاب‌فروشان و خیرین و با بهره‌گیری از فناوری‌های روز در سطح نیشابور، اجرا می‌شود. 
وی بیان کرد: همچنین موضوع پایتختی کتاب در نیشابور به همت مسئولان اصلی شهر و با همراهی فعالان کتاب به نتیجه رسیده است. 

تولید آثار رسانه‌ای با محوریت کتاب
علی جانفزا، رئیس اداره مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) سبزوار نیز با اشاره به طرح‌های این مجتمع و کانون خدمت کتاب و کتاب‌خوانی برای اشاعه فرهنگ مطالعه، اظهار کرد: دانشگاه‌ها و مدارس می‌توانند نقش مهمی در این زمینه داشته باشند.
دبیر کانون خدمت کتاب و کتاب‌خوانی خراسان رضوی از تلفیق تولیدات رسانه‌ای با محتوای کتاب و کتاب‌خوانی به‌عنوان یکی از این روش‌ها نام برد و گفت: طی دو سال گذشته ما با برگزاری کارگاه‌های تولید محتوا برای دانشجویان دانشگاه‌های سبزوار، خروجی کار کلاسی دانشجویان را به سمت تولیدات معرفی کتاب، هدایت کرده‌ایم.
سیما بهادران، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سبزوار نیز در این نشست با تأکید بر لزوم بهره‌گیری از تجربیات انجمن‌ها و مسئولان حوزه کتاب و کتاب‌خوانی سایر شهرها، بیان کرد: سبزوار نیز به‌عنوان شهری فرهنگی، زمینه لازم برای پایتختی کتاب را دارد.
وی افزود: به موضوع پایتختی کتاب در سبزوار نباید به‌عنوان امری دولتی نگاه کرد بلکه باید از تمام ظرفیت‌های مردمی، عمومی و دولتی در این‌خصوص، بهره برد.

مشارکت گسترده خیرین سبزواری در را‌ه‌اندازی کتابخانه 
در ادامه نشست، موسی الرضا دانایی، کنشگر کتاب و کتاب‌خوانی شهرستان سبزوار نیز با ارائه آماری از کتابخانه‌های سبزوار، تأکید کرد: آمار بالای کتابخانه‌های خیرساز در این شهر، نشانگر علاقه مردم به بحث کتاب و کتاب‌خوانی است.
این استاد پیشکسوت حوزه کتاب، افزود: پس از بازنشستگی با این‌که وظایف اداری‌ام در حوزه کتاب پایان یافته است، اما همچنان رسالت اجتماعی‌ام در این حوزه ادامه دارد.
فلاح، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی سبزوار نیز گفت: اگرچه شهروندان این شهرستان به خدمات کتابخانه‌ای به آسانی دسترسی دارند چنان‌که از نظر مکانی، فاصله دسترسی به کتابخانه در سبزوار بیشتر از 15دقیقه نیست، با این وجود، سرانه مطالعه در این شهرستان بسیار پایین است.
وی همچنین به فعالیت چشمگیر گروه‌های مختلف فرهنگی و ادبی در سطح کتابخانه‌های پانزده‌گانه شهرستان سبزوار، اشاره کرد. 

افزودن دیدگاه جدید: