به گزارش گنجینه رضوی، این مراسم با حضور پرشور مردم و مسئولین کشوری، لشکری و استانی، شامگاه جمعه، ۱۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، در آرامگاه علامه محقق حاج شیخ محمد تقی شیخ شوشتری(ره)، در شوشتر اجرا شد.
در این آیین بزرگداشت، حجتالاسلام و المسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و نماینده آیت الله احمد مروی، تولیت معزز آستان قدس رضوی در این مراسم، ضمن قرائت پیام ایشان، به تبیین جایگاه علمی و فرهنگی این واقف برجسته رضوی، پرداخت.
همچنین در محل برگزاری این آیین بزرگداشت، نمایشگاهی از تصویرهای مربوط به این عالم بزرگوار، به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شوشتر، برپا شد.
گفتنی است، کتابخانه علامه شیخ شوشتری(ره) در سال ۱۳۷۴ توسط این عالم ربانی جهت استفاده عموم، وقف بر آستان قدس رضوی شده و در حال حاضر زیر نظر این سازمان به نشانی: شوشتر، خیابان طالقانی، کوچه شاه زید، جنب منزل علامه شیخ شوشتری(ره)، پذیرای اهل علم و پژوهش است.
پیام تولیت آستان قدس رضوی به آیین
در پیام حضرت آیت الله مروی دامت تاییداته، تولیت معزز آستان قدس رضوی، به آیین بزرگداشت علامه محقق حاج شیخ محمد تقی شیخ شوشتری(ره)، آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ
شوشتر شهری نامور در دو حوزه مواریث و گنجینههای معنوی و مادی است. مواریث و یادگارهای مادی آن، نیازی به وصف و بیان ندارد. قدمت و پیشینه 2 هزار ساله در سازههای عظیم آبی و بیش و پیش از آن، در حوزه تمدن و شهرسازی، این شهر را در جایگاهی رفیع نشانده و نگاهها را به سوی خود جلب و جذب کرده است. در حوزه مواریث معنوی نیز شوشتر از بلاد سرآمد این سرزمین است و وجود زیارتگاههـای متعدد، گواه حضور نیکان و دلبستگی مردمان نیکسرشت این سامان به خوبان و پاکان است. شوشتر مردان بزرگی را در دامان خود پرورانده که صوت شهرت و آوازه بلندشان از مرزهای کشور فراتر رفته است؛ بزرگانی مانند مولی عبدالله بن حسين شوشتري از اعاظم علماي اماميه، شهيد آیتالله قاضي نورالله شوشتري، آیتالله سيد نعمتالله جزائري، محدث كبير آیتالله حاج شيخ جعفر شوشتري و دهها عالم و محدث و محقق دیگر از این شهر که دیار فرهنگ و اندیشه است برخاستهاند. در روزگار ما نیز آیتالله علامه حاج شيخ محمدتقی شيخ شوشتري رضوانالله تعالي عليه، خلف صالح و فرزانه آن بزرگان و پرچمدار علم، ایمان، زهد و پارسایی بود. آن فقید سعید، نزد بزرگانی همچون سید محمدعلی امام شوشتری، پدر ارجمندش شیخ محمدکاظم شوشتری، آقابزرگ طهرانی، سید مهدی آل طیب و عالمان و فرزانگان، مراتب علم و دانش را پشت سر نهاد. وی در زمینههای مختلف علوم مانند حدیث و رجال و فقه و تاریخ و ادبیات از سرآمدان روزگار ما بود. آثار ارجمندی که از آن علامه فقید برجای مانده است، گواه تبحر و تعمق ایشان است که با قلمی شیوا و بیانی آراسته به تحقیق در اختیار پژوهشگران قرار دارد. حاصل عمر سرشار از برکت ایشان، نگارش بیش از پنجاه جلد کتاب در زمینههای مختلف است که گنجینهای بزرگ به شمار میروند. افزون بر این، علامهی فقید با وقف کتابخانهای ارزشمند در شهر شوشتر، سرچشمهای بیپایان از دانش و معرفت را برای نسلهای آینده به یادگار گذاشتند، تا خورشید دین و دانش، پرفروغتر از پیش، در شهر شوشتر بدرخشد و راه محققان جوان را برای پیمایش این راه پر افتخار، روشن سازد. اینجانب، با کمال افتخار و احترام، در این روز بزرگ مقارن با سالروز عروج آیت الله شهید، استاد مرتضی مطهری (ره)، ضمن گرامیداشت یاد آن شهید بزرگوار و روز معلم، از خداوند متعال خواستارم که روح بلند و پاک آن علامه بزرگوار را غریق رحمت و رضوان الهی قرار دهد، و توفیق بهرهگیری هرچه بیشتر از دانش و میراث علمی ایشان را نصیب همگان فرماید. از همه برنامهریزان و برگزارکنندگان این رویداد بزرگ که خالصانه، موجبات معرفی علما و بزرگان و اندیشمندانی چون مرحوم علامه شیخ شوشتری (ره) و نکوداشت نام و یاد آنان را فراهم میکنند، تقدیر و تشکر میکنم و یاد و نام آن فقیه فرزانه، علامه بزرگ و استاد بینظیر را گرامی میدارم. از جوار بارگاه ملكوتي حضرت ثامنالحجج، امام علي بن موسیالرضا (عليه آلاف التحيه و الثناء)، سلامتي توأم با توفيقات روزافزون شما را خواستارم.
و من الله التوفیق
احمد مروی
تولیت آستان قدس رضوی
دوازدهم اردیبهشتماه 1404
چهارم ذیالقعده 1446