گزارش لحظه به لحظه سفر امام رضا (
۱۳۹۶-۰۵-۱۵
ناگفته‌هایی از سفر عشق؛ همراه با امام رضا (ع) از مدینه تا خراسان
محمدرضا انصاری، نویسنده کتاب «گزارش لحظه به لحظه از سفر امام رضا (علیه السلام) به ایران» با رويکردی داستانی، ماجرای سفر ثامن‌الائمه (علیهم السلام) از مدینه تا عراق و ورود به ایران و طی مسیر تا شهر مرو را در یاداشتی مرور کرده است.

خبرگزای کتاب ایران (ایبنا)- محمدرضا انصاری، نویسنده کتاب «گزارش لحظه به لحظه از سفر امام رضا (علیه السلام) به ایران»: برای همه ما پیش آمده، ساعت‌ها و روزها و ماه‌ها کار و مشغله داشته‌ایم و خسته از روزمرگی! تنها امید و دلخوشی‌مان فقط زیارت سالانه و شاید ماهانه حضرت علی بن موسی‌الرضا المرتضی (علیه السلام) در خراسان است.
 
هر بار که عزم سفر می‌کنیم، انگار که خود را همراه کاروان حضرتش می‌بینیم و قدم به قدم تا کنار مرقد پاکش احساس آرامش داریم؛ رویمان به سوی ثامن‌الائمه (علیه السلام) است و قلبمان کنار ضریحش در پرواز.
 
شاید بارها و بارها مسیر زیارت را رفته باشیم، اما به این فکر نکرده‌ایم که امام عزیزمان چگونه این راه را از مدینه تا خراسان طی کرد؛ این انگیزه‌ای شد تا دست به قلم ببرم و ماجرای کامل سفر امام رضا (علیه السلام) به ایران را تحقیق و زوایای جدیدی از ناگفته‌های این سفر را بدانم و بنویسم.
 
در کتاب «گزارش لحظه به لحظه از سفر امام رضا (علیه السلام) به ایران» با رویکردی داستانی در 6 مرحله به روایت ماجرای سفر ثامن‌الائمه (علیهم السلام) از مدینه تا عراق و ورود به ایران و طی مسیر تا شهر مرو پرداخته شده است. فصل اول به پیشگویی‌های درباره سفر و شهادت حضرت در خراسان، تصمیم و اقدام مامون به تبعید امام، وداع با خانواده و حرکت با کاروان حکومتی به سمت خراسان اختصاص دارد.
 
ماجراها و معجزاتی که در مسیر حجاز تا عراق و در بصره به وقوع پیوست در فصل دوم ذکر شده است. سومین فصل به ورود امام رضا (علیه السلام) به کشور ایران ارتباط دارد و نام شهرهای رامهرمز در خوزستان، اهواز، شوش دانیال و قم در این فصل به میان آمده است.
 
یکی از مقاطع مهم سفر هشتمین امام به ایران، حضور در شهر نیشابور به‌عنوان پایتخت فرهنگی ایران بوده است. توقف چند روزه در این شهر و ظهور معجزاتی به دست حضرت از جمله به یادگار ماندن چشمه و حوض قدمگاه و همچنین بیان حدیث معروف سلسله‌الذهب در چهارمین فصل کتاب گفته شده است.
 
پنجمین فصل بیانگر توقف امام رضا (علیه السلام) در روستای ده سرخ و کنار کوه سنگی در روستای سناباد و در روستای نوغان کنار قبر هارون، تشییع جنازه یکی از شیعیان در طوس و گفت‌وگو با اصحاب در سرخس است. فصل ششم کتاب به روایت ورود حضرت به شهر مرو پرداخته و شامل گزارش‌های سفر توسط ماموران برای مامون است که آداب عبادی حضرت را بیان کرده‌اند. همچنین دستخطی یادگاری برای ساربان اهل «کرمند» از روستاهای اصفهان زینت‌بخش خطوط پایانی کتاب شده است.
 
در بعضی موارد که نام بعضی روستاها مثل فرومد یا ده سرخ در تاریخ ذکر شده بود، شخصا به آن مناطق سفر کردم و از نزدیک با مکان‌های منتسب به حضرت – و صد البته مستند – آشنا شدم. البته باید درنظر داشت که مسیرهای متفاوتی برای این سفر نورانی در بین مردم گفته می‌شود، اما غالبا مستند به قدمگاه‌ها و موارد بدون سند است. در این کتاب سعی کرده‌ام که قدم به قدم مسیر را با استناد تاریخی و روایی تبیین کنم.
 
ای هشتمین نور، اگر چه دشمنان، این سفر طولانی و پر مشقت را بر شما تحمیل کردند و در پایانِ آن همه آزار، شما را به شهادت رساندند، ولی دوستانت خیر کثیر و فیض دائم از وجود تو می‌برند. داستان سفر تو را که می‌خوانیم، خود را همراهت می‌بینیم و در کنار تو تا آستان قُدست سیر می‌کنیم و با سلامی برخاسته از عمق جان سر تعظیم در پیشگاهت فرود می‌آوریم.    


 
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید