به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، کتاب «دانش ارتباطات و جنگ روانی» نوشته کریستو سیمسون به بازار نشر رسید. این کتاب را محمد معماریان ترجمه کرده است.
جنگ جهانی دوم (و پس از آن، جنگ سرد) نقشی کلیدی در تکوین و توسعۀ علوم ارتباطات اجتماعی و جهتگیریهای اولیۀ آن بازی کرده است. در آن دوران در یک سوی میز حاکمان، سیاستمداران و گروههای ذینفوذی بودند که پرسشهایی کلیدی در باب ارتباطات به مثابه یک ابزار کارآمد در نزاع بر سر قدرت سیاسی داشتند و در سوی دیگر، دانشمندانی که به دلایل مختلف مایل بودند در پرتو تخصص علمی خود پاسخ آن پرسشها را بیابند. به این ترتیب، نوزاد ارتباطات از دل این همکاری زاده شد.
کتاب حاضر بررسی مفصل و مستندی است در مورد آن دسته از پیوندهای سیاسی ـ آکادمیک که تکامل مطالعات ارتباطات را در نیمۀ قرن بیستم در امریکا هدایت کردهاند. نویسنده، با تلاشی تحسینبرانگیز و قلمی شیوا بخشهای مختلف این معما را در کنار هم میچیند تا بعدی دیگر از این علم را به علاقهمندان نشان دهد.
نویسنده در بخشی از کتاب نشان میدهد که چگونه نهادهای نظامی آمریکا با اختصاص بودجههای میلیونی به صورت مخفیانه، نهادهای به ظاهر پژوهشی در حوزه ارتباطات ایجاد کردند تا نتایج مطلوب خود را در حوزه جنگ روانی به ظاهر و صورتی آکادمیک جلوه بدهند و در پناه و ظاهر علمی بتوانند اهداف خود را جلو ببرند.
بازهای که این کتاب بررسی کرده از یکی دو سال قبل از شروع جنگ سرد میان آمریکا و شوروی را تا سال 1960 بررسی کرده است.
ناشر این کتاب انتشارات علمی فرهنگی است.