به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(
ایبنا) المیر ال. لوئیس در کتاب «مبانی فیزیک راکتور هستهای» به تجزیه تحلیل فرآیندها و برهمکنشهای متفاوت که در راکتورهای هستهای رخ میدهد؛ از دیدگاه فیزیکی پرداخته است. این کتاب توسط فرهاد منوچهری، عضو هیات علمی سازمان انرژی اتمی ایران ترجمه شده است.
کتاب «مبانی فیزیک راکتور هستهای» به بررسی مبانی فیزیکی فرآیندها و رویدادها در راکتورهای هستهای میپردازد و به عنوان یک واحد درسی مستقل برای دانشجویان مهندسی مکانیک، برق و سایر رشتهها که آشنایی قبلی با انرژی هستهای ندارند مناسب است. المیر ال. لوئیس معتقد است این کتاب اولین درس در فیزیک راکتورهای هستهای است و میتوان آن را مقدمهای برای تئوری راکتور در برنامه درسی مهندسی هستهای دانست.
کتاب «مبانی فیزیک راکتور هستهای» در 10 فصل با عناوین «واکنشهای هستهای»، «برهمکنشهای نوترونی»، «توزیعهای نوترونی در انرژی»، «هسته راکتور توان»، «جنبش شناسی راکتور»، «انتشار فضایی نوترونها»، «توزیعهای نوترونی در راکتورها»، «انتقال انرژی»، «فیدبک واکنشپذیری»، «رفتار بلندمدت هسته» گردآوری شده است. نویسنده مثالهایی در متن کتاب آورده است که مسائل انتخابی در انتهای هر فصل گنجانده و تمرینات آخر هر فصل به تشریح مفاهیم مطرح شده در کتاب پرداخته است.
در بخش اول کتاب «مبانی فیزیک راکتور هستهای» در قسمت مبانی واکنش هستهای میخوانیم: «در حالی که فهم عمیق از فیزیک هسته میتواند یک کار بسیار سخت باشد اما یک مدل ساده از هسته میتواند برای مطالعه ما درباره راکتورهای توان هستهای کافی باشد. مدل استاندارد از اتم شامل یک هسته با بار مثبت است که توسط الکترونهای چرخنده با بار منفی احاطه شده است. در مقایسه با اندازه اتم که قطر آن در حدود 10- 8 سانتیمتر است اندازه هسته بسیار کوچک بوده و قطر آن از مرتبه 12 – 10سانتیمتر است. برای اهداف مدلسازی، فرض میکنیم که هسته از نوترون و پروتون تشکیل شده است.»
کتاب «مبانی فیزیک راکتور هستهای» در 361 صفحه، شمارگان 1000 نسخه و به قیمت 27000 تومان از سوی انتشارات رازنهان به کتابفروشیها رسید.