۱۳۹۳-۰۶-۲۵
ابررایانه ای هزار برابر قوی‌تر دانشگاه امیرکبیر در راه است
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، به دنبال طراحی ابررایانه‌ای با سرعت هزار برابر بیشتر از ابررایانه فعلی هستند این ابررایانه ، برای انجام عملیاتی با پردازش بالا ،مورد استفاده قرا ر می‌گیرند. سعید شریفیان ، مسئول فنی طرح ابررایانه دانشگاه امیرکبیر، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اکنون در ادامه طرح ابر رایانه ای که »

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، به دنبال طراحی ابررایانه‌ای با سرعت هزار برابر بیشتر از ابررایانه فعلی هستند این ابررایانه ، برای انجام عملیاتی با پردازش بالا ،مورد استفاده قرا ر می‌گیرند.

سعید شریفیان ، مسئول فنی طرح ابررایانه دانشگاه امیرکبیر، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اکنون در ادامه طرح ابر رایانه ای که در سال ۱۳۸۹ در دانشگاه امیر کبیر داشتیم، برآنیم تا تجهیزات این ابررایانه را ارتقاء بدهیم و ابر رایانه ای با توان بیشتر را طراحی کنیم.

وی با بیان اینکه برای ارتقاء تجهیزات ، به بودجه نیاز داریم، اذعان داشت: ابر رایانه فعلی متشکل از ۳۰۰ رایانه با ۴۶۰۰ هسته پردازشی و سرویس دهی اینترنت با شبکه های امن خصوصی است که برای صنایع خاص مورد استفاده قرار می گیرد.

شریفیان با توضیح اینکه نرم افزارکامپیوترها باید هر ۶ ماه یکبار و سخت افزار به صورت ۵ سال یکبار ، عوض شوند، اظهار داشت: ما توانسته ایم نرم افزار این ابررایانه را برای کاربران هر ۶ ماه یکبار ، به روز کنیم.

شریفیان با اشاره به اینکه ابررایانه موجود در دانشگاه امیرکبیر مورد استفاده دانشجویان دانشگاههای دیگر نیز قرار می گیرد،اذعان داشت: دانشجویان دانشگاههای صنعتی شریف، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، دانشگاه مشهد و دیگر دانشگاهها می توانند برای پایان نامه های خود از این ابررایانه مستقر در دانشگاه امیرکبیر استفاده کنند که تاکنون بیش از ۳۰۰ تز بر روی ابر رایانه ، پیاده سازی شده است.

وی افزود : ابررایانه ها می توانند در صنایع نفت و گاز برای اکتشافات منابع نفتی، مهندسی پزشکی، شرکت های فرهنگی جهت مدل سازی فرهنگی، ساخت خودرو  و هر شرکتی که به اکتشافات زیادی با پردازش بالا ، نیاز دارند کاربرد داشته باشند.

عضو هیات علمی دانشکده برق دانشگاه امیر کبیر اظهار داشت: مرکز پردازش فوق سریع می تواند در امور بزرگ برای صنایع مختلف مشاوره و انتقال تکنولوژی بدهد و شرکت های سودآور برای استفاده های اقتصادی از ابر رایانه استفاده می کنند.

شریفیان با بیان اینکه برای مدیریت در سیستم ابر رایانه از “رایانش ابریاستفاده و سرویس دهی می کند، بیان کرد: اکنون ۸۰ درصد ابر رایانه های بزرگ در کشور های دیگر با همین تکنولوژی ، کار می کنند.

وی اذعان داشت:حجم منابع ما در مرکز تحقیقات پردازش فوق سریع دانشگاه امیرکبیر محدود است و به طور متوسط برای استفاده هر صنعتی از این سیستم باید بیست تا سی روز ، در نوبت قرار گیرد.

وی با اشاره به طرح جدید ابر رایانه یادآور شد: این ابر رایانه جدید ترکیبی از ابر رایانه قبلی است ولی با این تفاوت که این ابر رایانه از ۷۰ رایانه ، تشکیل می شود. این طرح جدید ابررایانه ۳ پتا فلاپس است به این معنی که می تواند ۳ ضربدر ۱۰ به توان ۱۵ عملیات شناور را در یک ثانیه ، به انجام رساند و تقریبا هزار برابر بیش از ابررایانه فعلی ، سرعت دارد.

مسئول فنی ابررایانه در دانشگاه امیرکبیر تاکید داشت: ابررایانه ها نمود تکنولوژیک بودن یک کشور هستند و هر کشوری ، سالانه هزینه ای برای ارتقاء این سیستم ها قرار می دهند. اگر بودجه ای برای ارتقاء ابررایانه قرار گیرد و تامین شود اینها می توانند به عنوان بستری برای سرویس دهی به مشتریان باشند.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید