شورای جهانی آرشیو
۱۳۹۳-۱۱-۱۵
شورای جهانی آرشیو (ایکا)
شورای جهانی آرشیوها در سال ۱۹۴۸، به‌منظور تأسیس سازمانی جهانی برای متخصصان آرشیو، طی نشستی که یونسکو برگزار کرد، به ‌وجود آمد . اساسنامه موقت و نخستین کنگره شورای جهانی آرشیوها در پاریس (۱۹۵۰) تصویب و برگزار شد.

ICA: International Council on Archives

شورای جهانی آرشیوها در سال ۱۹۴۸، به‌منظور تأسیس سازمانی جهانی برای متخصصان آرشیو، طی نشستی که یونسکو برگزار کرد، به ‌وجود آمداساسنامه موقت و نخستین کنگره شورای جهانی آرشیوها در پاریس (۱۹۵۰) تصویب و برگزار شد. هدف از ایجاد ایکا، بهبود استانداردهای جهانی مدیریت آرشیو و پیشبرد نظریه‌های آن است. شورا، به برقراری ارتباط حرفه‌ای میان مؤسسات و سازمان‌های آرشیوی به ‌منظور تبادل اندیشه‌ها و اطلاعات، حل مشکلات آرشیوی، اطمینان از حفاظت مادی میراث آرشیو بشر و حمایت از توسعه آرشیو و آموزش آن کمک می‌کند.

مباحث و مسائل مطرح در مجامع بین‌المللی آرشیو:

  • سازماندهی محتوایی اسناد
  • حفاظت
  • تکثیر در ابعاد ریز
  • دستیابی به آرشیوها
  • پیشرفت‌های فناورانه در ایجاد، کنترل و حفاظت آرشیوها

برنامه‌های شورا که از اهداف آن نشأت می‌گیرند، توسط کنگره‌ها، بخش‌ها، شعبه‌های منطقه‌ای، کمیته‌های دائمی و موردی، گروه‌های کاری و دبیرخانه ایکا اجرا می‌شود.

عضویت

اعضای ایکا عبارتند از: سازمان‌های آرشیو بخش عمومی در سطوح بین‌المللی، ملی و فراملی (گروه (A)؛ انجمن‌های حرفه‌ای (گروه( B)؛ مؤسسات ایالتی، محلی و خصوصی گروه( C)؛ افراد (گروه( D)؛ و عضوهای افتخاری (گروه( E).در سال ۱۹۹۱، تعداد ۱۱۰۵ آرشیو ملی از ۱۳۲ کشور جهان عضو ایکا بودند. انجمن‌های حرفه‌ای (با ۴۱ عضو)؛ آرشیوهای شهرداری‌ها (با ۱۵۵ عضو)؛ آرشیوهای سازمان‌های دولتی (با ۵۳ عضو)؛ آموزش آرشیو (با ۷۰ عضو)؛ و آرشیوهای بخش خصوصی و کارگری (با ۸۵ عضو) از واحدهای فعال ایکا محسوب می‌شوند. ۹ شعبه منطقه‌ای ایکا در کشورهای جهان سوم با هدف توسعه مؤسسات و پرورش نیروی کار برای آرشیوها فعالیت می‌کنند. این شعبه‌ها در برگزاری سخنرانی، هم‌اندیشی و تهیه انتشارات فعالیت می‌کنند تا نیاز به برنامه‌های آرشیوی اصولی را آشکار سازند؛ از میراث ملی کشورهای عضو حفاظت کنند؛ و آرشیویست‌ها، کتابداران، کارمندان دولت، و عموم را آموزش دهند. گردانندگان ایکا مجمع عمومی، کمیته اجرایی و دفتر شورا هستند. مجمع عمومی برای هدایت فعالیت‌های کاری شورا، انتخاب مسئولان، صدور قطعنامه‌ها و ارائه توصیه‌نامه در باب منافع حرفه‌ای جامعه جهانی آرشیویست‌ها، هر ۴ سال یک‌بار در خلال کنگره‌های بین‌المللی آرشیوها تشکیل می‌شود.

انتشارات

  شورای جهانی آرشیوها تعدادی مجله و کتاب برای جامعه بین‌المللی آرشیویست‌ها منتشر می‌کند."آرشیووم" نشریه سالانه‌ای است که به موضوعات خاص می‌پردازد"خبرنامه ایکا"  هر شش ماه یک‌بار برنامه‌ها و نشست‌های ایکا را گزارش می‌کند. این شورا همچنین با کمک یونسکو، تحقیقات و دستنامه‌هایی را در مباحثی مانند ریزنگاری، ساختمان آرشیو، سیاست‌های دستیابی، آموزش‌های حرفه‌ای، و فنون ترمیم منتشر می‌کند. ایکا و یونسکو در انتشار مجموعه راهنماهای آرشیو با عنوان "راهنمای منابع تاریخ ملل"  نیز همکاری می‌کنند که تا ۱۹۹۱، ۳۹ جلد در سه مجموعه، شامل ۱۲ جلد ویژه امریکای لاتین؛ ۱۴ جلد ویژه جنوب صحرای افریقا؛ و ۱۳ جلد ویژه افریقای شمالی، آسیا، و اقیانوسیه منتشر کرده است. این راهنماها به قصد تسهیل پژوهش در موضوع تاریخ ملت‌ها منتشر می‌شوند. برنامه تهیه یک راهنمای عمومی برای آرشیوهای آسیا نیز از ۱۹۷۹ با شرکت ۱۲ کشور آسیایی آغاز شده است. همچنین ایکا و یونسکو در سازماندهی و اجرای برنامه بین‌المللی ریزنگاری با هدف ترمیم میراث آرشیوی کشورهای در حال توسعه با یکدیگر همکاری می‌کنند.

 وب سایت: http://www.ica.org

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید