International Association of Technological University Libraries
تاریخچه
این انجمن به عنوان جایگاهی برای تبادل نظر درباره اداره کتابخانه های دانشگاهی فنی در سراسر جهان در ماه مه ۱۹۵۵ در شهر دوسلدروف بنیان نهاده شد و در سپتامبر ۱۹۵۵ به عنوان یکی از واحدهای فرعی انجمن های بین المللی کتابداری" ایفلا " شناخته شد این انجمن در حال حاضر همکاری نزدیکی با بخش" کتابخانه های علوم وفناوری " ایفلا دارد و به طور رسمی در سال ۱۹۹۰ به یونسکو پیوست. انجمن برای دستیابی به هدف اصلی خود( یعنی تبادل نظردرزمینه مسائل مهم جاری کتابخانه های دانشگاهای فنی ) از طریق برگزاری همایش ها، نشست های منطقه ای و انتشارات اقدام میکند. همایشهای بین المللی این انجمن تاکنون در اروپا وآمریکای شمالی برگزارشده است. این همایشها در حوزه های گوناگون برگزار شده که اهم آنها عبارتند از : مدیریت کتابخانه، استفاده از منابع اطلاعاتی علوم و فن آوری، آموزش استفاده کنندگان، تعامل بین کتابخانه های دانشگاهی وفنی ، تاثیر فن آوری جدید بر کنترل و پردازش اطلاعات.
عضویت:
تمام کتابخانه های دانشگاهی و کتابخانه های نهادهای آموزش عالی که در زمینه علوم و فناوری فعالیت می کنند می توانند عضواین انجمن شوند. انجمن دارای چهارنوع عضویت است: عضویت معمولی ، عضورسمی، ناظر رسمی، و عضو وابسته بدون حق رای. عضویت معمولی فقط برای کتابخانه هایی امکان پذیر است که نهاد آموزشی مربوط به آنها در سطح دکتری علوم و فناوری فعالیت داشته باشد. نهادهایی مانند کتابخانه های ملی، دفاتر ثبت اختراع ، یا کتابخانه موزه های علوم( که مجموعه های آنها در زمینه علوم وفناوری برای پژوهشگران قابل استفاده است) میتوانند به عنوان عضو ناظر رسمی در انجمن پذیرفته شوند. این انجمن در هر سال دو میزگرد تشکیل می دهد. و هیت مدیره آن شامل ، رئیس ، دبیر، خزانه دار، نایب رئیس اول ودوم، وسه عضو هیئت مدیره که توسط اعضاانتخاب می شوند.
انتشارات:
از سال ۱۹۸۶ به بعد مقالاتی که در همایشهای دوسالانه انجمن ارائه گردیده در "خلاصه مقالات و مذاکرات همایشهای انجمن" به چاپ رسیده است در نشریه مشابهی باعنوان " خلاصه مقالات انجمن" مقالات عمومی و تخصصی چاپ شده از سال ۱۹۸۷ به بعد این دو نشریه در یکدیگر ادغام شده و باعنوان" فصلنامه انجمن" منتشر میگردد. مباحث تخصصی شامل کتابخانه ها وتاریخ فناوری، سنجش استفاده از کتابخانه، ساختمان کتابخانه ها وهمکاری بین المللی کتابخانه ها از موضوعات مطرح شده در این فصلنامه می باشد. همچنین این انجمن ازسال ۱۹۹۲ به بعد دو نشریه دیگر را باعنوان " خلاصه مقالات انجمن و" اخبار " انجمن که فصلنامه خبری است منتشر میکند.
http://www.iatul.orgوب سایت: