زن و بازیابی هویت حقیقی
به کوشش: محسن کربلایینظر
ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی (وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی)
موضوع کتاب: علوم انسانی
نوبت چاپ: اول
شمارگان: ۵۰۰۰ نسخه
تعداد صفحه: ۳۱۲ صفحه
شابک: ۹۷۸-۹۶۴-۲۹۵۱-۳۹-۹
این کتاب گزیدهای از بیانات حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدّظلّه العالی) میباشد که در ۴ بخش اصلی و ۲۲ فصل به بررسی مسائل مختلف حوزه زن و خانواده میپردازد. از موضوعات این کتاب میتوان به « پیشینه تاریخی، نگاه غرب به زن، الگوی قرآنی – اسلامی زن ، برابری و تفاوت میان زن و مرد، عوامل انحطاط زن، نقش زن در خانواده و اجتماع، مسائل مربوط به حجاب و …» اشاره کرد.
این کتاب که همزمان با برگزاری نشست راهبردی «زن و خانواده» منتشر شد؛ در چهار بخش و ۳۱۱ صفحه به تبیین مسائل مختلف مربوط به حوزهی زنان با موضوع بازیابی هویت حقیقی و با نگاهی به شرایط موجود در جوامع مختلف، خصوصاً جوامع اسلامی و جوامع غربی پرداخته است.
در بخشی از مقدمهی این کتاب آمده است: «استکبار جهانی در کنار حمایت از جنبشهای فمینیستی، القای جهانیسازی یعنی تبدیل همهی عالم به دهکدهای کوچک و واحد را متمم فاعلیت خویش ساخت تا هرچه سریعتر بر طراحی ساختار هویتی مطلوب خویش و جهانشمولی تئوریها و خواستههایش نایل آید.»
دکتر طوبی کرمانی (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) در مقدمهی این کتاب با برشماری برخی اقدامات آمریکا و ناتو در کشتار مستقیم و غیر مستقیم و وارد آوردن آسیبهای جانی بسیار به زنان و کودکان در کشورهای مختلف، به مصادیق متعدد عدم رعایت حق زنان و آزار آنها و نیز استفاده تحقیرآمیز از زن در تبلیغ کالاهای اقتصادی اشاره کرده و مینویسد: «اینها از پیامدهای ناگوار نهضتهای فمنیستی است، حرکتی که برپایههای متزلزل افکار سکولار "هوسمداری" و "آزادی مطلق" و عدم توجه به وحی و احکام دینی استوار است.
این کتاب با توجه به اهمیت و جایگاه ویژهی زن در حوزههای فردی، خانوادگی و اجتماعی در چهار بخش، توسط جمعی از محققان و پژوهشگران، زیر نظر مؤسسهی پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی تهیه شده است. بخش اول این کتاب به «کلیات مباحث زن و خانواده» در چهار فصل پرداخته است. در بخش دوم آن، موضوع «سیمای زن در بعد فردی» در پنج فصل مورد بررسی قرار گرفته است.سیمای زن در بعد خانوادگی» موضوع بخش سوم این کتاب است که در هفت فصل تهیه و تدوین شده است. «سیمای زن در بعد اجتماعی» موضوع بخش چهارم کتاب «زن و بازیابی هویت حقیقی» است .