index
۱۳۹۴-۱۱-۱۰
… آنگاه هدایت شدم
کتاب آنگاه هدایت شدم، ترجمه کتاب «ثم اهتدیت» شرح تشرف دکتر محمد تیجانی تونسی به مذهب شیعه از زبان خود ایشان است. کتاب بسیار معروفی در باب مناظره بین شیعه و اهل سنت است.

 … آنگاه هدایت شدم
نویسنده: محمد تیجانی یونسی
مترجم: محمدجواد مهری
ناشر: بنیاد معارف اسلامی
موضوع کتاب: شیعه – دفاعیه‌ها و ردیه‌ها
سال نشر: ۱۳۷۰
تعداد صفحه: ۳۱۱

کتاب آنگاه هدایت شدم، ترجمه کتاب «ثم اهتدیت» شرح تشرف دکتر محمد تیجانی تونسی به مذهب شیعه از زبان خود ایشان است. کتاب بسیار معروفی در باب مناظره بین شیعه و اهل سنت است.

در ادامه پیشگفتار نویسنده را می خوانید:

«کتاب من ساده و بی‏ آلایش است. داستان یک مسافرت می‏باشد و داستان یک کشف نوین، نه اکتشاف در جهان اختراع‏ها و ابتکارات تکنیکی و فیزیولوژی، بلکه در جهان عقاید و در میان سیلی از مکتب‏های مذهبی و فلسفه‏های دینی. و از این که این کشف، نخست تکیه بر خردی سالم و ذهنی پاک دارد، هم‏او که انسان را از سایر مخلوقات ممتاز ساخته، از این روی کتابم را به هر عقل سالمی که حق را تشخیص داده و از میان توده‏های باطل می‏گزیند و سخنان را با ترازوی عدالت می‏سنجد و کفه‏ی راستین را ترجیح می‏دهد و با مقارنه‏ی گفت‏وگوها و حرف‏ها، آن‏چه که منطقی و متین است از سخن شیرین و دلربا جدا می‏سازد، اهدا می‏کند که همانا خداوند می‏فرماید: «آنان که سخن را می‏شنوند و بهترینش را پیروی میکنند، همانا آنان را خدای هدایت کرده و آنان خردمندانند.»

به همه‏ ی آن‏ها، کتابم را هدیه می‏کنم و از خدای سبحان می‏خواهم دل‏های ما را پیش از دیدگانمان برای شنیدن حق بگشاید و ما را هدایت و قلوبمان را روشن و حق را به ما بنمایاند؛ همان حق نابی که هرگز غباری بر آن نباشد تا آن را دنبال کنیم و باطل را همان‏گونه که هست به ما نشان دهد تا از آن دوری جوییم و ما را در زمره‏ی بندگان شایسته‏اش قرار دهد که به تحقیق او شنوا و اجابت‏ کننده است.»

محمد تیجانی سماوی، اسلام‌پژوه تونسی و یکی از علمای اهل سنت مالکی مذهب است که شیعه شد. در ۲ فوریه ۱۹۴۳ (میلادی) برابر با ۱۳۲۲ خورشیدی در شهر «قفصه» در جنوب تونس زاده شد. خانواده او اصالتاً از شهر «سماوه» عراق بودند که بعدها به تونس مهاجرت کردند. تحصیلات ابتدایی را در یکی از شعبه‌های دانشگاه زیتونه گذراند و پس از استقلال تونس و به مدارس فرانسوی عربی رفت و نهایتاً مدارج دبیرستان پیش‌دانشگاهی را گذراند.

سپس استادیار مؤسسه پیش‌دانشگاهی یوبسای شد. پس از ۱۷ سال تدریس با مرخصی از آموزش و پرورش تونس، وارد دانشگاه سوربن شد. بیش از ۸ سال به بررسی و تطبیق میان ادیان، ادیان توحیدی سه‌گانه پرداخت و پس از گرفتن لیسانس تحقیقات تخصصی در این زمینه از دانشگاه سوربن فارغ‌التحصیل شد و همچنین در رشته فلسفه و علوم انسانی و پس از آن در رشته تخصصی تاریخ و مذاهب اسلامی از این دانشگاه دکترای درجه ۳ و سپس دکترای بین‌المللی را اخذ کرد.

در ۱۰ سالگی نیمی از قرآن را حفظ بود. تیجانی در ۱۹۶۴ (میلادی) هنگامی که در کنفرانس مربوط به عرب‌های مسلمان در مکه شرکت کرده بود تحت تأثیر وهابیت قرار گرفته و به سوی تفکرات آنان گرایش پیدا کرد و چنان‌که خود می‌گوید: «آرزو می‌کرد که ای کاش همهٔ مسلمانان این عقیده را داشتند». از این روی تصمیم سفر به لیبی، مصر، لبنان، سوریه، اردن و عربستان و انجام حج عمره گرفت.

در مصر با عبدالباسط عبدالصمد و برخی علما ملاقات کرد و در آنجا پیشنهاد اقامت در دانشگاه الازهر به وی شد. در حین سفر به بیروت، در کشتی، با «منعم» یکی از اساتید دانشگاهی در عراق که شیعه مذهب بود آشنا می‌شود.

وی در نجف اشرف به محضر آیت‌الله خوئی (ره) و شهید آیت‌الله سید محمدباقر صدر (ره) رسید، و بعد از مناظره و گفتگو و همچنین پس از بررسی‌های فراوان، در سن ۲۴ سالگی شیعه شد. تیجانی پس از شیعه شدن کتابی را با عنوان آن گاه که هدایت شدم نوشت و کتب فراوان بر ضد وهابیت نوشت و به اثبات حقانیت شیعه پرداخت.

فایل PDF کتاب

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید