فرهنگ جبهه : شوخ طبعی ها
۱۳۹۴-۰۸-۰۲
فرهنگ جبهه : شوخ طبعی ها
شوخ طبعی ها از موضوعات عرصه فرهنگ رفتاری در جبهه است. زبان خوش، سبز، با طراوت، معطر، مهذب و لطیف داشتن، به نظر اهل جهاد و شهادت، کمترین باقیات صالحات دوره دفاع مقدس و رزمندگان آن است.

فرهنگ جبهه : شوخ طبعی ها
نویسنده: سید مهدی فهیمی
موضوعات کتاب :داستان-دفاع مقدس
ناشر: سازمان تبلیغات اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: ۳ جلد
اندازه کتاب: رقعی
سال انتشار: ۱۳۶۹

از سال ۱۳۶۸ تا کنون، شصت عنوان کتابهای «فرهنگ جبهه» در اختیار مخاطبان قرار گرفته است که در این میان، چهارعنوان گزیده فرهنگ جبهه شامل «گزیده نوشتاری فرهنگ جبهه» دربرگیرنده منظومه ها، مکاتبات، یادداشت های روزانه، یادگارنوشته ها و تابلو نوشته های رزمندگان و «گزیده رفتاری فرهنگ جبهه» دربرگیرنده بازی ها و سرگرمی ها، اوقات فراغت، شوخ طبعی ها، خلاقیت ها، رویای صادقه، امدادهای غیبی و آداب و رسوم رزمندگان، «گزیده گفتاری فرهنگ جبهه» دربرگیرنده گزیده عناوین شعارها و رجزها، نیایش ها، نام ها و نشانی ها (اعلام)، اصطلاحات و تعبیرات، مکاشفات، قطعات و مقالات و مشاهدات رزمندگان و «گزیده تعلیقات فرهنگ جبهه» در برگیرنده سوانح می باشد.

کتاب فرهنگ جبهه که به قلم سید مهدی فهیمی می باشد به بیان آداب و رسوم و فرهنگی که در میان رزمندگان در زمان هشت سال دفاع مقدس رایج بوده است می پردازد. زبان عامیانه و شوخ طبعی های موجود در این کتاب از ویژگی های بارز این اثر می باشد.

شوخ طبعی ها از موضوعات عرصه فرهنگ رفتاری در جبهه است. زبان خوش، سبز، با طراوت، معطر، مهذب و لطیف داشتن، به نظر اهل جهاد و شهادت، کمترین باقیات صالحات دوره دفاع مقدس و رزمندگان آن است.

وقتی زمین و زمان در آتش التهاب و جنون دنیای دیوانه امروز زیر و زبر شدند، از حق نگذشتن و از مدار عدالت خارج نشدن و به جای سردادن آواز مشئوم در خرابه ها و ویرانه ها، آواز یاد مستان سر دادن و مرگ را نیز ملعبه و بازیچه خود ساختن، این همه و بیشتر را می توان در سطرسطر موضوعات فرهنگ جبهه خصوصا شوخ طبعیها پی جست.

تفریظ مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)
وقتی که جلد اول کتاب شما، فرهنگ جبهه، در آمد، طبعاً، به طور عادی، مثل بقیه منشوراتی که پیش من می آورند، نشستم آن را خواندم. این کتاب از بس من را جذب کرد، تا آخرش خواندم. بعد دیدم این کافی نیست، به خانه بردم و گفتم همه بنشینید این کتاب را بخوانید! در جمع خانواده، جاهایی از کتاب را خود بازکردم و خواندم. گفتم که این کتاب اصلاً باید در فضای خانه ها باشد و همه باید آن را همیشه داشته باشند.
شما اصطلاحات کتاب فرهنگ جبهه را جمع کردید؛ این اصطلاحات خیلی ارزش دارد. مجموعه آن به صورت یک ماده ی خام تاریخی و به صورت یک سند تاریخی، الان در اختیار ماست. براساس سند تاریخی، کارهای گزارشی فراوانی ممکن است انجام بگیرد. چقدر خوب است ک آن کسانی که فیلم می سازند، یا قصه می نویسند، یا شعر می گویند، یا نمایشنامه می نویسند، از این نوشته ها و این اسناد استفاده کنند. آن وقت کارآیی این نوشته های شما به حد نهایت می رسد که در ادبیات و در هنر رایج مربوط به جنگ بیاید و به خورد آن ها برود؛ همچنان که آن اسم ها و لقب هایی که به آن ها اشاره کردید، مثل حسن بی ریا، خودش موضوع یک داستان است. این باید بیاید و مثل نگینی که انسان در جای مهمی آن را می نشاند، در جای مهمی قرار بگیرد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید