سفر به قله‌ها: پنج گزارش جنگی
۱۳۹۴-۰۱-۲۹
سفر به قله‌ها: پنج گزارش جنگی
«سفر به قله ها» مجموعه ای از پنج گزارش جنگی است. این پنج گزارش به همین ترتیب، کتابی ۹۵ صفحه ای را سامان داده که با عنوان دومین گزارش بهبودی پا به جامعه مکتوبات نهاده است.

سفر به قله‌ها: پنج گزارش جنگی
نویسنده: هدایت ا… بهبودی
موضوع: جنگ ایران و عراق، ۱۳۵۹ – ‎۱۳۶۷ – گزارشها
ناشر: انتشارات برگ
محل نشر: تهران
سال نشر: ۱۳۶۷
تعداد صفحات: ۹۵ ص


«سفر به قله ها» مجموعه ای از پنج گزارش جنگی است. این پنج گزارش به همین ترتیب، کتابی ۹۵ صفحه ای را سامان داده که با عنوان دومین گزارش بهبودی پا به جامعه مکتوبات نهاده است.

سفر به قله ها را در روزهای آغازین پس از جنگ هشت ساله، انتشارات حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی نیز چاپ کرده است.

دستخط مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در حاشیه کتاب "سفر به قله ها"
مقام معظم رهبری در یادداشتی بر این کتاب نوشته اند: «گزارش اول،‌ حرفه‌ ای و هنرمندانه، شرح کوتاهی از اولین ساعت بمباران سیانوری حلبچه، ارایه کرده است که بسیار مغتنم است و نیز اشاره‌ ای به وضع اسرای عراقی در پشت خط اول دارد که آنهم جالب و مهم است. گزارش کوتاه دوم از همان نویسنده است. گزارش بعدی که به زبان روزنامه‌ ای و در سبک گزارشهای مطبوعات غربی و به تقلید از آنها نوشته شده حاوی مطلب چندان مهمی نیست، بعلاوه که گسیختگی در ذهن و نارسائی در زبان هم گاه در آن هست، ولی از این جهت که تصویری ـ گرچه مبهم ـ از کردهای اتحادیه‌ میهنی ارائه کرده، مغتنم است. گزارش چهارم درباره‌ حمله‌ عراق به جنوب پس از قبول قطعنامه (تیرماه ۶۷) و از آن جالبتر، شرح انهدام منافقین در غرب کشور و تپه‌ حسن‌آباد است. گزارش خوبی است. تکیه بر بچه‌‌های جنوب (فقط) برایم مفهوم نشد هرچند ناگفته ماندن چیز مهمی در آن واقعه، برایم کاملاً مفهوم بوده و هست! گزارش آخر ـ از همان نویسنده‌ ـ (نویسنده‌ گزارش چهارم!) چیزی نیست جز قلم‌انداز یک نویسنده‌ خوش‌ ذوق که جز پاسخ به احساسات،‌ هدفی از نوشتن ندارد….این گزارش‌ها را در ۱۸ اسفند ۷۰ تمام کردم و نه چندان خوشحال ..!»


با توجه به اهمیت حادثه حلبچه، گزارش اول این کتاب پس از ۱۹ سال دوباره در قالب کتاب «سفر به حلبچه» به قلم هدایت الله بهبودی از سوی سوره مهر منتشر شد. در عملیات والفجر ۱۰، شرق حلبچه در دست نیروهای ایرانی قرار گرفت. بر همین اساس صدام برای انتقام‌گیری این شهر را بمباران شیمیایی و برای اولین بار از گاز اعصاب استفاده کرد.

پس از بمباران شیمیایی، بهبودی به همراه سرهنگی و هشترودی اولین شاهدان این حادثه بودند. همچنین سعید صادقی و احمد ناطقی بلافاصله از حادثه حلبچه عکس گرفتند که تعدادی از آنها در کتاب «سفر به حلبچه» منتشر شده است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید