زنان در علم
۱۳۹۷-۰۸-۰۴
گذری و نظری بر کتابِ «زنان در علم»
راشل ایگنوتوفسکی در کتاب «زنان در علم» درباره برخی آثار و ظرافت‌های زندگی شخصی و خصوصی 50 زن در حوزه علم و اختراعات و اکتشافات، کنجکاوی و واکاوی می‌کند.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) یعقوب حیدری: مادام کوری، مریم میرزاخانی و جمعی از زنان، سرجمع 50 زن در حوزه علم و اختراعات و اکتشافات، عده آدم‌هایی هستند که راشل ایگنوتوفسکی در کتابِ «زنان در علم» درباره برخی آثار و ظرافت‌های زندگی شخصی و خصوصی آنها کنجکاوی و واکاوی می‌کند.
 
اما آنچه که پیش از متن اصلی چشمگیر است و حتی کمی تا قسمتی ما را از خواندن یا خواندنِ همه تکه‌ها و بخش‌های زندگینامه‌واره‌ این کتاب بی‌نیاز می‌کند، «مقدمه» کتاب است.
 
مقدمه این کتاب برخلا آنچه که عموماً متداول است، به چراییِ نگارش، انگیزه و ضرورت تألیف از جمله سختی‌ها و لذت‌های هنگام خلق، و از این قبیل موارد آنگونه که باید نپرداخته است. اما در مقابل بازخوانی‌واره‌ای دلنشین از برخی فصل‌های پیش‌ رو است.

ماری کوری فیزیکدان و شیمیدان، که بودجه‌ای برای آزمایشگاه نداشت، در آلونکی کوچک و خاک گرفته با عناصر خطرناک پرتوزا کار کرد. یا باربارا (باربارا مک کلین تاک) در دانشگاه کورنل با کار پیشگامانه و مبتکرانه‌اش روی ذرت‌ها، که به ترسیم نقشه‌ کروموزم‌ها منجر شد اثر خودش را در رشته ژنتیک به جا گذاشت. او با به خطر انداختن کل حرفه‌اش، بار و بنه‌اش را بست. بدون هیچ نقشه‌ای و فقط با این شرط که ارزش خودش را به خطر بیندازد، راه افتاد تا برود و حرفه‌ ایده‌ال خود ‌را پیدا کند. به دنبال این کشف جایزه نوبل را برایش به ارمغان آورد و کاری کرد که از آن به بعد به ژنتیک جور دیگری نگاه کنیم (از «مقدمه»).
 
مقدمه‌ای به این سبک و سیاق البته این عیب را دارد که پیشاپیش از حجم تعلیق مطالبِ اصلیِ کتاب می‌کاهد. اما با این همه زیبایی‌های کتاب به اندازه‌ای‌ است که خواندنِ آن تا دیر زمان ما را با خاطره‌هایی- حتی وقتی از مطالعه آن دست شستیم- همراه می‌کند.
 
انتشارات فاطمی، کتابِ «زنان در علم» را با ترجمه ماندانا فرهادیان با قیمت 260 هزار ریال برای جلد نرم و 300 هزار ریال برای جلد سخت روانه بازار نشر کرده است.
افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید