رفتن به محتوای اصلی
EN
AR
UR
aqlibraries_menu_primary
خانه
انتشارات سازمان
کتابخانه های وابسته در مشهد
کتابخانه های وابسته درشهرستان ها
جدیدترین منابع
عضویت
آیین نامه ها
ارتباط با ما
تماس با ما
درباره ما
۱۳۹۷-۰۵-۲۷
تاریخ هند و ایران با استناد به «جوامع الحکایات» نوشته شد
ترجمه فارسی کتاب «تاریخ نگاری هند و ایران: تا قرن 14» به قلم پرفسور اقتدار حسین صدیقی از سوی انتشارات پراسماس بوک دهلی منتشر شد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات
خبرگزاری فارس
، ترجمه فارسی کتاب «تاریخ نگاری هند و ایران: تا قرن 14» به قلم پرفسور اقتدار حسین صدیقی از سوی انتشارات پراسماس بوک دهلی منتشر شد.
بر اساس این گزارش، این کتاب، خاستگاه و رشد تاریخ نگاری هندی ـ فارس را با تأکید بر سهم هند در میراث ادبی جهان فارسی، مورد بحث و بررسی قرار داده و همچنین تغییرات مهم در طول گردآوری متون تاریخی در هند را نیز ارزیابی نموده است.
این کتاب با استناد به «جوامع الحکایات و لوامع الروایات: عوفی» به بحث روش های تاریخ نگاری مورخان هند و ایرانی به ویژه تحولات اجتماعی و سیاسی در جهان اسلام پرداخته است. اثر پیش رو همچنین به بررسی «فتوح السلاطین عصامی» که تاریخ سلاطین قرن یازدهم الی چهاردهم را ثبت و ضبط کرده و برای جزئیات تحولات سیاسی و اجتماعی جنوب هند، پس از انضمام آن به سلطنت دهلی بسیار حایز اهمیت است، پرداخته است.
علاوه بر معرفی برخی از آثار ناشناخته ضیا الدین برنی، نویسنده روی دو اثر معروف تاریخ فیروز شاهی و رساله فتاوای جهانگیری نیز تمرکز و توجه ویژه ای داشته است. مولف معتقد است تاریخ نگاری هندوستان تا قرن چهاردهم کاری پیشگامانه است.
مولف سعی کرده تا زمینههای اجتماعی و ایدههای مذهبی و سیاسی هر یک از نویسندگان موجود در این کتاب را مورد ارزیابی قرار دهد و اغلب آثار و روایات معاصری که طی چند سال اخیر در کشورهای همسایه تولید شده تحلیل کند. هدف از گردآوری و تالیف این اثر، پرکردن شکاف مهم در عرصه تاریخ نگاری دوره میانه هند و ایرانی و بررسی تاریخ نگارش تاریخ توسط مهاجران و دانش پژوهان هندی است.
برخی از فصول این اثر به شرح ذیل است: پیشگفتار، تاریخ نگاری عربی و تاثیر آن بر نویسندگان فارسی، سبک سازان هندی، چاچ نامه و اهمیت آن، رویکرد حسن نظامی به تاریخ نگاری، ارزش «جوامع الحکایات و لوامع الروایات، عوفی»، تاریخ نگاری در قالب طبقات، آثار تاریخی امیر خسرو، تاریخ حکومت مسلمانان از فتوح السلاطین عصامی، ضیا الدین برنی : یک تاریخ دان متفکر، تاریخ دانان پس از زمان ضیا الدین برنی و...
پروفسور اقتدار حسین صدیقی رئیس بخش تاریخ دانشگاه اسلامی علیگره و مشاور مرکز مطالعات پیشرفته تاریخ این دانشگاه است.
برچسب ها:
سایت،کتابخانه،وابسته،آستان،قدس،رضوی،
,
تاریخ،هند،ایران،کتاب،ترجمه،فارسی،اخبار،
افزودن دیدگاه جدید:
نام شما
موضوع
نظر
درباره قالبهای متنی
قالببندی متن
متن ساده
HTML محدود
متن ساده
HTML محدود
کد تصویر را وارد نمایید.
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید
به روز رسانی کد تصویر
سروش
ایمیل
لینکدین
.
عضویت خانوادگی
طرح امانت بین کتابخانه ای ثامن
کتابخانه گویای رضوی
کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی
آخرین اخبار و اطلاعیه ها
عایده
نمایشگاه مجازی کتاب «پژوهش، کلید پیشرفت جامعه» به مناسبت 25 آذر ماه، آغاز هفته پزوهش
برپایی کارگاه «سندخوانی و تاریخ شفاهی» در مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) سبزوار